Το Ethereum φτάνει σε υψηλό 11 μηνών καθώς οι αποσύρσεις μετά το Shapella ξεπερνούν το 1M ETH

Πάνω από 1 εκατομμύριο Ether αξίας 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχει πλέον αποσυρθεί από την αλυσίδα Beacon του Ethereum μέσα στις πρώτες τέσσερις ημέρες του hard fork το Shapella και το Ether έχει ξεπεράσει τα 2.100 δολάρια για πρώτη φορά μετά από 11 μήνες.

Τα 1,03 εκατομμύρια ETH που αποσύρθηκαν προήλθαν από 473.7000 αιτήσεις ανάληψης, με το Σάββατο 15 Απριλίου να είναι η ημέρα με τις μεγαλύτερες αναλήψεις με 392.800 ETH, σύμφωνα με τα στοιχεία του beaconcha.in.

Από τους ενεργούς επικυρωτές, σχεδόν το 87% ή 469.000 από τους 540.000 είναι πλέον σε θέση να αποσύρουν τα Ether που έχουν Staked.

Αν και τα μέλη της κοινότητας του Ethereum ήταν διχασμένα σχετικά με τον αντίκτυπο που θα είχε το Shapella στην τιμή του Ether, οι πρώτες τέσσερις ημέρες έφεραν αύξηση σχεδόν 10%.

Οι αριθμοί αποτελούν μικρή “έκπληξη” για τον Lachlan Feeney, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας παροχής συμβουλών και ανάπτυξης blockchain Labrys, ο οποίος δήλωσε ότι πολλοί επικυρωτές επανατοποθετούν τον Ether πίσω στην αλυσίδα Beacon:

“Μεγάλο μέρος του μεριδίου που αποσύρθηκε τις τελευταίες ημέρες επιστρέφει κατευθείαν στην αλυσίδα Beacon Chain, καθώς οι επικυρωτές επιδιώκουν να αυξήσουν τους τόκους τους. Σε τέτοιο βαθμό που το καθαρό ποσοστό συμμετοχής αυξάνεται επί του παρόντος”.

Με δεδομένο το τρέχον μακροοικονομικό κλίμα, ο Feeney δήλωσε ότι πολλοί από τους πρώιμους πωλητές ήθελαν να ρευστοποιήσουν τις μετοχές τους μετά από αναμονή σχεδόν 30 μηνών για ορισμένους.

Μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, ο Feeney πιστεύει ότι το hard fork του Shapella θα αυξήσει μόνο το ποσό του Ether που έχει διατεθεί, το οποίο φυσικά θα ενισχύσει το Ethereum σε επίπεδο συναίνεσης:

“Επειδή το Shapella είναι ένα μαζικό γεγονός μείωσης του κινδύνου, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα θα διατεθούν περισσότερα, όχι λιγότερα, ETH. Προβλέπουμε ότι στο όχι πολύ μακρινό μέλλον θα φτάσουμε σε ένα ρεκόρ staked του Ethereum”

Ο Markus Thielen, επικεφαλής της έρευνας στην πλατφόρμα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Matrixport, δήλωσε ότι το κλείσιμο των υπηρεσιών staking του ανταλλακτηρίου Kraken μπορεί να συνέβαλε στα υψηλότερα ποσοστά:

.”Φαίνεται να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αποδέσμευση της επιχείρησης staking του Kraken. Αυτό θα έχει μόνο προσωρινή επίδραση, καθώς βλέπουμε επίσης σημαντική ζήτηση από επενδυτές οι οποίοι είναι πλέον σε θέση να κανουν stake με μεγαλύτερη ορατότητα όσον αφορά τη ρευστότητα των staked positions”.

Ο Thielen δήλωσε ότι αναμένει ότι μια μεγάλη ποσότητα μη διατεθειμένου ethereum από το Kraken θα “ανακυκλωθεί” πίσω στην αλυσίδα Beacon μέσω άλλων οντοτήτων.

Αν και ο Thielen αναμένει ότι η θετική δράση των τιμών θα ηρεμήσει αυτή την εβδομάδα εν μέσω αυξημένων πιέσεων πώλησης, πιστεύει ότι το Shapella θα προσελκύσει τελικά περισσότερους θεσμικούς επενδυτές να κανουν stake στο Ethereum.

Το ορόσημο του 1 εκατομμυρίου είναι μια αύξηση 500% σε σχέση με μια πρόβλεψη της 11ης Απριλίου από την εταιρεία πληροφοριών blockchain Glassnode, η οποία εκτιμούσε ότι μόνο 170.000 Ether θα αποσύρονταν μετά την πρώτη εβδομάδα του Shapella.

Η εταιρεία ανάλυσης της αλυσίδας Nansen ξεπέρασε ελαφρώς το όριο, προβλέποντας ότι 1,4 εκατομμύρια Ether θα αποσυρθούν μετά τις πρώτες ημέρες του Shapella.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: