Η Ινδία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα εξερευνήσουν τη γέφυρα CBDC για τη διευκόλυνση του εμπορίου, των εμβασμάτων χωρίς USD

Η Αποθεματική Τράπεζα της Ινδίας (RBI) και η Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) ανακοίνωσαν στις 15 Μαρτίου ότι υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για τη συνεργασία και την καινοτομία στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

Τα μέρη θα επικεντρωθούν ιδιαίτερα στη διαλειτουργικότητα του ψηφιακού νομίσματος της κεντρικής τράπεζας (CBDC) και θα αναπτύξουν ένα δοκιμαστικό και πιλοτικό πρόγραμμα για μια γέφυρα CBDC για τη διευκόλυνση των εμβασμάτων και του εμπορίου. Μια τέτοια γέφυρα θα μειώσει το κόστος και θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα των συναλλαγών, σημείωσαν, και θα ενισχύσει τους οικονομικούς δεσμούς.

Τραπεζικοί αξιωματούχοι της Ινδίας και των ΗΑΕ πραγματοποίησαν συνομιλίες τον Φεβρουάριο σχετικά με ένα σύστημα πληρωμών ρουπίας-ντιρχάμ που χρησιμοποιεί ανταποκρίτριες τράπεζες. Αυτό το σύστημα βρίσκεται υπό ανάπτυξη εδώ και ένα χρόνο. Οι χώρες επί του παρόντος σε δολάρια ΗΠΑ για τον διακανονισμό πληρωμών.

Αν και τα εμβάσματα από την περιοχή του Κόλπου μειώθηκαν κατά 50% από το 2016-2017, τα ΗΑΕ παραμένουν μια σημαντική πηγή εμβασμάτων προς την Ινδία, αντιπροσωπεύοντας το 17-18% του συνόλου των περίπου 87 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από τον Ιούλιο του 2022. Τα ΗΑΕ ήταν οι κορυφαίες πηγή για την Ινδία μέχρι το ξέσπασμα του COVID, όταν εκτοπίστηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ινδία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα διερευνήσουν πιθανώς ένα CBDC λιανικής για τη διαχείριση εμβασμάτων. Η Ινδία διαθέτει επί του παρόντος ένα εγχώριο πιλοτικό έργο ψηφιακής ρουπίας με 50.000 χρήστες και 5.000 συμμετέχοντες εμπόρους. Η RBI ανέφερε επίσης στα τέλη Φεβρουαρίου ότι είχε ολοκληρώσει περίπου 800.000 συναλλαγές αξίας 134 εκατομμυρίων δολαρίων με τα CBDC χονδρικής της και δοκιμάζει τη λειτουργία εκτός σύνδεσης του CBDC.

Η Ινδία ενσωμάτωσε επίσης πρόσφατα την ενοποιημένη διεπαφή πληρωμών της χωρίς blockchain με το σύστημα PayNow της Σιγκαπούρης.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εγκαινίασαν ένα πρόγραμμα οικονομικού μετασχηματισμού εννέα μερών και ανακοίνωσε την πρόθεσή τους να ξεκινήσει ένα CBDC για εγχώριες και διασυνοριακές μας χώρες τον Φεβρουάριο. Ακόμη και πριν από αυτό, οι τράπεζες των Εμιράτων είχαν συμμετάσχει στο πιλοτικό έργο mBridge , μαζί με τράπεζες στο Χονγκ Κονγκ, την Κίνα και την Ταϊλάνδη για τη χρήση του CBDC για διασυνοριακές μεταφορές. Επιπλέον, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναμένουν ότι τα κρυπτονομίσματα θα «διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο για το εμπόριο των ΗΑΕ στο μέλλον», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου των ΗΑΕ, Thani Al-Zeyoudi, τον Ιανουάριο στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ .

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/india-uae-to-explore-cbdc-bridge-to-facilitate-trade-remittances-without-usd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: