To Crypto Community απαντά στους προτεινόμενους κανόνες φορολογικής αναφοράς κρύπτο υπό τη διοίκηση Μπάιντεν

Στις 25 Αυγούστου, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη φοροδιαφυγή στη σφαίρα των κρύπτο, η Υπηρεσία Εσωτερικών Προσόδων (IRS) παρουσίασε σχέδια για τους χρηματιστές να τηρούν νέους κανόνες που διέπουν την πώληση και το trade ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Αυτοί οι κανονισμοί θα απαιτούν από τους brokers να χρησιμοποιούν ένα νέο έντυπο για τον εξορθολογισμό των διαδικασιών υποβολής φορολογικών δηλώσεων και τον μετριασμό της πιθανής φορολογικής απάτης.

Το σκεπτικό του Υπουργείου Οικονομικών πίσω από αυτούς τους προτεινόμενους κανόνες είναι η ευθυγράμμιση της αναφοράς των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων με τους κανόνες αναφοράς άλλων κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων.

Παρ’ όλα αυτά, ένα σημαντικό μέρος της κοινότητας κρύπτο παραμένει ανήσυχο ότι αυτοί οι αυστηροί κανονισμοί θα μπορούσαν ακούσια να ωθήσουν τη βιομηχανία κρύπτο πιο μακριά από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μεταξύ των διαφωνούντων, ο Ryan Selkis, ο διευθύνων σύμβουλος της Messari, εξέφρασε τις ανησυχίες του, υπονοώντας ότι εάν η κυβέρνηση του Biden εξασφαλίσει μια δεύτερη θητεία, η βιομηχανία κρύπτο ενδέχεται να μην ευδοκιμήσει εντός της χώρας. Παρομοίως, ο Chris Perkins, ο πρόεδρος της CoinFund, υποστήριξε ότι άλλα έθνη έχουν ξεπεράσει τις ΗΠΑ όσον αφορά την καινοτομία στα κρύπτο. Κατά την άποψή του, η επιβολή αυτών των κανόνων θα μπορούσε να καταπνίξει την εισροή καινοτομίας στη χώρα, υποδεικνύοντας ότι οι απλές και λεπτομερείς ρυθμίσεις που επιτρέπουν την ασφαλή καινοτομία είναι προτιμότερες από τις σκληρές καταστολές.

https://twitter.com/twobitidiot/status/1695173624456532347

Αντίθετα, ορισμένοι σκεπτικιστές πιστεύουν ότι ούτε οι Δημοκρατικοί ούτε οι Ρεπουμπλικάνοι είναι πιθανό να υπερασπιστούν αποτελεσματικά τα συμφέροντα των κρύπτο στις ΗΠΑ. Ένας χρήστης εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με τη στάση των δύο κομμάτων στα κρύπτο, σημειώνοντας ότι η κατάσταση φαίνεται λιγότερο ευνοϊκή τώρα απ’ ό,τι κατά τη διάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης. Η εισαγωγή των νέων κανόνων προκάλεσε επίσης ανησυχίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής, με ορισμένους να επισημαίνουν τις επιπτώσεις της δέσμευσης των ΗΠΑ να επιβάλλουν φόρο εισοδήματος για τις ιδιωτικές συναλλαγές σε δημόσια λογιστικά βιβλία.

Η Kristin Smith, διευθύνουσα σύμβουλος της Blockchain Association, είχε επιφυλάξεις σχετικά με τη συγχώνευση της αναφοράς ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων με τους κανονισμούς που διέπουν τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία. Επεσήμανε ότι το οικοσύστημα κρύπτο διαφέρει σημαντικά από το τοπίο των παραδοσιακών περιουσιακών στοιχείων, υποστηρίζοντας προσαρμοσμένους κανονισμούς που αναγνωρίζουν αυτές τις διαφορές και δεν περικλείουν τους συμμετέχοντες στο οικοσύστημα που δεν διαθέτουν εφικτή οδό συμμόρφωσης.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια της πρότασης του Μπάιντεν να επιβληθούν φόροι στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων ως μέτρο για τη μείωση των εργασιών εξόρυξης. Η πρόταση προϋπολογισμού που υποβλήθηκε στις 9 Μαρτίου πρότεινε την εφαρμογή ενός “ειδικού φόρου κατανάλωσης ίσου με το 30% του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται στην εξόρυξη ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων”.

Η βιομηχανία κρύπτο στις ΗΠΑ έχει εκφράσει σταθερά τις ανησυχίες της σχετικά με τις ρυθμιστικές επιλογές που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την καινοτομία εντός του έθνους. Ο διευθύνων σύμβουλος της Grayscale Investments, Michael Sonnenshein, προειδοποίησε ότι οι συνεχείς ενέργειες επιβολής από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις εταιρείες κρύπτο εκτός της χώρας, καταπνίγοντας την καινοτομία. Ομοίως, ο διευθύνων σύμβουλος της Ripple Brad Garlinghouse σημείωσε ότι η βιομηχανία κρύπτο μετατοπίζεται από τις ΗΠΑ λόγω της συγκριτικά υποτονικής ρυθμιστικής διαδικασίας σε αντίθεση με χώρες όπως η Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Σιγκαπούρη.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: