Το Flux θα αναπτύξει το Project Mayhem: Ασφάλεια στην τεχνητή νοημοσύνη με Proof of Useful Work

Η InFlux Technologies ανακοίνωσε ότι το Flux, ένας εξέχων πάροχος αποκεντρωμένων υπηρεσιών cloud, παρουσίασε πρόσφατα την επερχόμενη έκδοση του “Project Mayhem”. Δεν αποτελεί πλέον είδηση ότι οι ραγδαίες ανακαλύψεις στην τεχνητή νοημοσύνη επαναπροσδιορίζουν τον κόσμο όπως τον ξέρουμε. Η τεχνητή νοημοσύνη προσφέρει ταχύτερη πρόσβαση σε πληροφορίες και μια πιο ισχυρή προσέγγιση επίλυσης προβλημάτων, μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων. Πρώτα, ήταν το ChatGpt, σε όλο του το μεγαλείο, που έλυνε εργασίες σε πανεπιστήμια σε δευτερόλεπτα, έγραφε κώδικα για προγραμματιστές με πολλαπλές εργασίες και δημιουργούσε ακόμη και πρότυπα επιχειρηματικής ανάπτυξης για εμπόρους. Μη θέλοντας να ηττηθούν από το OpenAI, άλλοι σκληροί παίκτες μπήκαν στην κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης, η Google κυκλοφόρησε το Bard και η Microsoft το BingAI, όλα με συναρπαστικές δυνατότητες. Το Mayhem θα είναι μια εφαρμογή ανοιχτού κώδικα που θα τρέχει στο αποκεντρωμένο δίκτυο του Flux, ανοιχτού κώδικα, και θα επιτρέπει σε ανθρώπους και οργανισμούς να ανιχνεύουν περιεχόμενο που παράγεται από AI, όπως deep fakes, δημιουργία περιεχομένου και οποιαδήποτε παραγωγή AI.

The Big Bane of Generative A.I.

Τα Deepfakes είναι συνθετικά μέσα που έχουν υποστεί ψηφιακή επεξεργασία για να αντικαταστήσουν την ομοιότητα ενός άλλου προσώπου (στην εμφάνιση, την ομιλία κ.λπ.). Η ονομασία είχε αρχικά τις ρίζες της στην υποκείμενη τεχνολογία, τη βαθιά μάθηση. Ωστόσο, ενώ τα deepfakes είναι σχετικά πρόσφατα, η μαζική εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης τα έχει καταστήσει πλέον εύλογη ανησυχία.

Το 2019, ο διευθύνων σύμβουλος μιας ενεργειακής εταιρείας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο έχασε περίπου 220.000 ευρώ από μια κλήση deep fake που παρίστανε το αφεντικό του. Ακόμη πιο πρόσφατα, τον περασμένο μήνα, ένα κομμάτι που δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη με deep fakes φωνής του Drake και του Weeknd έπρεπε να κατέβει σε όλες τις πλατφόρμες streaming. Μέχρι να συμβεί αυτό, ωστόσο, η μουσική είχε ήδη συγκεντρώσει πάνω από 8,5 εκατομμύρια προβολές από θαυμαστές και των δύο καλλιτεχνών. Αυτό έφερε νέες ανησυχίες σχετικά με την παραβίαση περιεχομένου.

Η έρευνα είναι ένας άλλος τομέας όπου είναι απαραίτητη η προστασία της ακεραιότητας του περιεχομένου. Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε κατά πάσα πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί για να διευκολύνει τη διαδικασία παραπομπής άρθρων σχετικών με το θέμα που σας ενδιαφέρει. Ωστόσο, ένας ανησυχητικός αριθμός χρηστών του ChatGPT, για παράδειγμα, έχει επισημάνει την τάση του chatbot τεχνητής νοημοσύνης να φτύνει “παραισθήσεις”. Πρόκειται για παραπομπές σε άρθρα και εργασίες που δεν υπάρχουν ή, σε άλλες περιπτώσεις, δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα εστίασης. Ομολογουμένως, υπήρχαν και άλλες φορές που η ΤΝ τα έβρισκε όλα στη σειρά. Αλλά πώς ακριβώς γνωρίζετε πότε ο έμπιστος συνεργάτης της ΤΝ σας έχει ξαφνικά “αποστατήσει”;

Η γενεσιουργός τεχνητή νοημοσύνη συνοδεύεται από την πιθανότητα δημιουργίας πνευματικών δικαιωμάτων και νομικών ζητημάτων. Η πηγή δεδομένων του παραγόμενου περιεχομένου ΤΝ μπορεί να είναι άγνωστη, οδηγώντας σε παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας με σοβαρές νομικές επιπτώσεις. Επίσης, υπάρχει το ζήτημα της πιθανότητας έκρηξης ψευδών ειδήσεων στον ιστό. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις ανησυχίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής και τη διακυβέρνηση των δεδομένων, κατέστησαν αναγκαία την ύπαρξη ενός μέσου για την ακριβή ανίχνευση του περιεχομένου που παράγεται από τεχνητή νοημοσύνη και τη διάκρισή του από τις αυθεντικές πηγές πληροφοριών.

Η επίλυση αυτού του προβλήματος θα ανοίξει σε μεγάλο βαθμό νέους δρόμους για την αντιμετώπιση των φάρσας στο διαδίκτυο και θα καταπνίξει επίσης εγκληματικές δραστηριότητες εν τη γενέσει τους. Καθώς ο κόσμος μεταβαίνει σε αυτό που μπορεί τελικά να είναι η “χρυσή εποχή της τεχνητής νοημοσύνης”, το Flux προσφέρει έναν νέο τρόπο για τη διάκριση του αυθεντικού από το συνθετικό.

Καλώς ήρθατε στο Project Mayhem

Το Project Mayhem είναι ένας γεννητικός ανιχνευτής τεχνητής νοημοσύνης που τρέχει στην πλήρως αποκεντρωμένη υποδομή του Flux. Έχει σχεδιαστεί για να αξιολογεί και να προσδιορίζει αν τα παρεχόμενα αρχεία δεδομένων είναι πρωτότυπο ή περιεχόμενο που έχει παραχθεί από AI, βοηθώντας έτσι στη διαφοροποίηση των βαθιά ψεύτικων μέσων από τα ακριβή δεδομένα. Με το Project Mayhem, το Flux θέτει τον πήχη, καθώς γίνεται ο πρώτος πάροχος υποδομών cloud που παρέχει στα συστήματα AI την απαραίτητη υποδομή (GPU), ενώ παράλληλα αναπτύσσει ένα εργαλείο για τον μετριασμό της εκμετάλλευσης αυτής της τεχνολογίας από κακόβουλους φορείς.

“Το Project Mayhem θα εγκαινιάσει το πρώτο στο είδος του για να εξασφαλίσει την ισορροπία μεταξύ των μοντέλων AI και της αλήθειας. Το αποκεντρωμένο, κλιμακούμενο και ανοικτού κώδικα θα διασφαλίσει ότι θα διευρύνουμε τα όρια με την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και ότι θα εξασφαλίσουμε ένα ying στο yang της”, δήλωσε ο Daniel Keller, συνιδρυτής του Flux και διευθύνων σύμβουλος της InFlux Technologies. “Υπάρχουν πολλές προκλήσεις γύρω από την αποδοχή της ανεπτυγμένης τεχνητής νοημοσύνης, με το Mayhem- υπάρχει ένας τρόπος να επιτρέψουμε αυτή την επιθετική ανάπτυξη να αξιοποιηθεί και να έχει σωστό ρυθμό”, συνέχισε ο Daniel.

Η Flux συνεχίζει να χτίζει και να καινοτομεί για το μέλλον, παρέχοντας υποδομές για την τροφοδοσία της νέας εποχής της τεχνητής νοημοσύνης και την προσαρμογή στις προκλήσεις.

Το Flux επαναπροσδιορίζει το μέλλον του αποκεντρωμένου διαδικτύου γεφυρώνοντας το τεχνολογικό εμπόδιο και επιτρέποντας στους τελικούς χρήστες να αλληλεπιδρούν ευκολότερα με το οικοσύστημα Web3. Καινοτομούνε για να τροφοδοτήσουνε τον ελεύθερο ιστό πιο έξυπνα, καλύτερα και σε προσιτές τιμές.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: