Αμερικανοί γερουσιαστές προτείνουν την επαναφορά του συνολικού νομοσχεδίου κρύπτο για το ρυθμιστικό πλαίσιο

Οι γερουσιαστές Cynthia Lummis και Kirsten Gillibrand των Ηνωμένων Πολιτειών πρόκειται να επαναφέρουν νομοθεσία με στόχο τη θέσπιση ενός ολοκληρωμένου ρυθμιστικού πλαισίου για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Το διακομματικό νομοσχέδιο, που ονομάζεται Responsible Financial Innovation Act, πρόκειται να επανεισαχθεί στη Γερουσία στις 12 Ιουλίου, αφού είχε κατατεθεί στην προηγούμενη σύνοδο του Κογκρέσου.

Η νομοθεσία επιδιώκει να αποσαφηνίσει τους ρόλους των ρυθμιστικών φορέων, όπως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) και η Επιτροπή Εμπορευματικών Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (Commodity Futures Trading Commission), στην εποπτεία και τη ρύθμιση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, με έμφαση στην προστασία των καταναλωτών. Το νομοσχέδιο, το οποίο παρουσιάστηκε αρχικά τον Ιούνιο του 2022, έρχεται ως απάντηση στην κατάρρευση της αγοράς κρύπτο και τις επακόλουθες πτωχεύσεις διακεκριμένων επιχειρήσεων, καθώς και στην πτώση των τιμών των token.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρείχε η γερουσιαστής Lummis, η επικαιροποιημένη έκδοση του νομοσχεδίου θα ενσωματώσει αλλαγές στον φορολογικό κώδικα των ΗΠΑ, ώστε να μπορέσει ο κλάδος να χρηματοδοτήσει τη δική του εποπτεία. Θα εισαγάγει επίσης διασφαλίσεις για την αποτροπή γεγονότων παρόμοιων με την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX, η οποία σημειώθηκε μετά την αρχική εισαγωγή του νομοσχεδίου τον Νοέμβριο του 2022.

Η νομοθεσία αποτελεί απάντηση σε περιστατικά όπως η αποδέσμευση του αλγοριθμικού stablecoin της Terraform Labs από το δολάριο ΗΠΑ. Ως αποτέλεσμα, το νομοσχέδιο θα επιβάλλει την έκδοση stablecoins πληρωμών αποκλειστικά από ιδρύματα καταθέσεων.

Οι επικριτές έχουν επισημάνει την ανάγκη για σαφήνεια στο ρυθμιστικό πλαίσιο των ΗΠΑ, ώστε να μπορούν οι επιχειρήσεις να λειτουργούν χωρίς το φόβο των ενεργειών επιβολής ή άλλων μορφών καταστολής. Ο διακομματικός χαρακτήρας του νομοσχεδίου Lummis-Gillibrand έχει επαινεθεί, καθώς αντιπροσωπεύει μια προσπάθεια συνεργασίας εν μέσω προσπαθειών ορισμένων εκλεγμένων αξιωματούχων να πολιτικοποιήσουν πτυχές του χώρου των κρύπτο.

Ενώ ο νόμος για την υπεύθυνη χρηματοοικονομική καινοτομία είναι μια προσέγγιση, έχουν προταθεί και άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες στη Βουλή των Αντιπροσώπων που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση των ρυθμιστικών πλαισίων για τα κρυπτονομίσματα. Ένα σχέδιο πρότασης επιδιώκει να περιορίσει την εξουσία της SEC επί των επιχειρήσεων κρύπτο, ενώ ένα άλλο προτείνει ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στη θέσπιση απαιτήσεων για stablecoins.

Η επανεισαγωγή του νομοσχεδίου από τους γερουσιαστές Lummis και Gillibrand υπογραμμίζει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την παροχή ολοκληρωμένης ρυθμιστικής καθοδήγησης για τον κλάδο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: