Ο ιδιοκτήτης του OnlyFans κερδίζει 485 εκατομμύρια δολάρια σε μερίσματα ενώ η εταιρεία διοχετεύει κέρδη σε επενδύσεις Ethereum

Ο ιδιοκτήτης της γνωστής βρετανικής συνδρομητικής υπηρεσίας περιεχομένου για ενήλικες, OnlyFans, έχει αποκομίσει ένα εντυπωσιακό ποσό ύψους σχεδόν 485 εκατομμυρίων δολαρίων, μετά το ορόσημο που πέτυχε η εταιρεία, καθώς ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε έσοδα για πρώτη φορά το 2022.

Ο Leonid Radvinsky, ένας Ουκρανός επιχειρηματίας με έδρα τις ΗΠΑ, ο οποίος απέκτησε το OnlyFans το 2018, είδε μερίσματα συνολικού ύψους περίπου 485 εκατομμυρίων δολαρίων να εισρέουν στα ταμεία του από την αρχή του περασμένου έτους. Οι πρόσφατοι οικονομικοί λογαριασμοί που κατατέθηκαν στο Companies House αποκάλυψαν αυτό το σημαντικό ποσό. Το κατόρθωμα αυτό συμπίπτει με μια σημαντική αύξηση της ζήτησης για τις υπηρεσίες της πλατφόρμας, οι οποίες απευθύνονται κυρίως σε καταναλωτές περιεχομένου ενηλίκων.

Σκιαγραφώντας την οικονομική της κατάσταση, η εταιρεία αποκάλυψε ότι ένα μέρος του κεφαλαίου της έχει επενδυθεί στο κρυπτονόμισμα Ethereum, αναδεικνύοντας το εγχείρημά της στον κόσμο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Η εταιρεία γνώρισε μια εκπληκτική εισροή πάνω από 50 εκατομμυρίων νέων χρηστών κατά τη διάρκεια ενός έτους που οδήγησε στον Νοέμβριο του 2022, συνοδευόμενη από την προσθήκη περισσότερων από 1 εκατομμύριο νέων δημιουργών περιεχομένου στην πλατφόρμα της. Ένα συλλογικό ποσό ύψους 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων δαπανήθηκε από τους χρήστες στην πλατφόρμα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ο ετήσιος αριθμός πωλήσεων εκτοξεύτηκε κατά 17%, φτάνοντας το 1,1 δισ. δολάρια, ενώ τα κέρδη προ φόρων εκτοξεύτηκαν κατά 21% και έφτασαν τα 525 εκατ. δολάρια στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, το OnlyFans αντιμετώπισε επικρίσεις για τα πρωτόκολλα ασφαλείας της. Σε μια έρευνα του BBC News πέρυσι, αποκαλύφθηκε ότι ανήλικοι είχαν εμπλακεί στην πώληση και τη δημιουργία βίντεο στην πλατφόρμα, παρά τους ισχυρισμούς της εταιρείας ότι μπλοκάρει την πρόσβαση για άτομα κάτω των 18 ετών.

Σε απάντηση, το OnlyFans διαβεβαίωσε τη δέσμευσή της να παρέχει μια ασφαλή πλατφόρμα τόσο για τους δημιουργούς όσο και για τους οπαδούς, υπερβαίνοντας τις νομικές υποχρεώσεις και τα πρότυπα του κλάδου, ενώ ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα στους δημιουργούς και τους οπαδούς να διαχειρίζονται και να αξιοποιούν νόμιμο περιεχόμενο.

Το OnlyFans συγκεντρώνει περίπου 1 λίρα για κάθε 4 λίρες που παράγουν οι δημιουργοί περιεχομένου στην πλατφόρμα της. Ορισμένοι δημιουργοί περιεχομένου ενηλίκων στην πλατφόρμα έχουν συγκεντρώσει σημαντικό πλούτο, με μία μάλιστα να αποκαλύπτει ότι είχε κερδίσει πάνω από 4 εκατομμύρια λίρες στην πλατφόρμα, μέρος των οποίων επενδύθηκε σε μια ανταγωνιστική πλατφόρμα.

Η πλατφόρμα έχει επίσης γίνει πρωτοσέλιδο για τις διαφημιστικές της δραστηριότητες. Πρόσφατα, η προσωπικότητα της OnlyFans, Eliza Rose Watson, προκάλεσε αντιδράσεις με την προβολή διαφημιστικών πινακίδων που απεικόνιζαν ένα μοντέλο με σουτιέν τοπ σε διάφορες περιοχές του Λονδίνου. Ορισμένοι κάτοικοι θεώρησαν τις διαφημίσεις αυτές ακατάλληλες για παιδιά, αλλά η ρυθμιστική αρχή διαφήμισης του Ηνωμένου Βασιλείου έκρινε τελικά ότι η εικόνα δεν σεξουαλικοποιούσε ή δεν αντικειμενοποιούσε απροκάλυπτα τις γυναίκες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: