Τα Bitcoin ETFs κάνουν ισχυρό ντεμπούτο με εντυπωσιακό όγκο την ημέρα 1, η τιμή του BTC πλησιάζει τα $49.000

Μετά από μια σχεδόν δεκαετή αναμονή, οι traders έγιναν τελικά μάρτυρες της έγκρισης του πρώτου spot Bitcoin ETF από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών στις 10 Ιανουαρίου. Λίγο λιγότερο από 24 ώρες αργότερα, η διαπραγμάτευση του ETF ξεκίνησε με μεγάλη προσμονή.

Αξιοσημείωτα αμοιβαία κεφάλαια, όπως το iShares Bitcoin Trust (IBIT) της BlackRock, το Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), το Valkyrie Bitcoin Fund (BRRR), το Bitwise (BITB) και το ARK 21Shares Bitcoin ETF, μεταξύ άλλων, έχουν πλέον εισέλθει στην αρένα των συναλλαγών.

Τις πρώτες ώρες της διαπραγμάτευσης παρατηρήθηκε αύξηση του όγκου συναλλαγών. Οι αναλυτές του Bloomberg Bitcoin ETF σημείωσαν επίσης τη σημαντική δραστηριότητα, δηλώνοντας:

“Ουάου, μόλις 20 λεπτά διαπραγμάτευσης και ο όγκος συναλλαγών είναι μεγάλος με ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ να διαπραγματεύονται για τον όμιλο (ex GBTC επίσης) (ξεπερνώντας κατά πολύ το $BITO) με επικεφαλής το $IBIT (το οποίο είναι σχεδόν κλειδωμένο να ξεπεράσει το 1 δισ. δολάρια) και το $FBTC. Nα σημειωθεί ότι σχεδόν όλος ο όγκος των πρώτων ημερών θα μετατραπεί σε εισροές”.

Στις πρώτες συναλλαγές, το Grayscale Bitcoin Trust σημείωσε άνοδο σχεδόν 6%, ενώ το iShares Bitcoin Trust κατέγραψε κέρδη άνω του 4%.

Τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, το GBTC ξεχώριζε ως το μεγαλύτερο της ομάδας, αντιπροσωπεύοντας “το 40% του συνολικού όγκου”, ξεπερνώντας το όριο του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων μέσα στις πρώτες δύο ώρες διαπραγμάτευσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ταμείο Grayscale υπέστη μετασχηματισμό από ένα εξωχρηματιστηριακό trust που κατείχε ήδη πάνω από 28 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία.

Από την άλλη πλευρά, το ταμείο Hashdex αντιπροσώπευε μια στρατηγική μετατόπιση από ένα υπάρχον ETF προθεσμιακών συμβολαίων Bitcoin. Ωστόσο, αυτή η αλλαγή δεν είχε ακόμη τεθεί σε ισχύ το πρωί της Πέμπτης, όπως προκύπτει από τα αρχεία της SEC.

Η έγκριση 11 spot Bitcoin ETFs από τη ρυθμιστική αρχή έχει ανοίξει την πόρτα για επενδύσεις στο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, και όλα αυτά χωρίς την ανάγκη άμεσης κατοχής του ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου.

Η ευρύτερη αγορά κρυπτο αυξάνεται παράλληλα με τους όγκους συναλλαγών Bitcoin ETF

Με την έναρξη της διαπραγμάτευσης των spot Bitcoin ETFs, οι τιμές των κρυπτονομισμάτων άρχισαν επίσης να αυξάνονται. Το Bitcoin, ειδικότερα, σημείωσε άνοδο άνω του 2,7% την ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinMarketCap. Κάποια στιγμή, το κορυφαίο κρυπτονόμισμα ξεπέρασε τα 49.000 δολάρια προτού υποστεί μια μικρή διόρθωση στην τρέχουσα τιμή του.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτογράφησης έφτασε τα 1,76 τρισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 3,57% τις τελευταίες 24 ώρες.

Οι συμμετέχοντες στην αγορά παρακολουθούν στενά τα Bitcoin ETFs όχι μόνο για να μετρήσουν τις επιδόσεις τους αλλά και για να αξιολογήσουν τη συσχέτισή τους με την τιμή του Bitcoin. Μια συνεχής αρνητική συσχέτιση μεταξύ της τιμής ενός αμοιβαίου κεφαλαίου και των υποκείμενων περιουσιακών στοιχείων για αρκετές ημέρες θα μπορούσε να υποδηλώνει ισχνές συναλλαγές ή διαρθρωτικά ζητήματα με το ETF. Ένα τέτοιο σενάριο μπορεί να εγείρει ανησυχίες μεταξύ των δυνητικών αγοραστών, ακόμη και αν το αμοιβαίο κεφάλαιο υπεραποδίδει προσωρινά σε σχέση με το spot Bitcoin.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: