Το crackdown των ΗΠΑ θα ωθήσει το “κέντρο βάρους” των κρύπτο στο Χονγκ Κονγκ: Διευθύνουσα Σύμβουλος της Kaiko

Η παγερή προσέγγιση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών στη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει το «κέντρο βάρους» του κλάδου να μετατοπιστεί στο Χονγκ Κονγκ, λέει η Ambre Soubiran, διευθύνων σύμβουλος της θεσμικής εταιρείας παροχής δεδομένων κρυπτονομισμάτων Kaiko με έδρα το Παρίσι.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του τομέα των κρύπτο εδώ και αρκετό καιρό. Ωστόσο, με την κυβέρνηση να φαίνεται ότι υιοθετεί μια προσέγγιση που αφορά τη ρύθμιση από την επιβολή, υπάρχει μια αυξανόμενη αίσθηση από ορισμένους ότι ένας σημαντικός αριθμός εταιρειών, προγραμματιστών και επενδυτών θα συρρεύσει σύντομα αλλού για να εργαστεί σε φιλικότερα περιβάλλοντα.

Μιλώντας στην Wall Street Journal την 1η Απριλίου, Η Soubiran πρότεινε ότι η πρόσφατη καταστολή των κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ θα βοηθήσει ακούσια το Χονγκ Κονγκ στον στόχο του να γίνει σημαντικός κόμβος κρύπτο:

“Οι ΗΠΑ είναι πιο αυστηρές αυτές τις μέρες από ποτέ για τα κρύπτο και το Χονγκ Κονγκ ρυθμίζει με πιο ευνοϊκό τρόπο… πρόκειται να μετατοπίσει σαφώς το κέντρο βάρους των συναλλαγών και των επενδύσεων σε κρύπτο περιουσιακά στοιχεία περισσότερο προς το Χονγκ Κονγκ”.

«Θέλουμε να είμαστε εκεί που είναι οι πελάτες μας», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει γίνει ολοένα και πιο επιθετική προς τα κρύπτο από την κατάρρευση του FTX τον Νοέμβριο του 2022, με τη γερουσιαστή Elizabeth Warren να δηλώνει ακόμη και πρόσφατα ότι χτίζουν έναν « στρατό κατά των κρυπτονομισμάτων ». Το Χονγκ Κονγκ, ωστόσο, κινείται προς την άλλη κατεύθυνση .

https://twitter.com/twobitidiot/status/1638321600645804032

Τον Ιανουάριο, η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ περιέγραψε αρχικά τα σχέδιά της να γίνει κόμβος κρύπτο, αναπτύσσοντας προοδευτική ρύθμιση για την υποστήριξη επιχειρήσεων κρύπτο και fintech υψηλής ποιότητας το 2023.

Ενώ ο κανονισμός δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί πλήρως, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Μελλοντικής Εκπλήρωσης (SFC) του Χονγκ Κονγκ πρότεινε στις 20 Φεβρουαρίου ένα καθεστώς αδειοδότησης κρύπτο, το οποίο στοχεύει στην παροχή προστασίας των καταναλωτών χωρίς να καταπνίγει την καινοτομία.

Μέχρι στιγμής, περισσότερες από 80 εταιρείες που σχετίζονται με εικονικά περιουσιακά στοιχεία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη δημιουργία καταστημάτων εκεί , σύμφωνα με μια ομιλία στις 20 Μαρτίου του Υπουργού Οικονομικών Υπηρεσιών και του Υπουργείου Οικονομικών του Χονγκ Κονγκ, Christian Hu.

Σημείωσε επίσης ότι 23 εταιρείες κρύπτο, συγκεκριμένα, έχουν ήδη δηλώσει ότι «σχεδίαζαν να εδραιώσουν την παρουσία τους».

Προσθέτοντας τη θετικότητα που προέρχεται από την ειδική διοικητική περιοχή της Κίνας, το Bloomberg ανέφερε στις 28 Μαρτίου ότι η Νομισματική Αρχή του Χονγκ Κονγκ και η SFA πρόκειται να πραγματοποιήσουν κοινή συνάντηση στις 28 Απριλίου για να βοηθήσουν τις εταιρείες κρύπτο να δημιουργήσουν εγχώριες τραπεζικές συνεργασίες.

Κινεζικές τράπεζες, όπως η Shanghai Pudong Development Bank, η Bank of Communications και η Bank of China, φέρεται να έχουν αρχίσει να προσφέρουν τραπεζικές υπηρεσίες σε εταιρείες κρύπτο στο Χονγκ Κονγκ ή έχουν κάνει έρευνες με εταιρείες κρύπτο.

H Soubiran αποκάλυψε επίσης στα μέσα Μαρτίου ότι η Kaiko προσπαθεί να μεταφέρει τα κεντρικά γραφεία της μονάδας της στην Ασία-Ειρηνικό από τη Σιγκαπούρη στο Χονγκ Κονγκ ως απάντηση στη φιλική στάση της χώρας στα κρυπτονομίσματα.

“Αυτό που βλέπουμε είναι μια σαφής υποστήριξη για περισσότερη σαφήνεια σχετικά με το ρυθμιστικό πλαίσιο στο Χονγκ Κονγκ”, δήλωσε στο Bloomberg σε συνέντευξή της, προσθέτοντας ότι “ενώ βλέπουμε μια αυξημένη ελκυστικότητα του Χονγκ Κονγκ στην περιοχή, μεταφέρουμε τη δραστηριότητά μας”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: