Η Tether εισάγει πολιτική για το πάγωμα των πορτοφολιών των ατόμων που έχουν κυρωθεί από το OFAC

Σε μια κίνηση που αποσκοπεί στην προώθηση της συνεργασίας με τις αρχές επιβολής του νόμου και τους ρυθμιστικούς φορείς, η Tether, ο εκδότης των stablecoins, εισήγαγε μια εθελοντική πολιτική δέσμευσης πορτοφολιών, όπως περιγράφεται σε ανάρτηση στο ιστολόγιο στις 9 Δεκεμβρίου.

Από την 1η Δεκεμβρίου, η Tether παρέχει ελέγχους στη δευτερογενή αγορά για το πάγωμα δραστηριοτήτων που σχετίζονται με άτομα στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τον κατάλογο ειδικά καθορισμένων υπηκόων (SDN) του Γραφείου Ελέγχου Εξωτερικών Περιουσιακών Στοιχείων των Ηνωμένων Πολιτειών (OFAC). Ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει εταιρείες και άτομα που ελέγχονται ή ανήκουν σε χώρες στις οποίες έχουν επιβληθεί κυρώσεις.

Η Tether υπογράμμισε ότι η πολιτική αυτή έχει σχεδιαστεί για να συμπληρώσει τα υφιστάμενα μέτρα ασφαλείας και αποτελεί μια “προληπτική προσπάθεια για ακόμη πιο στενή συνεργασία με τις παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές και τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου”.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ βασίζεται στον κατάλογο SDN για να περιορίσει πιθανές συναλλαγές κρύπτο που συνδέονται με παράνομες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και της μη εξουσιοδοτημένης διανομής ουσιών όπως η φαιντανύλη.

Η Tether έχει ήδη λάβει μέτρα για να παγώσει πορτοφόλια που είχαν προστεθεί προηγουμένως στη λίστα SDN, σηματοδοτώντας μια αλλαγή από την προηγούμενη στάση του. Για παράδειγμα, τον Αύγουστο του 2022, η Tether είχε δηλώσει ότι δεν θα δέσμευε προληπτικά διευθύνσεις που σχετίζονται με το Tornado Cash που έχει υποστεί κυρώσεις, εκτός αν το όριζε η επιβολή του νόμου. Ειδικότερα, οι διευθύνσεις Tornado Cash έχουν αξιοποιηθεί για ξέπλυμα κρυπτονομισμάτων, με πάνω από 7 δισεκατομμύρια δολάρια να έχουν ξεπλυθεί από το 2019, σύμφωνα με το OFAC.

Ο Paolo Ardoino, Διευθύνων Σύμβουλος της Tether, σημείωσε: “Με την εκτέλεση του εθελοντικού παγώματος των διευθύνσεων πορτοφολιών των νέων προσθηκών στον κατάλογο SDN και το πάγωμα των διευθύνσεων που είχαν προστεθεί προηγουμένως, θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω τη θετική χρήση της τεχνολογίας stablecoin και να προωθήσουμε ένα ασφαλέστερο οικοσύστημα stablecoin για όλους τους χρήστες”.

Με έδρα το Χονγκ Κονγκ, η Tether είναι η οντότητα που βρίσκεται πίσω από το stablecoin USDT, το οποίο γνώρισε ρεκόρ υψηλής κεφαλαιοποίησης κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ρυθμιστικής καταστολής των εταιρειών κρύπτο στις Η.Π.Α. Η τρέχουσα κεφαλαιοποίησή του ανέρχεται σε 90 δισεκατομμύρια δολάρια, αντανακλώντας την ισχυρή ζήτηση για το stablecoin, το οποίο κατέχει σχεδόν το 70% της αγοράς.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: