Ισχυρισμός του ιδρυτή Cardano: Η βιομηχανία κρυπτονομισμάτων δεν χρειάζεται το Bitcoin για να επιβιώσει

Ο Charles Hoskinson, ο οραματιστής ιδρυτής πίσω από την πλατφόρμα αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) Cardano (ADA), έχει διαταράξει την επικρατούσα αφήγηση υποστηρίζοντας ότι η βιομηχανία κρυπτονομισμάτων έχει φτάσει σε ένα σημείο όπου δεν εξαρτάται πλέον από το Bitcoin (BTC) για την επιβίωσή της.

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης στο Cointelegraph AR στις 7 Δεκεμβρίου, ο Hoskinson, μια σημαντική φιγούρα στο χώρο του blockchain, υποστήριξε ότι ενώ το Bitcoin έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην καθιέρωση του κλάδου, η αναντικατάστασή του έχει μειωθεί με την εμφάνιση νεότερων τεχνολογιών και ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Ενώ αναγνώρισε την ιστορική σημασία του Bitcoin και τη σημασία της ύπαρξης ενός ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου με τη φήμη του “ψηφιακού χρυσού”, ο Hoskinson εξέφρασε την άποψη ότι ο κλάδος έχει ξεπεράσει την εξάρτησή του από το Bitcoin. Δήλωσε: “Το Bitcoin χρειάζεται τη βιομηχανία για να επιβιώσει και σίγουρα χρειάζεται τα ανταλλακτήρια και όλες τις άλλες υποδομές, διότι δεν είναι αυτάρκης σε αυτή τη διάσταση. Αλλά, η βιομηχανία δεν χρειάζεται πλέον το Bitcoin για να επιβιώσει”.

Κάνοντας παραλληλισμούς με προηγούμενες τεχνολογικές αλλαγές, ο Hoskinson επεσήμανε την εμπειρία της Microsoft με τα Windows. Παρά το γεγονός ότι κάποτε θεωρούνταν ανίκητα, τα Windows έχασαν την κυριαρχία τους καθώς η βιομηχανία μετατοπίστηκε προς τις κινητές συσκευές. Ο Hoskinson προειδοποίησε ότι το Bitcoin θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια παρόμοια μοίρα αν δεν καταφέρει να προσαρμοστεί στις μεταβαλλόμενες δυναμικές και τεχνολογικές εξελίξεις.

Επιπλέον, προκάλεσε το οικοσύστημα του Bitcoin να αγκαλιάσει την καινοτομία και να εξετάσει έναν road map που θα του επιτρέπει να παραμείνει ανταγωνιστικό σε σχέση με άλλες πλατφόρμες blockchain. “Το Bitcoin θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν road map όπου θα μπορούσε να είναι ανταγωνιστικό με το Ethereum ή άλλα πράγματα. Είναι δική τους απόφαση (της κοινότητας του Bitcoin) ως οικοσύστημα να ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο. Δεν νομίζω ότι η κουλτούρα θα τους επιτρέψει να το κάνουν αυτό”, πρόσθεσε.

Ο Hoskinson βρήκε την ευκαιρία να τονίσει τη δέσμευση του Cardano να προωθήσει την καινοτομία. Πρωτοβουλίες όπως η non-interactive (Proof-of-Work – PoW) και τα πρωτόκολλα αναδεικνύουν τις προσπάθειες του Cardano να ενσωματώσει ιδέες από τις αρχές της δεκαετίας του 2010, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων συμβολαίων και της έκδοσης περιουσιακών στοιχείων, στο σχεδιασμό του, προσφέροντας μια εναλλακτική λύση στο χώρο των ψηφιακών νομισμάτων.

Εν τω μεταξύ, το Bitcoin συνεχίζει την προσπάθειά του για ένα νέο ιστορικό υψηλό, παλεύοντας με τη διατήρηση των κερδών πάνω από το όριο των 44.000 δολαρίων. Από την τελευταία ενημέρωση, το πρωτοπόρο κρυπτονόμισμα αποτιμάται στα 43.724 δολάρια, με εβδομαδιαία κέρδη που ξεπερνούν το 10%.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: