Το Crypto.com λαμβάνει προπαρασκευαστική άδεια MVP από τη ρυθμιστική αρχή του Ντουμπάι

Το Crypto.com ανακοίνωσε ότι έλαβε μια προπαρασκευαστική άδεια ελάχιστου βιώσιμου προϊόντος (MVP) από τη Ρυθμιστική Αρχή Εικονικών Περιουσιακών Στοιχείων του Ντουμπάι (VARA).

Αυτή η άδεια λειτουργίας προπαρασκευαστικής φάσης ήρθε μετά την προσωρινή έγκριση της ανταλλαγής από τη ρυθμιστική αρχή του Ντουμπάι το 2022. Στο προπαρασκευαστικό στάδιο, η άδεια MVP επιτρέπει στο ανταλλακτήριο να πληροί τις προϋποθέσεις για να λειτουργεί σύμφωνα με τους καθορισμένους κανόνες VARA. Οι κανόνες περιγράφουν ότι καμία εταιρεία δεν μπορεί να πραγματοποιεί, ή να φαίνεται ότι, οποιαδήποτε δραστηριότητα εικονικού περιουσιακού στοιχείου μέσω προωθήσεων και προσφορών στο Ντουμπάι, εκτός εάν έχει εξουσιοδοτηθεί και αδειοδοτηθεί από τη VARA.

Η VARA του Ντουμπάι ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2022 και είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση, την επίβλεψη και την επίβλεψη εικονικών περιουσιακών στοιχείων και δραστηριοτήτων εικονικών περιουσιακών στοιχείων σε όλες τις ζώνες σε όλο το Εμιράτο του Ντουμπάι, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών ζωνών ανάπτυξης και των ελεύθερων ζωνών, αλλά εξαιρουμένου του Διεθνούς Οικονομικού Κέντρου του Ντουμπάι.

Στο προπαρασκευαστικό της στάδιο, η φάση MVP επιτρέπει στους εγκεκριμένους δικαιοδόχους να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ανάληψη λειτουργιών στην αγορά MVP υπό το καθεστώς VARA. Μόλις τεθεί σε λειτουργία η άδεια, το Crypto.com μπορεί να προσφέρει spot και παράγωγα μέσα εικονικών περιουσιακών στοιχείων. Οι προσφορές μπορεί να περιλαμβάνουν υπηρεσίες ανταλλαγής, μεσιτείες, συναλλαγές περιθωρίου ή μόχλευσης και προσφορές εξωχρηματιστηριακών γύρω από διακανονισμούς για θεσμικούς επενδυτές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Crypto.com έλαβε την προπαρασκευαστική άδεια MVP μετά από ενδελεχή έλεγχο του ανταλλακατηρίου. Η ανασκόπηση περιελάμβανε το βασικό προσωπικό, τις διαδικασίες διακυβέρνησης, τις δυνατότητες καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, τις πολιτικές και τις διαδικασίες για τη γνώση του πελάτη σας, τις πολιτικές και διαδικασίες για τον τελικό πραγματικό δικαιούχο, τις πρακτικές συμμόρφωσης και τα διασυνοριακά μέτρα ασφαλείας

Ο διευθύνων σύμβουλος της VARA Henson Orser εξήγησε ότι η ρυθμιστική προσέγγιση της VARA θα είναι επωφελής για τη διαμόρφωση ενός ισχυρού και ανθεκτικού οικοσυστήματος που θα παρέχει μια ανώτερη αγορά εικονικών περιουσιακών στοιχείων με ασφαλείς διεθνείς λειτουργίες. Συμπλήρωσε ότι η συμπερίληψη εταιρειών όπως η Crypto.com θα προωθήσει την αποστολή της για τη δημιουργία ενός προοδευτικού, προωθητικού ρυθμιστικού πλαισίου.

Πρόσφατα, η Crypto.com έχει επεκτείνει την παρουσία της σε παγκόσμιο επίπεδο. Το ανταλλακτήριο είναι εξουσιοδοτημένο και αδειοδοτημένο στις περισσότερες μεγάλες αγορές, συμπεριλαμβανομένων του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Ιταλίας και πολλών άλλων. Επίσης, έλαβε άδεια ιδρύματος πληρωμών στη Βραζιλία.

Νωρίτερα, η Binance απέκτησε άδεια MVP, καθώς το ανταλλακτήριο άλλαξε τις επιχειρησιακές στρατηγικές του και εξασφάλισε αρκετές ρυθμιστικές άδειες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: