Επισκόπηση αγοράς 2/5: Ανάλυση τιμών SPX, DXY, BTC, ETH, BNB, SOL, XRP, ADA, AVAX, DOGE

Την περασμένη εβδομάδα παρατηρήθηκε μια επίμονη ανοδική τάση στις αμερικανικές χρηματιστηριακές αγορές, παρά την ανακοίνωση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ που απέκλεισε τη μείωση των επιτοκίων τον Μάρτιο. Ο Πάουελ, ωστόσο, άφησε να εννοηθεί η πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων αργότερα μέσα στο έτος κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εκπομπή 60 Minutes του CBS. Κατά συνέπεια, οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων της Fed για το 2024 μειώθηκαν στις 120 μονάδες βάσης, από 150 στο τέλος του προηγούμενου έτους. Η προσαρμογή αυτή συνέβαλε στο να φθάσει ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ (DXY) στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 εβδομάδων.

Παραδοσιακά, το Bitcoin τείνει να κινείται αντιστρόφως ανάλογα με το δολάριο ΗΠΑ. Η πρόσφατη ενίσχυση του δολαρίου θα μπορούσε να αποτελέσει πρόκληση για το Bitcoin βραχυπρόθεσμα. Ωστόσο, η εισροή περίπου 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια spot Bitcoin της BlackRock και της Fidelity τον Ιανουάριο θα μπορούσε να αποτελέσει ένα μαξιλάρι έναντι σημαντικών μειονεκτημάτων.

Τώρα, ας εμβαθύνουμε στη λεπτομερή ανάλυση των τιμών για τα βασικά περιουσιακά στοιχεία:

Δείκτης S&P 500: Πλοήγηση στις κορυφές

Ο δείκτης S&P 500 επέδειξε ανθεκτικότητα, ανακάμπτοντας από τον εκθετικό κινητό μέσο όρο των 20 ημερών (4.850) την 1η Φεβρουαρίου, εκτινάσσοντας τον σε νέο ιστορικό υψηλό στις 2 Φεβρουαρίου. Ενώ και οι δύο κινητοί μέσοι όροι σηματοδοτούν ανοδικό έλεγχο, δικαιολογείται προσοχή λόγω της αρνητικής απόκλισης του δείκτη σχετικής ισχύος (RSI). Η ψυχολογική αντίσταση στις 5.000 μονάδες θα μπορούσε να αποτελέσει εμπόδιο και η διάσπασή της μπορεί να οδηγήσει σε μια επακόλουθη κίνηση προς τις 5.200 μονάδες. Αντίθετα, μια διολίσθηση κάτω από τον ΕΜΑ 20 ημερών θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια αλλαγή στη δυναμική, με πιθανή στήριξη στον απλό κινητό μέσο όρο 50 ημερών (4.734) και 4.650.

Δείκτης δολαρίου ΗΠΑ: Μια αναζωπύρωση ξεδιπλώνεται

Ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ ανέκαμψε απότομα από τον SMA των 50 ημερών (102,84) στις 2 Φεβρουαρίου, διασπώντας πάνω από τo neckline του ανεστραμμένου μοτίβου head-and-shoulders. Η ανοδική ρύθμιση στοχεύει στο 107,39, αν και μπορεί να προκύψουν προκλήσεις κοντά στο 104,55 και το 106. Μια πτωτική επιστροφή θα απαιτούσε διάσπαση κάτω από τον SMA 50 ημερών, οδηγώντας ενδεχομένως σε πτώση προς την κρίσιμη ζώνη στήριξης μεταξύ 101 και 99,57.

Bitcoin: Υπεράσπιση της επικράτειας

Το Bitcoin έχει διατηρηθεί με επιτυχία πάνω από τον ΕΜΑ 20 ημερών (42.463 δολάρια), με τους αγοραστές να κοιτάζουν τη ζώνη αντίστασης των 44.000 έως 44.700 δολαρίων. Η διάσπαση αυτής της ζώνης θα μπορούσε να ωθήσει το BTC/USDT στα 50.000 δολάρια. Αντίθετα, μια πτώση από τα $44.700 θα μπορούσε να οδηγήσει σε παγίωση, με τις αρκούδες να αποκτούν τον έλεγχο κάτω από τα $41.394 και πιθανή διολίσθηση στα $40.000 και $37.980.

Ethereum: Battling Resistance

Το Ethereum διαπραγματεύεται κάτω από τους κινητούς μέσους όρους, ωστόσο οι προσπάθειες διάσπασής τους υποδηλώνουν αγοραστικό ενδιαφέρον. Η διάσπαση πάνω από την αντίσταση στα 2.400 δολάρια θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω κέρδη προς τα 2.600 και 2.717 δολάρια. Μια υποχώρηση από την άνωθεν αντίσταση μπορεί να παρατείνει το εύρος μεταξύ 2.100 και 2.400 δολαρίων.

BNB: Παλεύει για δυναμική

Το BNB αναπήδησε από τον SMA 50 ημερών ($300), αλλά αντιμετωπίζει προκλήσεις στη γραμμή καθοδικής τάσης. Η υπερπήδηση αυτού του εμποδίου θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για ράλι προς τα 320 και 338 δολάρια. Αντίθετα, μια πτώση κάτω από τον SMA 50 ημερών μπορεί να οδηγήσει σε δοκιμή ισχυρής στήριξης στα 288 δολάρια και μια διάσπαση θα μπορούσε να δρομολογήσει μια κάθοδο προς τα 260 δολάρια.

XRP: Μάχη με το συναίσθημα

Το XRP βρήκε στήριξη πάνω από τα 0,50 δολάρια, υποδεικνύοντας μια πιθανή ανάκαμψη. Μια διάσπαση θα μπορούσε να οδηγήσει σε βουτιά στα $0,46, ενώ μια ανοδική κίνηση πέρα από τον ΕΜΑ 20 ημερών θα μπορούσε να σηματοδοτήσει signal bullish των $0,50, ενδεχομένως με ράλι προς την καθοδική γραμμή.

Solana: Ταύροι εναντίον αρκούδων

Το Solana παρακολουθεί ένα tug of war κοντά στους κινητούς μέσους όρους, με τη διαμόρφωση ενός αντίστροφου μοτίβου H&S. Η διάσπαση πάνω από τα 107 δολάρια θα μπορούσε να θέσει ως στόχο τα 125 δολάρια, ενώ η διατήρηση κάτω από αυτά μπορεί να σηματοδοτήσει μια κάθοδο προς τα 79 δολάρια, με τα 64 δολάρια ως την επόμενη κρίσιμη στήριξη.

Cardano

Το Cardano κυμαίνεται κοντά στον ΕΜΑ 20 ημερών ($0,50), υποδηλώνοντας αναποφασιστικότητα. Μια κίνηση πάνω από αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε άνοδο προς την καθοδική γραμμή, ενώ η διάσπαση κάτω από τα $0,48 μπορεί να προσκαλέσει τις αρκούδες, πιθανώς διολισθαίνοντας στα $0,46 και τη γραμμή στήριξης του καναλιού.

Avalanche

Το Avalanche αντιστράφηκε κοντά στη γραμμή καθοδικής τάσης και η υπεράσπιση του ΕΜΑ 20 ημερών ($34,55) θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια ανοδική κίνηση προς τα $44. Οι αρκούδες πρέπει να παραβιάσουν την άμεση στήριξη στα $32 για να το αποτρέψουν αυτό, με στόχο μια πτώση προς τη γραμμή στήριξης του καναλιού κοντά στα $24.

Dogecoin

Το Dogecoin διαπραγματεύεται κάτω από τον ΕΜΑ 20 ημερών ($0,08), με τους ταύρους να υπερασπίζονται την ανοδική γραμμή του συμμετρικού τριγώνου. Μια διάσπαση πάνω από τα $0,10 έως $0,11 ή κάτω από το τρίγωνο θα μπορούσε να καθορίσει την επόμενη τάση, με στόχους στα $0,07 και $0,06, αντίστοιχα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: