Περισσότερα από 3.600 Bitcoin ATM βγήκαν εκτός σύνδεσης καταγράφοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση

Σε αντίθεση με το αυξανόμενο παγκόσμιο Bitcoin ποσοστό υιοθέτησης, τα φυσικά ΑΤΜ που είναι αφιερωμένα σε μετατροπές κρύπτο-fiat είναι σε πτώση . Μόνο τον Μάρτιο, 3.627 ΑΤΜ κρύπτο αφαιρέθηκαν από το δίκτυο, μειώνοντας το σύνολο των ΑΤΜ σε 33.727.

Κατά τη δεκαετία που μεσολάβησε από την έναρξη λειτουργίας του πρώτου Bitcoin ATM στις 29 Οκτωβρίου 2013, η καθαρή μεταβολή των μηχανημάτων κρυπτονομισμάτων που εγκαταστάθηκαν και αφαιρέθηκαν μηνιαίως παρέμεινε θετική τις περισσότερες φορές – γεγονός που σημαίνει ότι το σύνολο των ATM κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως αυξάνεται σταθερά. Ωστόσο, η τάση αντιστρέφεται, σύμφωνα με στοιχεία του Coin ATM Radar.

Καθαρή αλλαγή αριθμού μηχανών κρυπτονομισμάτων που εγκαθίστανται και αφαιρούνται μηνιαίως. Πηγή: Coin ATM Radar

Όπως φαίνεται παραπάνω, οι καθαρές εγκαταστάσεις ΑΤΜ κρύπτο μειώθηκαν για τέσσερις μήνες μεταξύ Σεπτεμβρίου 2022 και Μαρτίου 2023. Ωστόσο, με 3.627 ΑΤΜ κρύπτο να πέφτουν τον περασμένο μήνα, ο Μάρτιος 2023 ξεχωρίζει ως ο μήνας με τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση.

Αριθμός μηχανών bitcoin που έχουν εγκατασταθεί με την πάροδο του χρόνου. Πηγή: Coin ATM Radar

Το παραπάνω γράφημα δείχνει τον αριθμό των μηχανών Bitcoin που έχουν εγκατασταθεί με την πάροδο του χρόνου, αποκαλύπτοντας την ξαφνική πτώση στο σύνολο των ΑΤΜ κρύπτο. Η σημασία αυτής της μείωσης φαίνεται τεράστια, δεδομένου ότι ο μεγαλύτερος αριθμός ΑΤΜ που εγκαταστάθηκαν σε ένα μήνα ήταν 2.048 — τον Ιανουάριο του 2021.

Ο αριθμός των μηχανών κρυπτονομισμάτων που έχουν εγκατασταθεί ανά κάθε κορυφαίο κατασκευαστή με την πάροδο του χρόνου. Πηγή: Coin ATM Radar

Από τη θετική πλευρά, ο Απρίλιος έσπασε την πτωτική τάση τριών μηνών καταγράφοντας 37 εγκαταστάσεις κρυπτονομισμάτων ATM την 1η Απριλίου. Οι σημερινοί ηγέτες της αγοράς στην κατασκευή κρύπτο ATM είναι τα General Bytes, BitAccess και Genesis Coin.

Αφού έχασε κεφάλαια πελατών σε ένα «περιστατικό ασφαλείας» τον Μάρτιο που είχε πρόσβαση στα πορτοφόλια των πελατών της, η General Bytes υποσχέθηκε να αποζημιώσει τις απώλειες.

«Έχουμε λάβει άμεσα μέτρα για να αποτρέψουμε περαιτέρω μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα συστήματά μας και εργαζόμαστε ακούραστα για να προστατεύσουμε τους πελάτες μας», ανέφερε η General Bytes σε δήλωση.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: