Το Bitcoin Σε $200.000 ή $500.000 Σε Αυτόν Τον Bull Cycle?

Είναι ο θεσμικός κύκλος.

Αυτό σημαίνει ότι εισρέει στις αγορές μια εισροή χρημάτων, την οποία οι αγορές δεν έχουν ξαναδεί. Η πρόσφατη εισροή στο ETF έχει δείξει το ενδιαφέρον.

Τι σημαίνει αυτό; Πού είναι η κορυφή;

Σε αυτό το άρθρο, θα δώσω μερικές από τις σκέψεις μου από πρώτο χέρι σχετικά με τα επόμενα χρόνια για τα κρύπτο και πού θα μπορούσαμε να αναζητήσουμε μια πιθανή κορυφή αυτού του κύκλου.

Θα εξετάσω μερικά σημαντικά θέματα, τα οποία είναι αριθμημένα.

Diminishing returns

Το θέμα αυτό έχει συζητηθεί πολύ τους τελευταίους μήνες, αλλά ουσιαστικά σημαίνει ότι οι αγορές θα έχουν χαμηλότερη κορυφή αυτή τη φορά, επειδή οι αποδόσεις σε προηγούμενους ανοδικούς κύκλους ήταν “diminishing”.

Diminishing σημαίνει ότι η προηγούμενη κορυφή είχε ένα πιο σημαντικό % κέρδος από την τρέχουσα κορυφή. Για παράδειγμα, η κορυφή του 2021 είχε ποσοστιαίο κέρδος 2.000%, ενώ η κορυφή του 2017 είχε ποσοστιαίο κέρδος 12.000% σε σύγκριση με το cycle low.

Ωστόσο, αν διαβάζω αυτά τα επιχειρήματα, έχω κάποιες ανησυχίες σχετικά με αυτή τη θεωρία.

– Οι diminishing returns θα ήταν δυνατές, μέσω των οποίων αυτός ο κύκλος θα μπορούσε επίσης να δώσει 1.900% ως πιθανή απόδοση, ισοδυναμώντας με μια κορυφή 300.000 δολαρίων. Αλλά γιατί να παραμείνουμε επικεντρωμένοι στις diminishing returns; Τι ισχύει πίσω από αυτή τη θεωρία;
– Εάν συζητάμε για diminishing returns, γιατί οι τεχνολογικές μετοχές έχουν πάρει την ανιούσα μετά τον κύκλο του 2008 και την bear market τους. Το Bitcoin είναι μια τεχνολογική εξέλιξη, που είναι σε θέση να εξερευνήσει ένα μεγαλύτερο μέγεθος μετρητών που εισρέουν στο περιουσιακό στοιχείο, γεγονός που κάνει τη θεωρία πίσω από τις Diminishing returns να φαίνεται αδύναμη.
– Εάν ο προηγούμενος κύκλος όντως ανατράπηκε με την FTX να αναγκάζει τις αγορές να σταματήσουν στα 69.000 δολάρια ως ο κύριος market maker, τι θα συμβεί εάν η τιμή του Bitcoin έχει ανέβει στα 80.000, 100.000 ή ακόμη και 120.000 δολάρια; Ένα τέτοιο ράλι θα σήμαινε ότι η ballpark θα είναι πολύ υψηλότερη σε αυτόν τον κύκλο ανόδου.

Τελικά, είναι σχετικά λανθασμένο να υποθέτουμε ότι θα πρέπει να υπάρχουν συνεχώς diminishing returns. Για την ακρίβεια, θα μπορέσουμε να διαγράψουμε αυτή τη θεωρία.

Τετραετής κύκλος

Αυτή είναι μια άλλη βασική έννοια των αγορών που κινούνται στους προηγούμενους κύκλους.

Από αυτή την άποψη, ο αντίκτυπος του υποκείμενου σοκ της προσφοράς και της ζήτησης έδωσε θετική ώθηση στη δράση των τιμών του Bitcoin, αλλά αυτό συνέβαινε σε μια περίοδο όπου ο μακροοικονομικός παράγοντας δεν έπαιζε τόσο σημαντικό ρόλο όσο τώρα. Γιατί; Λαμβάνονται υπόψη διαφορετικοί παράγοντες κατά την επένδυση στο Bitcoin.

Στις αγορές έχουν εισέλθει νέοι συμμετέχοντες, οι οποίοι γενικά δεν ενδιαφέρονται για το αν θα συμβεί το Halving σε 60 ημέρες- πρέπει να εναλλάσσουν κεφάλαια σε κάποιο σημείο, αν ο κίνδυνος είναι στραμμένος προς τη μία ή την άλλη πλευρά.

Από την άλλη πλευρά, το halving θα έχει υπέροχο αντίκτυπο στις αγορές, αλλά θα το συζητήσω αυτό εν συντομία.

Δεύτερον, το ίδιο το halving έχει σχετικά μικρότερο αντίκτυπο στον αριθμό των κύκλων που συμβαίνουν, καθώς η τιμή εξόρυξης ενός Bitcoin και η αξία ενός είναι σχετικά μακριά η μία από την άλλη, ως εκ τούτου, άλλοι παράγοντες θα αναλάβουν το ρόλο τους.

Σύμφωνα με την τρέχουσα διαδικασία σκέψης μου, θα δούμε τον τελευταίο “τετραετή κύκλο” να συμβαίνει σε αυτό το σημείο, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι πιθανώς δύσκολο να σπάσει το επερχόμενο υψηλό όλων των εποχών στα επόμενα χρόνια.

Η έγκριση του ETF

Τώρα, εδώ είναι που τα πράγματα γίνονται ενδιαφέροντα. Το Spot Bitcoin ETF, το οποίο εγκρίθηκε πρόσφατα, έχει ένα μέγεθος αντίκτυπου στις αγορές, το οποίο δεν έχει τιμολογηθεί. Κατά ένα μίλι.

Μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε τις πρώτες εβδομάδες, καθώς μερικά δισεκατομμύρια δολάρια εισέρρευσαν στα ETF.

Το πιο σημαντικό είναι ότι ο συνδυασμός μιας δυνητικής αντιστάθμισης έναντι του δολαρίου ΗΠΑ (για πολλαπλούς λόγους) είναι ένα επιχείρημα που θα χρησιμοποιήσουν πολλά ιδρύματα για να υιοθετήσουν μια επενδυτική προσέγγιση για την κατοχή Bitcoin.

Από αυτή την άποψη, το ETF επέτρεψε έναν ανοδικό κύκλο που δεν θα δούμε για πολύ καιρό. Είναι η τελευταία “εύκολη φούσκα” που θα βιώσουμε.

Πού κατευθύνεται το Bitcoin;

Το Bitcoin οδεύει προς την εγκυρότητα σε όλο τον κόσμο και προς ένα επίπεδο ασφάλειας. Το γεγονός ότι τα ιδρύματα ποντάρουν στο Bitcoin και επιδιώκουν να διαθέσουν κεφάλαια προς το Bitcoin δεν οφείλεται στο ότι πιστεύουν πραγματικά στο πραγματικό περιουσιακό στοιχείο- μάλλον δεν πιστεύουν στο δικό τους χρηματοπιστωτικό σύστημα ή νόμισμα.

Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι η ύπαρξη του Bitcoin δεν ήταν καν θέμα αν το χρηματοπιστωτικό σύστημα ήταν τόσο ηθικό και δίκαιο όσο θα έπρεπε να είναι. Δεν είναι.

Υπάρχει ένας σημερινός υπαρξιακός κίνδυνος πληθωρισμού στις χώρες του 3ου κόσμου που οδηγεί σε μια μεγάλη εισροή προς το Bitcoin και το Crypto στο σύνολό του, αλλά υπάρχει επίσης μια αργή, σταδιακή αύξηση του φόβου γύρω από τα επίπεδα χρέους της κυβέρνησης των ΗΠΑ και την πιθανή αποτυχία του χρηματοπιστωτικού συστήματος εκεί.

Αυτό είναι το υποκείμενο γεγονός που τα ιδρύματα κατανέμουν προς το Bitcoin (και τον χρυσό), και αυτός είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο η μείωση του Bitcoin κατά το ήμισυ και η θεωρία της σταθερής προσφοράς είναι ένας αποφασιστικός παράγοντας για την επένδυση σε αυτά τα συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία, καθώς είναι ασφαλή.

Στους προηγούμενους ανοδικούς κύκλους, οι αγορές ανέμεναν την εισροή αρκετών νέων συμμετεχόντων. Στην πραγματικότητα, το 2017 ήταν ο κύκλος όπου οι μικροεπενδυτές εισήλθαν στις αγορές. Το 2021, είχαμε τα VCs.

Τώρα, έχουμε τα μεγάλα παιδιά που πηδούν στις αγορές, τους θεσμικούς.

Προς τα πού οδεύουμε;

Νομίζω ότι μπαίνουμε σε έναν κύκλο που θα θυμόμαστε ως την Crypto ‘http://Dot.com‘ bubble. Έναν κύκλο όπου δεν χρησιμοποιούμε τα κρύπτο στο σύνολό τους, αλλά όπου ο κόσμος καταλαβαίνει ότι τα κρύπτο και το Bitcoin είναι τα επόμενα.

Πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτός ο κύκλος; Δεν ξέρω. Είναι περισσότερο ένα ερώτημα για το πόσο θα διαρκέσει ο κύκλος ρευστότητας. Η FED είναι υποχρεωμένη να μειώσει τα επιτόκια, οπότε πιθανότατα μέχρι αυτό να φτάσει στο μηδέν και να παραμείνει εκεί για μερικούς μήνες, οι αγορές θα ανέβουν. Μοιάζει σαν να βρισκόμαστε στο 1928, όταν και οι αγορές άρχισαν να επιταχύνουν πάνω σε αέρα κοπανιστό, παγιδεύοντας τους πάντες στις αποφάσεις τους.

Θα μπορούσε να είναι ότι θα φτάσουμε στο αποκορύφωμα στα 250.000 δολάρια ή στα 600.000 δολάρια. Δεν ξέρω. Πιθανότατα πιστεύω ότι πρέπει να διαγράψετε τις θεωρίες και να περιμένετε ότι οι αγορές θα πάνε πολύ πιο ψηλά από ό,τι νομίζετε αυτή τη στιγμή, καθώς έτσι κινούνται πάντα οι αγορές.

Πόσο καιρό θα διαρκέσει; Στο πιο πιθανό σενάριο, το τρίτο/τέταρτο τρίμηνο του 2025, θα φτάσουμε στο αποκορύφωμά μας, αλλά αν η ρευστότητα παραμείνει έγκυρη, ίσως είναι λογικό να υποθέσουμε ότι αυτός ο ανοδικός κύκλος θα διαρκέσει περισσότερο, μέχρι το 2026 ή το 2027.

Μετά από αυτό, θα έχουμε μια καταστροφική κρίση και ένα κραχ όπως είδαμε το 1929 και το 1930, οδηγώντας προς μια δεκαετία αποπληθωριστικών ρυθμών, διαταραχής των χρηματοπιστωτικών συστημάτων, εξακολουθώντας να αντιμετωπίζουμε υψηλά επίπεδα χρέους, αλλά τη φυγή προς την ασφάλεια με το Bitcoin και τον χρυσό και το πρότυπο Bitcoin.

Κάντε όσο περισσότερο Bitcoin μπορείτε σε αυτόν τον κύκλο ταύρων. Μεταπηδήστε σε μετρητά για λίγο καιρό όταν συμβεί η κατάρρευση της ρευστότητας και επιστρέψτε στο Bitcoin μετά την κατάρρευση του 80%. Μην εξετάζετε τις αποτιμήσεις σε δολάρια ΗΠΑ. Κοιτάξτε την αγοραστική σας δύναμη.

Μείνετε ασφαλείς.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: