Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του Tether κινείται προς το υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, καθώς οι ανταγωνιστές αγωνίζονται με τις εξαγορές

Πριν από περίπου 370 ημέρες, και συγκεκριμένα στις 8 Μαΐου 2022, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του tether (USDT) εκτοξεύτηκε στο ιστορικό υψηλό (ATH) των 83,279 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το άλλοτε σταθερό νόμισμα της Terra, το terrausd (UST), αποσυνδέθηκε από την ισοτιμία του 1 δολαρίου.

Μετά από αυτό το γεγονός, η αποτίμηση της αγοράς του tether γνώρισε πτώση, φτάνοντας στο χαμηλό των 65,36 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις 24 Νοεμβρίου 2022, με αποτέλεσμα να χάσει το 21,51% της συνολικής κεφαλαιοποίησής του.

Έκτοτε, η κεφαλαιοποίηση της tether παρουσίασε αύξηση και πλησιάζει πλέον προς το ΑΤΗ που πέτυχε στις 8 Μαΐου. Κατά την τρέχουσα ημερομηνία, 13 Μαΐου 2023, η χρηματιστηριακή αποτίμηση της tether ανέρχεται σε 82,84 δισεκατομμύρια δολάρια.

Tether’s Market Cap Inches Towards All-Time High as Competitors Struggle With Redemptions

Πρόσφατα στοιχεία αποκαλύπτουν μια αξιοσημείωτη αύξηση 2,7% στον αριθμό των USDT που κυκλοφορούν τις τελευταίες 30 ημέρες. Συνεπώς, με την αποτίμηση της αγοράς στα 82,84 δισεκατομμύρια δολάρια, ο εκτιμώμενος αριθμός των tethers που κυκλοφορούν στις 13 Μαΐου είναι περίπου 82.797.235.449.

Οι ανταγωνιστές του USDT έχουν βιώσει αντίθετη τύχη τους τελευταίους μήνες. Πάρτε, για παράδειγμα, το νόμισμα usd (USDC), το οποίο γνώρισε μείωση της προσφοράς του κατά 6,5% τον τελευταίο μήνα. Το BUSD έχει αντιμετωπίσει απώλειες 17,4%, ενώ το DAI της Makerdao έχει υποχωρήσει κατά 6,9%.

Από την άλλη πλευρά, ενώ το tether γνώρισε μια μέτρια αύξηση 2,7%, το pax dollar (USDP) σημείωσε αξιοσημείωτη άνοδο κατά περίπου 13,8% εντός του ίδιου χρονικού διαστήματος. Πρωταγωνιστής όσον αφορά την αύξηση της προσφοράς τις τελευταίες 30 ημέρες ήταν το GUSD, με τον αριθμό των tokens να εκτοξεύεται κατά 42,8%.

Παρόλο που το GUSD και το USDP έχουν σημειώσει αξιοσημείωτη ανάπτυξη τις τελευταίες 30 ημέρες, ωχριούν μπροστά στον κολοσσιαίο γίγαντα των Stablecoins, το tether. Επιπλέον, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του tether ύψους 82,84 δισεκατομμυρίων δολαρίων αποτελεί ένα σημαντικό μερίδιο 7,09% της συνολικής αξίας της οικονομίας κρύπτο ύψους 1,16 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Επιπλέον, από τις 13 Μαΐου, ολόκληρη η αγορά κρύπτο διαθέτει παγκόσμιο όγκο συναλλαγών 36,79 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με το tether να κατέχει ένα σημαντικό ποσοστό 20,41 δισεκατομμυρίων δολαρίων από αυτόν τον όγκο. Από τις 2 Ιανουαρίου 2021, η αποτίμηση της αγοράς του tether έχει εκτοξευθεί κατά 290,754% τις τελευταίες 861 ημέρες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: