Η συζήτηση του νόμου MiCA της ΕΕ για τα κρύπτο έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο του 18

Ο κανονισμός για τα κρύπτο περιουσιακά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γνωστός ως MiCA, θα είναι το θέμα μιας συζήτησης στις 18 Απριλίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προαναγγέλλοντας την τελική επίσημη συμφωνία του νόμου ορόσημο που θα φέρει ένα καθεστώς αδειοδότησης κρύπτο σε ολόκληρο το μπλοκ, σύμφωνα με μια ατζέντα που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Βουλής .

Τα πολιτικά περιγράμματα του νόμου έγιναν οριστικά τον περασμένο Ιούνιο, αλλά υπήρξαν πολλαπλές καθυστερήσεις στην οριστική συμφωνία για ένα νομικό κείμενο, το οποίο πρέπει να μεταφραστεί στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ.

Σύμφωνα με τις συνήθεις διαδικασίες του Κοινοβουλίου, η τελική ψηφοφορία για το MiCA θα διεξαχθεί την επόμενη ημέρα, 19 Απριλίου.

Η συζήτηση για το MiCA θα ακολουθηθεί από συζητήσεις για έναν άλλο νόμο που είναι γνωστός ως κανονισμός μεταφοράς κεφαλαίων , ο οποίος απαιτεί αμφιλεγόμενα από τους παρόχους κρύπτο να επαληθεύουν την ταυτότητα των πελατών και ο οποίος είχε επίσης συμφωνηθεί προσωρινά τον Ιούνιο.

Τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου ψήφισαν με 28-1 υπέρ της νομοθεσίας MiCA τον Οκτώβριο, και εθνικοί διπλωμάτες έχουν επίσης υποστηρίξει το σχέδιο.

Η νομοθεσία προσφέρει σε εταιρείες κρύπτο, όπως πορτοφόλια και ανταλλακτήρια, άδεια λειτουργίας σε ολόκληρο το μπλοκ με αντάλλαγμα την τήρηση των κανόνων διακυβέρνησης και προστασίας των καταναλωτών, και εισάγει επίσης απαιτήσεις αποθεματικών για stablecoins. Εάν εγκριθεί, θα δημοσιευθεί στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ και θα τεθεί σε ισχύ ένα έως τρία χρόνια αργότερα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: