Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis προτείνει νόμο για την απαγόρευση των CBDCs

Μια νομοθετική πρόταση από τον κυβερνήτη της Φλόριντα (και πιθανό Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ) Ron DeSantis θα απαγόρευε τη χρήση ενός ψηφιακού νομίσματος εθνικής κεντρικής τράπεζας (CBDC) ως χρήματος εντός της πολιτείας του.

«Η σημερινή ανακοίνωση θα προστατεύσει τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις της Φλόριντα από την απερίσκεπτη υιοθέτηση ενός «centralized digital dollar» που θα καταπνίξει την καινοτομία και θα προωθήσει την επιτήρηση που έχει επικυρώσει η κυβέρνηση», δήλωσε ο DeSantis σε δελτίο τύπου .

Ο προτεινόμενος νόμος θα απαγορεύει επίσης στη Φλόριντα τη χρήση CBDC που εκδίδεται από οποιαδήποτε κεντρική τράπεζα του εξωτερικού. Η δήλωση του κυβερνήτη καλεί και άλλες πολιτείες να υιοθετήσουν παρόμοια νομοθεσία.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πέρυσι εξέδωσε εκτελεστικό διάταγμα προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να μελετήσει τις πιθανές χρήσεις και τους κινδύνους ενός CBDC.

Εκτός από τις ανησυχίες για το απόρρητο, ο DeSantis είπε ότι μια ομοσπονδιακή CBDC θα μειώσει τον ρόλο των κοινοτικών τραπεζών και των πιστωτικών ενώσεων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: