Ο κυβερνήτης της Φλόριντα υπογράφει νομοσχέδιο για τα CBDC, περιορίζοντας ορισμένες χρήσεις των αμερικανικών και ξένων CBDCs

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis υπέγραψε νομοσχέδιο που περιορίζει τη χρήση ψηφιακών νομισμάτων κεντρικών τραπεζών (CBDC) στην πολιτεία, σύμφωνα με τοπικές πηγές ειδήσεων. Ο κυβερνήτης παρότρυνε τους πολιτειακούς νομοθέτες τον Μάρτιο να συντάξουν το νομοσχέδιο.

Ο νέος νόμος απαγορεύει τη χρήση ενός ομοσπονδιακού CBDC των Ηνωμένων Πολιτειών “ως χρήμα στο πλαίσιο του Ενιαίου Εμπορικού Κώδικα (UCC) της Φλόριντα”. Απαγορεύει επίσης τη χρήση CBDC που εκδίδονται από ξένες κυβερνήσεις και καλεί άλλες πολιτείες να χρησιμοποιήσουν τους εμπορικούς κώδικες τους για να θεσπίσουν παρόμοιες απαγορεύσεις.

Κατά την τελετή υπογραφής του νομοσχεδίου, ο DeSantis δήλωσε ότι παρακινήθηκε να αναλάβει δράση από τις μελέτες της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden για τη νέα χρηματοοικονομική τεχνολογία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν διαθέτουν CBDC και δεν υπάρχουν επί του παρόντος σχέδια για την καθιέρωσή του.

“Δεν νομίζω ότι θα το έκαναν αυτό αν δεν είχαν την πρόθεση να το εφαρμόσουν”, δήλωσε. Σε περίπτωση που εκδοθεί ένα αμερικανικό CBDC, θα ήταν “μια μαζική μεταφορά εξουσίας από τους καταναλωτές σε μια κεντρική αρχή”.

Ο DeSantis είδε επίσης την πιθανή εισαγωγή ενός CBDC ως απειλή για τα κρυπτονομίσματα:

“Νομίζω ότι θέλουν να εκτοπίσουν και να εξαλείψουν άλλους τύπους ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, όπως τα κρυπτονομίσματα, επειδή δεν μπορούν να τα ελέγξουν, οπότε δεν τους αρέσει αυτό”.

Το νομοσχέδιο που υπέγραψε ο κυβερνήτης εισήγαγε αλλαγές στον νομισματικό εμπορικό κώδικα της πολιτείας. “Αρχίσατε να έχετε ένα κίνημα μεταξύ των πολιτειών για την πραγματική προσθήκη του CBDC στους Ενιαίους Εμπορικούς Κώδικες τους και αυτό είναι κάτι που προωθήθηκε από πολλές εξουσίες για να γίνει αυτό”, είπε, σε μια προφανή αναφορά στο προτεινόμενο άρθρο 12 του UCC που βρίσκεται τώρα ενώπιον των νομοθετικών σωμάτων των πολιτειών. Ο DeSantis πρόσθεσε: “Ο ΝτεΣάντις δεν είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο:

“Το είδαμε αυτό και είπαμε […] Δεν πρόκειται να προσθέσουμε το ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας στον εμπορικό μας κώδικα, αλλά είπαμε επίσης […] Πρέπει να προσθέσουμε προστασία για τους πολίτες της Φλόριντα από αυτό, και έτσι θα βάλουμε στον Ενιαίο Εμπορικό Κώδικα ότι το CBDC είναι κάτι που δεν αναγνωρίζουμε”.

Η Επιτροπή Ενιαίου Δικαίου έχει φροντίσει να διαψεύσει την ιδέα ότι ενθαρρύνει την υιοθέτηση του CBDC, εκδίδοντας μάλιστα πρόσφατα μια διευκρίνιση σχετικά με τη θέση της.

Ο John Montague του Montague Law με έδρα τη Φλόριντα δήλωσε:

“Το νομοσχέδιο αυτό ορίζει ότι οι συναλλαγές που αφορούν CBDCs δεν θα έχουν τη συνήθη προστασία του UCC, αποτρέποντας ενδεχομένως οντότητες ή φυσικά πρόσωπα από το να συμμετάσχουν σε τέτοιες συναλλαγές με CBDCs”.

Και πρόσθεσε: “Η UCC μπορεί να θεσπίζει υποχρεώσεις και να μεταβάλλει τα δικαιώματα τρίτων, ακόμη και χωρίς την άμεση συμβατική εμπλοκή τους. Η Φλόριντα έχει την εξουσία να αλλάξει αυτόν τον ορισμό”.

Ο νόμος τίθεται σε ισχύ την 1η Ιουλίου.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: