Το Bitcoin πέφτει κατακόρυφα στα $53.000, αλλά οι αναλυτές προειδοποιούν ότι τα χειρότερα δεν έχουν τελειώσει

Το Bitcoin έπεσε στο χαμηλό των 53.600 δολαρίων στην Coinbase στις 5 Ιουλίου, σηματοδοτώντας το χαμηλότερο σημείο του από τον Φεβρουάριο. Έκτοτε το κρυπτονόμισμα σταθεροποιήθηκε και σήμερα διαπραγματεύεται στα 54.122 δολάρια σύμφωνα με το TradingView.

Ο Josh Gilbert, αναλυτής αγοράς στο eToro, συνέδεσε το σημαντικό ξεπούλημα με την ανησυχία για τις επικείμενες αποπληρωμές των πιστωτών του Mt. Gox, οι οποίες αναμένεται να απελευθερώσουν Bitcoin αξίας περίπου 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην αγορά αυτόν τον μήνα.

Μετά την απότομη πτώση στα 53.600 δολάρια, ο Gilbert αναμένει περαιτέρω πτώση της τιμής του Bitcoin στο εγγύς μέλλον. Σημείωσε: “Επί του παρόντος, η ροή των ειδήσεων κλίνει περισσότερο προς το αρνητικό και η αξιοσημείωτη πίεση πώλησης επηρεάζει σαφώς το συναίσθημα των επενδυτών, προκαλώντας συνήθως περαιτέρω πωλήσεις”.

Δεν θα τον εξέπληττε αν το Bitcoin πλησίαζε σύντομα τα 50.000 δολάρια, ένα κρίσιμο ψυχολογικό όριο. “Αναμένουμε βραχυπρόθεσμη αδυναμία μέχρι να εμφανιστεί ένας θετικός καταλύτης, ενδεχομένως από επενδυτές που θα κεφαλαιοποιήσουν την πτώση της τιμής ή την έγκριση ενός ETF Ethereum, το οποίο θα μπορούσε να ενισχύσει το κλίμα της αγοράς”, πρόσθεσε ο Gilbert.

Απηχώντας παρόμοιες ανησυχίες, ο Pav Hundal από τη Swyftx σχολίασε το ενδεχόμενο περισσότερων υφέσεων. “Αντιμετωπίζουμε μια σημαντική εισροή Bitcoin σε μια αγορά που ήδη δείχνει σημάδια αδιαφορίας. Ενώ οι μακροπρόθεσμες προοπτικές παραμένουν αισιόδοξες, το άμεσο μέλλον θα μπορούσε να δει τις τιμές να δοκιμάζουν $50k ή και χαμηλότερα. Επί του παρόντος, τα 52 χιλ. δολάρια είναι ένα κρίσιμο επίπεδο που αμφισβητείται τόσο από τις αρκούδες όσο και από τους ταύρους”, εξήγησε ο Hundal.

Οι αναλυτές της 10x Research προβλέπουν επίσης μια πιθανή περαιτέρω διολίσθηση προς τα 50.000 δολάρια τις επόμενες εβδομάδες, προειδοποιώντας ότι μια διάσπαση των επιπέδων στήριξης μπορεί να προκαλέσει βιασύνη των πωλητών για να εξασφαλίσουν ρευστότητα.

Λόγοι για να είστε αισιόδοξοι για το Bitcoin

Παρά το άμεσο πτωτικό κλίμα, ο Gilbert υπογράμμισε αρκετούς λόγους για τους οποίους οι επενδυτές θα πρέπει να διατηρήσουν μια θετική προοπτική μακροπρόθεσμα. “Προβλέπουμε πιθανές μειώσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο και ενδεχομένως τον Δεκέμβριο, γεγονός που θα μπορούσε να αναβαθμίσει την αγορά”, δήλωσε.

Επιπλέον, ο Gilbert υπογράμμισε τον σημαντικό αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει στην ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων η έγκριση από την SEC ενός Ethereum ETF, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούλιο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: