Οι αρχές της Ουκρανίας ζητούν οικονομικά δεδομένα από τοπικές επιχειρήσεις κρύπτο

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας προχώρησε πρόσφατα σε μια κίνηση για τη συλλογή οικονομικών πληροφοριών από την τοπική βιομηχανία κρυπτονομισμάτων. Η Εθνική Τράπεζα της Ουκρανίας (NBU) ζήτησε από τέσσερις τοπικές επιχειρήσεις κρύπτο – Kuna, CoinPay, GEO Pay και Qmall – να υποβάλουν οικονομικές καταστάσεις για τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2023. Η NBU έδωσε στις εταιρείες προθεσμία επτά ημερών για να υποβάλουν τα ζητούμενα οικονομικά στοιχεία.

Την είδηση σχετικά με το αίτημα της NBU μοιράστηκε ο Michael Chobanyan, ο ιδρυτής, και διευθύνων σύμβουλος του ανταλλακτηρίου Kuna, ο οποίος αναφέρθηκε σε έγγραφο που κυκλοφόρησε από το ουκρανικό κανάλι ειδήσεων Telegram, Politics of the country.

Το έγγραφο αναφέρει ότι η NBU ζήτησε επίσης στοιχεία σχετικά με τον όγκο λειτουργίας των επιχειρήσεων κρύπτο, καθώς και πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή και τη μεταφορά κεφαλαίων. Επιπλέον, η NBU ζήτησε από τις επιχειρήσεις να εκδώσουν καταστάσεις για όλους τους λογαριασμούς τους από τις αρχές του 2023.

Ο Michael Chobanyan επιβεβαίωσε την είδηση στο δικό του κανάλι Telegram, εκφράζοντας αβεβαιότητα σχετικά με τους λόγους πίσω από τις ενέργειες της NBU. Δήλωσε ότι τέτοιες πληροφορίες δεν είχαν ζητηθεί ποτέ στο παρελθόν στην Ουκρανία και πιστεύει ότι οι προθέσεις της κυβέρνησης γίνονται όλο και πιο σαφείς.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η ουκρανική βιομηχανία κρύπτο γνώρισε το πρώτο κύμα ερευνών σε ανταλλακτήρια, το οποίο ο Chobanyan αποδίδει στην NBU, το Υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων και την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας. Αναμένει περισσότερες έρευνες και ενέργειες που σχετίζονται με το ανταλλακτήριο στο μέλλον.

Ο Chobanyan μοιράστηκε ότι το ανταλλακτήριο Kuna εγκατέλειψε την αγορά business-to-customer στην Ουκρανία τον Μάρτιο του 2023 λόγω των “ληστρικών ενεργειών”, όπως τις αποκαλεί, της NBU. Οι όγκοι ανταλλαγής της εταιρείας έχουν μειωθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες. Παρόλο που η Kuna έχασε σημαντικό μέρος των όγκων της όταν αποχώρησε από τη ρωσική αγορά το 2022, τώρα εστιάζει στην Ευρώπη και την αγορά B2B.

Παρά την αυξανόμενη εχθρότητα των ουκρανικών αρχών προς τη βιομηχανία κρύπτο, ο Chobanyan βρίσκει κάποια οφέλη στις ενέργειες της κυβέρνησης. Το βλέπει ως μια ευκαιρία να μετατραπεί η Kuna σε μια επιτυχημένη ευρωπαϊκή εταιρεία αντί να περιορίζεται στη θέση ενός ουκρανικού παίκτη.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: