Η πρωτοπόρος αμερικανική τράπεζα, που αρχικά επέτρεπε στους πελάτες της να κατέχουν κρυπτονομίσματα σε λογαριασμούς ελέγχου, αποσύρεται από τις υπηρεσίες κρύπτο

Η Vast Bank, μια αυτοαποκαλούμενη πρωτοπόρος ως το πρώτο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα των Ηνωμένων Πολιτειών που προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε συναλλαγές κρυπτονομισμάτων παράλληλα με τους παραδοσιακούς λογαριασμούς τους, πήρε μια απροσδόκητη στροφή διακόπτοντας την εφαρμογή κρυπτοτραπεζικής για κινητά. Η τράπεζα ανακοίνωσε επίσημα την απόφασή της να αποχωρήσει από τον κλάδο των κρυπτονομισμάτων και γνωστοποίησε την πρόθεσή της να επιστρέψει στους πελάτες της τυχόν εναπομείναντες τίτλους κρυπτονομισμάτων μέσω μιας διαδικασίας ρευστοποίησης.

Σε μια ενημερωτική ενότητα FAQ στην ιστοσελίδα της τράπεζας, η οποία τράβηξε την προσοχή του American Banker, η Vast Bank περιγράφει λεπτομερώς τη λειτουργική αναπροσαρμογή που οδήγησε σε αυτή τη στρατηγική απόφαση. Με ισχύ από την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024, η εφαρμογή Vast Crypto Mobile Banking θα απενεργοποιηθεί και θα αφαιρεθεί τόσο από τις πλατφόρμες της Google όσο και της Apple. Κατά συνέπεια, όλοι οι λογαριασμοί Vast Crypto Mobile Banking, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται υπό φύλαξη, θα ρευστοποιηθούν και θα κλείσουν.

Η Vast Bank επιχείρησε να εισέλθει στον χώρο των κρυπτονομισμάτων το 2019 και είχε προηγουμένως συνεργαστεί με την Coinbase και τη SAP το 2021 για να παρουσιάσει την εφαρμογή mobile banking που είναι φιλική προς τα κρύπτο. Ωστόσο, το ίδρυμα αντιμετώπισε ένα πλήγμα στα τέλη του 2023, όταν έλαβε εντολή συναίνεσης από το Γραφείο του Ελεγκτή Νομίσματος (OCC). Η εντολή του OCC εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τη φερόμενη εμπλοκή της Vast Bank σε “μη ασφαλείς ή επισφαλείς πρακτικές” που σχετίζονται με τη διαχείριση και τον έλεγχο των κινδύνων, εστιάζοντας ιδιαίτερα στη συμμετοχή της στον τομέα των κρυπτονομισμάτων.

Μετά την έκδοση της διαταγής της OCC τον Νοέμβριο του 2023, η Vast Bank ανακοίνωσε δημοσίως την απόφασή της να μετατοπίσει την εστίασή της από τα κρυπτονομίσματα και να επιστρέψει σε μια πιο παραδοσιακή τραπεζική προσέγγιση. Η τράπεζα αναγνώρισε τις προκλήσεις που θέτει το δυναμικό και αβέβαιο ρυθμιστικό περιβάλλον στον τομέα της ψηφιακής τραπεζικής, σε συνδυασμό με τους μακροοικονομικούς αντίθετους ανέμους, καθιστώντας όλο και πιο δύσκολο να προβλεφθεί η μελλοντική ανάπτυξη.

Αν και η ανακοίνωση δεν ανέφερε ρητά τη ρυθμιστική αβεβαιότητα ως λόγο για τη στροφή, οι αναλυτές του κλάδου συχνά αποδίδουν την ευρύτερη απροθυμία των τραπεζικών ιδρυμάτων των ΗΠΑ να αγκαλιάσουν πλήρως τον τομέα των κρυπτονομισμάτων σε τέτοιες ακριβώς ρυθμιστικές ασάφειες. Ειδικότερα, έχει υπάρξει έντονη αντίδραση από κυβερνητικούς αξιωματούχους που τάσσονται υπέρ των κρύπτο κατά της αντιληπτής ασυνεπούς προσέγγισης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: