Το δίκτυο Solana αντιμετωπίζει διακοπή καθώς οι επικυρωτές αναλαμβάνουν γρήγορη δράση για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας του δικτύου

To Solana mainnet αντιμετωπίζει επί του παρόντος μια διαταραχή στην παραγωγή μπλοκ, προκαλώντας προσωρινή διακοπή στην εξέλιξη των μπλοκ. Οι Core engineers και οι επικυρωτές διερευνούν ενεργά το ζήτημα, όπως επιβεβαιώνεται από την εξερεύνηση τoυ blockchain Solana που εμφανίζει μια “σημαντική διακοπή” στο mainnet.

Ανησυχίες δημιουργήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν οι χρήστες παρατήρησαν σημαντική καθυστέρηση στην παραγωγή μπλοκ, ξεπερνώντας το τυπικό χρονικό πλαίσιο των 400 χιλιοστών του δευτερολέπτου. Ο επικυρωτής Solana Stakewiz ενημέρωσε την κοινότητα ότι οι προγραμματιστές εργάζονται ενεργά για μια έκδοση που θα περιέχει μια διόρθωση. Μόλις κατασκευαστεί και δοκιμαστεί η λύση, θα διανεμηθούν ολοκληρωμένες οδηγίες στους επικυρωτές. Ο Stakewiz ανέφερε επίσης ότι οι επικυρωτές έχουν ξεκινήσει τη δημιουργία snapshots χρησιμοποιώντας την κατάσταση του local ledger state για την προετοιμασία μιας επανεκκίνησης, ευθυγραμμιζόμενοι με την επικείμενη έκδοση από τους core engineers.

Επί του παρόντος, οι επικυρωτές παράγουν snapshots για την υποδοχή 246464040, εξασφαλίζοντας τη συνέπεια του κατακερματισμού της τράπεζας στη συγκεκριμένη υποδοχή.

Το σχέδιο περιλαμβάνει την επανεκκίνηση του Mainnet-Beta cluster with version 1.17.20, ενώ η έκδοση jito-solana είναι επίσης διαθέσιμη. Οι επικυρωτές έχουν επαληθεύσει ότι δεν υπάρχουν ασυνέπειες στην κατάσταση και αναμένουν την τελική επιβεβαίωση από τους core engineers πριν προχωρήσουν.

Τα Snapshots, τα οποία αντιπροσωπεύουν την κατάσταση του Solana σε μια συγκεκριμένη θέση, διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην αποτροπή ανατροπών συναλλαγών. Το Solana κυκλοφόρησε την έκδοση v1.17.20, προτρέποντας τους επικυρωτές να αναβαθμίσουν και να επανεκκινήσουν με βάση τις παρεχόμενες οδηγίες του GitHub.

Ο αντίκτυπος της διακοπής του δικτύου Solana είναι ήδη εμφανής στα ανταλλακτήρια κρύπτο, με την Upbit να ανακοινώνει την αναστολή των καταθέσεων και αναλήψεων για τα token που βασίζονται στο Solana, συμπεριλαμβανομένων των Solana (SOL), GMT (GMT), Raydium (RAY) και Access Protocol’s (ACS).

Το περιστατικό αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που το Solana αντιμετωπίζει διακοπές δικτύου ή διακοπές παραγωγής μπλοκ. Το δίκτυο έχει αντιμετωπίσει πολλαπλές διακοπές από την έναρξή του τον Μάρτιο του 2020, σηματοδοτώντας την ενδέκατη διακοπή τα τελευταία δύο χρόνια. Παρά την αρχική του υπόσχεση για επεκτασιμότητα και μειωμένα τέλη συναλλαγών σε σύγκριση με το Ethereum, το Solana έχει αντιμετωπίσει επίμονες προκλήσεις που σχετίζονται με το δίκτυο, καθιστώντας αναγκαία την επανειλημμένη επανεκκίνηση του δικτύου από τους προγραμματιστές.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: