Οι υποψήφιοι αγοραστές της Signature Bank πρέπει να συμφωνήσουν να εγκαταλείψουν όλες τις επιχειρήσεις κρύπτο: Αναφορά

Η Signature Bank είναι στην αγορά μετά το κλείσιμο από τις ρυθμιστικές αρχές της πολιτείας της Νέας Υόρκης την Κυριακή , αλλά οποιοσδήποτε πιθανός αγοραστής φέρεται να πρέπει να συμφωνήσει σε μια σημαντική προειδοποίηση: όχι κρύπτο.

Το Reuters ανέφερε για πρώτη φορά την εξέλιξη το απόγευμα της Τετάρτης, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Το κλείσιμο της τράπεζας με έδρα τη Νέα Υόρκη το Σαββατοκύριακο ήρθε δύο ημέρες μετά την κατάρρευση μιας άλλης τράπεζας , της Silicon Valley Bank (SVB) με έδρα την Καλιφόρνια και λιγότερο από μία εβδομάδα μετά το εθελοντικό κλείσιμο μιας άλλης τράπεζας με έδρα την Καλιφόρνια, της Silvergate Bank . Και οι τρεις από τις πλέον ανενεργές τράπεζες θεωρήθηκαν χρηματοπιστωτικά ιδρύματα φιλικά προς τα κρύπτο.

Η Signature Bank, της οποίας οι πελάτες κρύπτο αντιπροσώπευαν το ένα τέταρτο των καταθέσεων της , φέρεται να βρισκόταν υπό έρευνα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης (DOJ) και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) για δυνητικά χαλαρή παρακολούθηση που μπορεί να επέτρεψε το ξέπλυμα χρήματος.

Μια ομαδική αγωγή κατατέθηκε κατά της Signature Bank τον Φεβρουάριο, ισχυριζόμενη ότι η τράπεζα γνώριζε – και διευκόλυνε – την «διαβόητη πλέον απάτη FTX». Συγκεκριμένα, η μήνυση κατηγορεί την Signature Bank ότι είχε γνώση και ότι επέτρεπε «τη συνένωση των κεφαλαίων πελατών [του ανταλλακτηρίου FTX] στο ιδιόκτητο δίκτυο πληρωμών που βασίζεται σε blockchain, Signet » .

Πολλοί στη βιομηχανία κρύπτο – συμπεριλαμβανομένου του πρώην εν ενεργεία Ελεγκτή του Νομίσματος και του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου των ΗΠΑ , Μπράιαν Μπρουκς – εικάζουν ότι το κλείσιμο των τριών φιλικών προς τα κρυπτονομίσματα τραπεζών είναι ενδεικτικό μιας συντονισμένης προσπάθειας των ρυθμιστικών αρχών να πνίξουν τη βιομηχανία κρύπτο μακριά από το τραπεζικό σύστημα .

Ο Barney Frank, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Signature Bank και πρώην βουλευτής των Δημοκρατικών των ΗΠΑ που συνέγραψε τον νόμο Dodd-Frank , πρότεινε επίσης ότι η εξαγορά υποκινήθηκε από ένα αντικρύπτο κίνητρο, λέγοντας στο CNBC ότι η Signature Bank ήταν φερέγγυα – και ότι οι ρυθμιστικές αρχές παρενέβησαν ούτως ή άλλως για να στείλουν ένα μήνυμα.

«Νομίζω ότι μέρος αυτού που συνέβη ήταν ότι οι ρυθμιστικές αρχές ήθελαν να στείλουν ένα πολύ ισχυρό μήνυμα κατά των κρύπτο», είπε ο Frank στο CNBC.

Ωστόσο, το Υπουργείο Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης (NYDFS) αρνήθηκε ότι τα κρύπτο είχαν οποιαδήποτε σχέση με την απόφασή του να κλείσει την Signature Bank, λέγοντας ότι αυτό οφειλόταν σε «κρίση εμπιστοσύνης» στην ηγεσία της τράπεζας.

Οι προσφορές για την απόκτηση της Signature Bank είναι ληξιπρόθεσμες έως την Παρασκευή 17 Μαρτίου, σύμφωνα με το Reuters.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/policy/2023/03/16/signature-banks-prospective-buyers-must-agree-to-give-up-all-crypto-business-report/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: