Το Ελ Σαλβαδόρ αφαιρεί όλους τους φόρους που σχετίζονται με την τεχνολογική καινοτομία για οικονομική ανάπτυξη

Ελ Σαλβαδόρ, η πρώτη χώρα που ίδρυσε το Bitcoin ως νόμιμο χρήμα, αποφάσισε να καταργήσει όλους τους φόρους στις τεχνολογικές καινοτομίες. Η κίνηση γίνεται παράλληλα με την ίδρυση του Εθνικού Γραφείου Bitcoin (ONBTC) του Ελ Σαλβαδόρ, γνωστό και ως «το γραφείο Bitcoin».

Όταν νομιμοποίησε το Bitcoin στις 7 Σεπτεμβρίου 2021 , ο πρόεδρος του Σαλβαδόρ Nayib Bukele είδε την τεχνολογία ως μέσο για την αντιμετώπιση του υπερπληθωρισμού και της εξάρτησης από το δολάριο ΗΠΑ. Τους τελευταίους 18 μήνες, το Ελ Σαλβαδόρ επαναστρατηγοποίησε τις επενδύσεις σε Bitcoin και χρησιμοποίησε κέρδη κεφαλαίου σε πολλές περιπτώσεις για την ανοικοδόμηση του έθνους .

Προχωρώντας στη στρατηγική, ο Bukele πίστευε στην εκκαθάριση των φορολογικών απαιτήσεων για να επιταχύνει την τεχνολογική ανάπτυξη. Όπως υποσχέθηκε, την 1η Απριλίου, ο Bukele έστειλε επίσημα ένα νομοσχέδιο στο Κογκρέσο — καταργώντας ουσιαστικά όλους τους φόρους εισοδήματος, περιουσίας και κεφαλαιακών κερδών στις τεχνολογικές καινοτομίες «όπως ο προγραμματισμός λογισμικού, η κωδικοποίηση, η ανάπτυξη εφαρμογών και AI, καθώς και η κατασκευή υλικού υπολογιστών και επικοινωνιών .»

Υποστήριξη αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ίδρυση του γραφείου Bitcoin, ενός ρυθμιστικού φορέα για τη διεξαγωγή κοινών πρωτοβουλιών με επιχειρηματίες και εταιρείες Bitcoin. Σύμφωνα με την Asociación Bitcoin de El Salvador (Bitcoin Association of El Salvador), η ONBTC στοχεύει «να τοποθετήσει τη χώρα στον κόσμο ως μια τεχνολογική και οικονομική δύναμη».

Εκτός από την προσπάθεια οικονομικής επιστροφής, οι συνεχείς προσπάθειες του Bukele να επανεφεύρει το Ελ Σαλβαδόρ περιλαμβάνουν την προώθηση του τουρισμού, αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και δημιουργία περιφερειακών επιχειρηματικών κόμβων .

Στις αρχές του 2023, το Ελ Σαλβαδόρ ψήφισε νομοθεσία που παρέχει το νομικό πλαίσιο για ομόλογα που υποστηρίζονται από Bitcoin – Volcano Bonds.

Η ορολογία των Volcano Bonds προέρχεται από την τοποθεσία του Bitcoin City, η οποία πρόκειται να γίνει ένας κόμβος ανανεώσιμων πηγών εξόρυξης κρυπτονομισμάτων που τροφοδοτείται από υδροθερμική ενέργεια από το κοντινό ηφαίστειο Conchagua.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: