Το δικαστήριο αποφασίζει: Οι πωλήσεις BNB και τα κρυπτονομίσματα δεν είναι τίτλοι, καταλήγει η υπόθεση SEC εναντίον Binance

Σε μια απόφαση-ορόσημο από το Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Περιφέρεια της Κολούμπια, τα κρυπτονομίσματα και οι δευτερογενείς πωλήσεις του token BNB δεν θεωρήθηκαν τίτλοι. Η απόφαση αυτή, η οποία εκδόθηκε από τη δικαστή Amy Berman Jackson, σηματοδοτεί μια σημαντική νίκη για τον τομέα των κρυπτονομισμάτων.

Η Binance.US πανηγύρισε έναν σημαντικό νομικό θρίαμβο όταν ο δικαστής Τζάκσον απέρριψε πολλαπλούς ισχυρισμούς από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Μια πρόσφατη δήλωση της Binance διευκρίνισε τη στάση του δικαστηρίου:

Τα κρυπτονομίσματα δεν είναι τίτλοι

“Ο δικαστής έκρινε ότι δεν υπήρχαν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία ότι οι αγοραστές αγόρασαν τo BNB στη δευτερογενή αγορά με την προσδοκία κέρδους, το οποίο είναι ουσιώδες σύμφωνα με το Howey test – ένα κριτήριο που θέσπισε το Ανώτατο Δικαστήριο για να καθορίσει τι συνιστά επενδυτική σύμβαση.”

Η απόφαση αυτή προέκυψε εν μέσω του αυξημένου ελέγχου που ασκεί η SEC στις πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων μετά την κατάρρευση της FTX, με στόχο την αποτροπή παρόμοιων οικονομικών καταστροφών. Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι τέτοια ρυθμιστικά μέτρα ενδέχεται να εμποδίσουν την τεχνολογική και χρηματοοικονομική καινοτομία.

Η απόφαση ρίχνει επίσης ένα ελπιδοφόρο φως σε παρόμοιες νομικές προκλήσεις, όπως η εν εξελίξει υπόθεση SEC εναντίον Ripple.

Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις του δικαστηρίου, ο χειρισμός της υπόθεσης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θόλωσε τα πραγματικά ζητήματα και παρέβλεψε τα σχετικά δεδικασμένα του Ανώτατου Δικαστηρίου. Ο δικαστής Τζάκσον έδωσε έμφαση στην αξιολόγηση των συγκεκριμένων περιστάσεων κάθε πώλησης token για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για συναλλαγή κινητών αξιών.

SEC εναντίον Binance

Η απόφαση υπογραμμίζει ότι τα ίδια τα token δεν πληρούν τον ορισμό των κινητών αξιών σύμφωνα με τα ρυθμιστικά πρότυπα, παρέχοντας σημαντική διαβεβαίωση στους επενδυτές κρυπτονομισμάτων και τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Η διαβεβαίωση αυτή έρχεται με φόντο τον ισχυρισμό της SEC τον Ιούνιο του 2023 ότι 68 κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του BNB, ήταν κινητές αξίες, ο οποίος συνέπεσε με τις αγωγές της κατά μεγάλων ανταλλακτηρίων όπως Binance και Coinbase.

Σε σχετικές διαδικασίες, παρά τους ισχυρισμούς για οικονομική κακοδιαχείριση σε βάρος της Binance και του διευθύνοντος συμβούλου της, Changpeng Zhao, και τους ισχυρισμούς για παραβίαση των καταστατικών περί καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, η Binance συμφώνησε σε διακανονισμό ύψους 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων – μία από τις βαρύτερες ποινές στην ιστορία της δικαιοσύνης.

Όσον αφορά το μέλλον, η νομική ομάδα της Binance εξακολουθεί να ασχολείται με την εξέλιξη της υπόθεσης, ενώ η συνεδρίαση του δικαστηρίου έχει προγραμματιστεί για τις 9 Ιουλίου. Το παράρτημα της Binance στις ΗΠΑ έχει δηλώσει την ετοιμότητά του να συνεχίσει τη δικαστική διαδικασία, υπονοώντας μια παρατεταμένη φάση νομικής ανακάλυψης, όπως αναφέρεται στην πρόσφατη ανάρτησή τους στο X:

“Την Παρασκευή, το Δικαστήριο επέτρεψε τη συνέχιση της δίκης της SEC κατά της Binance.US. Είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό το αποτέλεσμα και ανυπομονούμε να προχωρήσουμε μέσω του δικαστικού συστήματος”.

Η απόφαση αυτή αποτελεί φάρο ανακούφισης για πολλούς στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων, σηματοδοτώντας πιθανές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο τα ψηφιακά νομίσματα γίνονται αντιληπτά και ρυθμίζονται από τις χρηματοπιστωτικές αρχές.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: