Το DOJ ανακοινώνει την εις βάθος παρακολούθηση με εκτεταμένη εποπτεία για τις λειτουργίες της Binance

Οι δεσμεύσεις συμμόρφωσης της Binance με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών (DOJ) δημοσιοποιήθηκαν στις 8 Δεκεμβρίου, αποκαλύπτοντας μια εκτεταμένη κυβερνητική εποπτεία των λειτουργιών και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του ανταλλακτηρίου κρύπτο.

Ο John Reed Stark, πρώην αξιωματούχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC), προσέφερε μια ανάλυση στο X (πρώην Twitter), χαρακτηρίζοντας το “exhaustive list” των νέων δεσμεύσεων συμμόρφωσης της Binance ως μια “λίστα επιθυμιών μιας εταιρείας συμβούλων” που θα μπορούσε δυνητικά να οδηγήσει στο κλείσιμο της πλατφόρμας.

Περιγράφονται σε ένα έγγραφο 11 σελίδων, οι νέες υποχρεώσεις της Binance περιλαμβάνουν τη συνεργασία για την παροχή στις αρχές πρόσβασης σε έγγραφα, αρχεία και πόρους κατόπιν αιτήματος. Αυτό περιλαμβάνει την πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν “πρώην υπαλλήλους, πράκτορες, μεσάζοντες, συμβούλους, αντιπροσώπους, διανομείς, άδειες, εργολάβους, προμηθευτές και εταίρους κοινοπραξιών”, όπως σημειώνει ο Stark.

Το ποινικό τμήμα του DOJ θα παρακολουθεί στενά διάφορες πτυχές των δραστηριοτήτων της Binance, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και την ανάκτηση περιουσιακών στοιχείων, την εθνική ασφάλεια, την αντικατασκοπεία και τον έλεγχο των εξαγωγών, καθώς και το γραφείο του εισαγγελέα της Δυτικής Περιφέρειας της Ουάσινγκτον.

Όπως αποκαλύφθηκε προηγουμένως, η συμφωνία ομολογίας της Binance με την κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεπάγεται πενταετή εποπτεία από το Δίκτυο Καταπολέμησης Οικονομικού Εγκλήματος (FinCEN). Αυτό το πρωτοφανές επίπεδο εποπτείας αναμένεται να επιφέρει σημαντικό κόστος για το ανταλλακτήριο. Ο Stark σημείωσε: “Ο διακανονισμός της Binance απαιτεί από αυτήν να προσφέρει επί χρόνια άμεση πρόσβαση, έλεγχο, εξέταση και επιθεώρηση στο DOJ, το FinCEN και σε όλους τους τύπους των χρηματοπιστωτικών ρυθμιστικών αρχών και των αρχών επιβολής του νόμου, εκθέτοντας την εταιρεία – και τους πελάτες της – σε μια financial colonoscopy 24/7, 365 ημέρες το χρόνο”.

Τόσο η Binance όσο και ο πρώην διευθύνων σύμβουλός της, Changpeng “CZ” Zhao, παραδέχθηκαν ότι παραβίασαν τους νόμους των ΗΠΑ σχετικά με το ξέπλυμα χρήματος και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, συμφωνώντας να πληρώσουν πρόστιμα ύψους 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις 21 Νοεμβρίου.

Τα πρόσφατα αποσφραγισμένα δικαστικά αρχεία από την Binance αποτελούν μέρος μιας νέας κατάθεσης της αμερικανικής SEC, η οποία ενσωματώνει τις ενέργειες επιβολής και τους διακανονισμούς του DOJ για να ενισχύσει την υπόθεσή της κατά του ανταλλακτηρίου και του Zhao. Η SEC, η οποία απήγγειλε 13 κατηγορίες κατά της Binance στις 5 Ιουνίου, κατηγορεί το ανταλλακτήριο για μη καταχωρημένες προσφορές και πωλήσεις, μη καταχώριση της πλατφόρμας Binance.com και άλλες παραβιάσεις. Στην τελευταία της κατάθεση, η SEC ζητά από το δικαστήριο να λάβει “δικαστική γνώση” των γεγονότων που παρουσιάζονται στον διακανονισμό της Binance, αξιοποιώντας τα για να αμφισβητήσει την αίτηση της Binance να απορρίψει την υπόθεση και να αμφισβητήσει τα επιχειρήματά της σχετικά με την παρουσία και τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τον Stark, αυτό υπονοεί ότι η SEC θέλει ο δικαστής να κηρύξει ένα γεγονός που παρουσιάζεται ως αποδεικτικό στοιχείο ως αληθινό χωρίς επίσημη παρουσίαση αποδείξεων.

Σύμφωνα με τον διακανονισμό της Binance με το DOJ, είχε πάνω από τρία εκατομμύρια πελάτες στις ΗΠΑ μέχρι τον Μάρτιο του 2018 και περίπου το 30% της διαδικτυακής της κίνησης προερχόταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες από τον Ιούνιο του 2019.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: