Το FTX com αποκαλύπτει το σχέδιο αναδιάρθρωσης και υπαινίσσεται την επανέναρξη του υπεράκτιου ανταλλακτηρίου

Το FTX.com αποκάλυψε το σχέδιο αναδιάρθρωσης, με στόχο να οργανώσει τους αιτούντες του πτωχευμένου ανταλλακτηρίου σε διακριτές κατηγορίες και να θέσει τις βάσεις για την πιθανή επανεκκίνηση του ανταλλακτηρίου ως υπεράκτια οντότητα.

Το σχέδιο, που κατατέθηκε στις 31 Ιουλίου, περιγράφει τη στρατηγική της FTX για τη διευθέτηση μιας πολύπλοκης σειράς απαιτήσεων. Υπάρχουν συνολικά 13 διαφορετικές κατηγορίες απαιτήσεων, συμπεριλαμβανομένων των βραχιόνων για τις αξιώσεις των πελατών του Dotcom, τις αξιώσεις των πελατών των ΗΠΑ και τις αξιώσεις των πελατών των nonfungible tokens (NFTs).

Ο συνολικός διακανονισμός θα περιλαμβάνει την αποτίμηση των απαιτήσεων σε δολάρια ΗΠΑ χρησιμοποιώντας μια εγκεκριμένη από το πτωχευτικό δικαστήριο μεθοδολογία που καταρτίστηκε από την FTX, καλύπτοντας διαφορές σχετικά με περιουσιακά στοιχεία που κατέχονται τόσο στο ανταλλακτήριο FTX.com όσο και στο ανταλλακτήριο FTX US.

Η FTX σκοπεύει να δημιουργήσει τρεις κύριες ομάδες ανάκτησης για τους πελάτες της FTX.com, τους πελάτες της FTX US και τα περιουσιακά στοιχεία που η εταιρεία ισχυρίζεται ότι δεν μπορούν να αποδοθούν σε κανέναν από τους δύο καταργηθέντες κλάδους ανταλλαγής.

Ειδικές “ελλειμματικές” απαιτήσεις θα αναγνωριστούν από τους οργανισμούς ανταλλαγής της FTX έναντι της τρίτης δεξαμενής γενικών περιουσιακών στοιχείων, με στόχο την “αποζημίωση” των ανταλλαγών για τον μη εξουσιοδοτημένο δανεισμό και την υπεξαίρεση περιουσιακών στοιχείων που φέρεται να πραγματοποίησαν ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Sam Bankman-Fried και οι συνεργάτες του.

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης περιλαμβάνει επίσης την ακύρωση των ενδοεταιρικών απαιτήσεων και την “εξάλειψη των απαιτήσεων FTT”, υποδεικνύοντας ότι οι κάτοχοι των τοκεν FTT δεν θα λάβουν αποζημίωση για τις συμμετοχές τους.

Το προτεινόμενο σχέδιο καλύπτει επίσης τη ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της FTX για τη διανομή πληρωμών στους πελάτες και τους πιστωτές σε μετρητά. Ωστόσο, υπάρχει πρόβλεψη για τους πελάτες να επιλέξουν εθελοντικά ένα μερίδιο μετοχών, tokens και άλλων συμφερόντων σε ένα δυνητικά επανεκτεθειμένο υπεράκτιο ανταλλακτήριο FTX.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας πτώχευσης, η FTX έχει καταθέσει αγωγή κατά του Bankman-Fried και άλλων εμπλεκόμενων διευθυντών για την ανάκτηση πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε υποτιθέμενα υπεξαιρεθέντα κεφάλαια. Η αγωγή, που κατατέθηκε στις 20 Ιουλίου, κατονομάζει τον Bankman-Fried, την πρώην διευθύνουσα σύμβουλο της Alameda Research Caroline Ellison, τον συνιδρυτή της FTX Zixiao “Gary” Wang, και τον πρώην διευθυντή μηχανολογίας της FTX Nishad Singh ως κατηγορούμενους.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: