Ο ιδρυτής του Cardano κοροϊδεύει το Solana εν μέσω της πρώτης διακοπής λειτουργίας του Blockchain της χρονιάς

Ο ιδρυτής του Cardano, Charles Hoskinson, απάντησε στην πρόσφατη διακοπή λειτουργίας του δικτύου Solana με χιούμορ, καθώς οι μηχανικοί εργάζονται για την αποκατάσταση τoυ blockchain.

Σε μια ανάλαφρη κίνηση, ο Hoskinson μοιράστηκε ένα GIF στο X με έναν παίκτη που προσπαθεί να διορθώσει προβλήματα με ένα Super Nintendo Entertainment System (SNES). Η κωμική προσπάθεια περιλαμβάνει το φύσημα μέσα στην κασέτα της παιχνιδομηχανής, με τον Hoskinson να προτείνει παιχνιδιάρικα ότι οι μηχανικοί του Solana θα μπορούσαν να δοκιμάσουν αυτή την αντισυμβατική προσέγγιση για να επιλύσουν την τρέχουσα διακοπή του blockchain, προσθέτοντας ότι “αυτό πάντα λειτουργεί”.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Hoskinson κάνει χλευαστικά σχόλια. Τον Δεκέμβριο του 2022, πρότεινε αστειευόμενος ότι το Solana θα έπρεπε να στραφεί προς την κατεύθυνση να γίνει ένα sidechain του Cardano, αφού μια ιδιόρρυθμη δημοσκόπηση στην κοινότητα του Cardano έδειξε συντριπτική υποστήριξη για μια τέτοια κίνηση.

Το φόντο των τελευταίων σχολίων του Hoskinson είναι η επίσημη αναγνώριση από το Solana μιας διακοπής λειτουργίας του δικτύου που επηρεάζει το mainnet-beta του Solana. Το Solana Status, ένας λογαριασμός X που παρέχει ενημερώσεις σχετικά με το δίκτυο Solana, ανέφερε τη διακοπή λειτουργίας και δήλωσε ότι οι μηχανικοί εργάζονται ενεργά για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Στη συνέχεια, το Solana Status επιβεβαίωσε την κυκλοφορία μιας ενημερωμένης έκδοσης λογισμικού επικυρωτή για την αποκατάσταση της διακοπής που προκλήθηκε από μια cluster pause.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ενημέρωση λογισμικού έχει κυκλοφορήσει και οι επικυρωτές καλούνται να εγκαταστήσουν την τελευταία έκδοση και να επανεκκινήσουν τους κόμβους τους χρησιμοποιώντας τις παρεχόμενες οδηγίες έκδοσης του GitHub.

Η διακοπή λειτουργίας του δικτύου της Solana, που παρατηρήθηκε σήμερα στις 10:22 (UTC), προκάλεσε ασυνήθιστη συμπεριφορά, καθώς το blockchain έπαψε να παράγει νέα μπλοκ για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Το Solana, γνωστό για την ταχεία επεξεργασία μπλοκ, αντιμετώπισε υποβάθμιση των επιδόσεων, σύμφωνα με τον εξέχοντα επικυρωτή Laine.

Η συνεχιζόμενη διακοπή έχει επηρεάσει τα ανταλλακτήρια, με την Upbit να ανακοινώνει την αναστολή των καταθέσεων και αναλήψεων για το εγγενές κουπόνι της Solana και άλλα περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των Access Protocol (ACS), Raydium (RAY) και GMT (GMT).

Ένα εργαλείο παρακολούθησης από την πλατφόρμα Stakewiz της Laine δείχνει πρόοδο στην επανεκκίνηση του δικτύου, με το τρέχον ενεργό μερίδιο να βρίσκεται στο 41,55%. Η πλήρης επανεκκίνηση του δικτύου αναμένεται μόλις η μπάρα φτάσει το 80%.

Solana Restart Progress Stakewiz

Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη διακοπή δικτύου για τη Solana το 2024, σχεδόν ένα χρόνο μετά από ένα παρόμοιο περιστατικό τον Φεβρουάριο του 2023 που διήρκεσε πάνω από 18 ώρες. Το δίκτυο αντιμετώπισε πολλαπλές διακοπές το 2022, ιδίως τον Ιανουάριο, εγείροντας ανησυχίες για την αξιοπιστία του. Από την τελευταία ενημέρωση, το SOL σημειώνει πτώση 4,46%, διαπραγματευόμενη στα 93,79 δολάρια.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: