Το Crypto Trading στα CEX εκτινάχθηκε στα 2,7 τρισεκατομμύρια δολάρια τον Ιούνιο εν μέσω αγωγών SEC και κατάθεσης BlackRock Bitcoin ETF

Τον Ιούνιο, ο συνδυασμένος όγκος συναλλαγών spot και derivatives σε centralized exchanges (CEXs) παρουσίασε αξιοσημείωτη αύξηση, φθάνοντας τα 2,71 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση της CCData για τα ανταλλακτήρια. Αυτή η άνοδος της συναλλακτικής δραστηριότητας επηρεάστηκε από διάφορους παράγοντες, όπως η κατάθεση της BlackRock για ένα διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο (ETF) Bitcoin και οι ρυθμιστικές ενέργειες που ελήφθησαν κατά της Binance και της Coinbase στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Binance, ένα από τα μεγαλύτερα CEX, γνώρισε σημαντική μείωση του μεριδίου αγοράς λόγω της αγωγής της SEC που κατατέθηκε στις 5 Ιουνίου. Το μερίδιο αγοράς της πλατφόρμας μειώθηκε κατά 1,40% στο 41,6%. Ομοίως, η Binance.US παρουσίασε οριακή μείωση του μεριδίου αγοράς της κατά 0,86% σε 0,36%. Αντίθετα, η Coinbase σημείωσε σχετικά μικρή πτώση κατά 0,08% σε 5,36%.

Παρά τη μεταβλητότητα που προκλήθηκε από τις αγωγές της SEC, η κατάθεση ενός spot Bitcoin ETF από την BlackRock είχε θετικό αντίκτυπο στο κλίμα των επενδυτών. Η δραστηριότητα διαπραγμάτευσης spot αυξήθηκε κατά 16,4% στα 575 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιούνιο. Ωστόσο, οι όγκοι συναλλαγών spot στα CEX εξακολουθούν να παραμένουν ιστορικά χαμηλοί, αντιπροσωπεύοντας τους χαμηλότερους τριμηνιαίους όγκους από το 2019 για την περίοδο μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου.

Ο όγκος συναλλαγών Derivatives σημείωσε επίσης σημαντική άνοδο, καθώς αυξήθηκε κατά 13,7% στα 2,13 τρισ. δολάρια τον Ιούνιο. Η Binance αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος τόπος derivatives crypto trading, με όγκο που ξεπέρασε τα 1,21 τρισεκατομμύρια δολάρια. Το ανταλλακτήριο OKX ακολούθησε από κοντά με 416 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αξιοσημείωτη αύξηση της δραστηριότητας κατά 44,9%.

Ο όγκος συναλλαγών σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin στο CME σημείωσε αξιοσημείωτη άνοδο, φτάνοντας τα 37,9 δισεκατομμύρια δολάρια, σηματοδοτώντας τον υψηλότερο όγκο συναλλαγών στο derivatives exchange από τον Νοέμβριο του 2021. Επιπλέον, ο όγκος συναλλαγών σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Ether αυξήθηκε στα 8,91 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 9,93% κατά τη διάρκεια του μήνα.

Η έκθεση υπογραμμίζει ότι η αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης BTC πιθανώς οφείλεται σε θεσμικές οντότητες που κερδοσκοπούν σχετικά με την απόφαση της SEC όσον αφορά τις πολλαπλές καταθέσεις spot Bitcoin ETF. Αυτή η αυξημένη διαπραγμάτευση αντανακλά την προσδοκία και το ενδιαφέρον που περιβάλλει την πιθανή έγκριση αυτών των ETF.

Συνολικά, ο Ιούνιος κατέδειξε σημαντική άνοδο του όγκου συναλλαγών στα CEX, η οποία οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμιστικών εξελίξεων, της θεσμικής δραστηριότητας και του κλίματος της αγοράς.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: