Το Δικαστήριο διατάσσει την Ripple να παρέχει στην SEC τις οικονομικές καταστάσεις

Μια πρόσφατη δικαστική εξέλιξη υποχρέωσε την Ripple Labs να παραδώσει ιστορικά οικονομικά αρχεία στο πλαίσιο ενός μακροχρόνιου αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC), σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Σε μια κατάθεση τη Δευτέρα, η δικαστής Sarah Netburn τάχθηκε υπέρ του αιτήματος της SEC, δίνοντας εντολή στην Ripple να παράσχει αρχεία που καλύπτουν την περίοδο 2022-2023 και να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με τα έσοδα από τις θεσμικές πωλήσεις του XRP.

Η Ripple Labs έχει σταθερά υποστηρίξει τον εμπιστευτικό χαρακτήρα των οικονομικών της εγγράφων. Τον προηγούμενο μήνα, η εταιρεία fintech αμφισβήτησε την απαίτηση της SEC για την αποδέσμευση των εν λόγω αρχείων.

Η σύγκρουση μεταξύ της Ripple και της SEC χρονολογείται από το 2020, όταν η ρυθμιστική αρχή κατέθεσε αγωγή ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά της εταιρείας fintech, υποστηρίζοντας την πώληση μη εγγεγραμμένων τίτλων με τη μορφή XRP.

Μια σημαντική καμπή σημειώθηκε πέρυσι, όταν ένας δικαστής έκρινε ότι οι προγραμματισμένες πωλήσεις του XRP σε ιδιώτες επενδυτές δεν χαρακτηρίζονται ως κινητές αξίες. Παρά το γεγονός αυτό, το δικαστήριο αναγνώρισε ότι οι θεσμικές συμβάσεις πώλησης συνολικού ύψους 728 εκατομμυρίων δολαρίων συνιστούσαν πωλήσεις μη εγγεγραμμένων κινητών αξιών.

Αυτό το διαφοροποιημένο νομικό αποτέλεσμα έγινε αντιληπτό από τους επενδυτές και την Ripple Labs ως μια μερική νίκη για τον ευρύτερο κλάδο των κρυπτονομισμάτων.

Σε μια πρόσφατη κριτική, ο διευθύνων σύμβουλος της Ripple Brad Garlinghouse επέκρινε ανοιχτά την SEC, περιγράφοντάς την ως “πολύ εχθρική”. Προχώρησε ακόμη περισσότερο χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο της SEC Gary Gensler ως “πολιτική ευθύνη”, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για την προσέγγιση του Gensler όσον αφορά τη ρύθμιση της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: