Ο Έλον Μασκ ζητά την απόρριψη της αγωγής Dogecoin 258 δισεκατομμυρίων δολαρίων: Αναφορά

Ο Έλον Μασκ και οι δικηγόροι του φέρονται να ζήτησαν από δικαστή των Ηνωμένων Πολιτειών να απορρίψει μήνυση 258 δισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέθεσαν επενδυτές που ισχυρίστηκαν ότι διαχειριζόταν ένα σύστημα πυραμίδας για την προώθηση του κρυπτονομίσματος Dogecoin.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την 1η Απριλίου, οι δικηγόροι του Έλον Μασκ δήλωσαν ότι η μήνυση κατά του Μασκ —  που κατατέθηκε από επενδυτές Dogecoin τον Ιούνιο του 2022 — ήταν ένα «φανταχτερό έργο φαντασίας» στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν στις 31 Μαρτίου.

Οι δικηγόροι του Μασκ εξήγησαν ότι η υποστήριξή του για το Dogecoin στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων σχολίων όπως «Dogecoin Rulz» και «χωρίς υψηλά, όχι χαμηλά, μόνο Doge», ήταν «πολύ ασαφής» για να δικαιολογήσει μια αξίωση απάτης. Οι δικηγόροι ανέφεραν:

«Δεν υπάρχει τίποτα παράνομο στο να στέλνουμε στο Twitter λόγια υποστήριξης ή αστείες εικόνες για ένα νόμιμο κρυπτονόμισμα που συνεχίζει να έχει κεφαλαιοποίηση σχεδόν 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων».

Οι δικηγόροι του Musk αναφέρθηκαν στις δηλώσεις του Dogecoin ως “αθώα και συχνά ανόητα tweets” για να πείσουν τον δικαστή να “απορρίψει” την αγωγή πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Musk κατηγορήθηκε ότι ανέβασε την τιμή του Dogecoin “περισσότερο από 36.000% σε διάστημα δύο ετών και στη συνέχεια την άφησε να καταρρεύσει”, ενώ στην αρχική κατάθεση πέρυσι ισχυρίστηκε ότι “χρησιμοποίησε το βάθρο του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου για να λειτουργήσει και να χειραγωγήσει το σύστημα πυραμίδας Dogecoin”.

Αναφέρθηκε ότι οι επενδυτές ανέφεραν ως σημείο αναφοράς στην αγωγή την εμφάνιση του Musk στο Saturday Night Live τον Μάιο του 2021, όπου υποδύθηκε “έναν φανταστικό οικονομικό εμπειρογνώμονα” και αποκάλεσε το Dogecoin “μια κομπίνα”.

Λίγα λεπτά μετά την τηλεοπτική εμφάνιση, η τιμή του DOGE έκανε ντάμπινγκ  περισσότερο από 25%, πέφτοντας έως και 0,50 $ από τα υψηλά 0,66 $ στην αρχή της εκπομπής.

Ο Μασκ φάνηκε να κάνει πολλές προσπάθειες για να αναζωπυρώσει τον ενθουσιασμό των ανθρώπων για το Dogecoin μετά την τηλεοπτική του εμφάνιση.

Μόλις λίγες ημέρες μετά δήλωσε στους οπαδούς του στο Twitter ότι συνεργάζεται με τους “προγραμματιστές του Doge για τη βελτίωση της αποδοτικότητας του συστήματος” και ότι αυτό θα μπορούσε να είναι “δυνητικά πολλά υποσχόμενο”.

Κατά τη διάρκεια της κατάρρευσης της αγοράς τον Μάρτιο του 2022, ο Μασκ είπε στους οπαδούς του στο Twitter ότι δεν θα πουλούσε τα κρυπτονομίσματα του, συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin, Ethereum και DOGE.

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους επενδυτές, Evan Spencer, φέρεται να δήλωσε σε ένα email ότι «είμαστε πιο σίγουροι από ποτέ ότι η υπόθεσή μας θα είναι επιτυχής».

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: