Τα Bitcoin Shorts υπό πίεση καθώς η τιμή του BTC θέτει τα βλέμματα στα $50K

Το Bitcoin, συχνά συνώνυμο της μεταβλητότητας, επέδειξε επιφυλακτική στάση κατά το άνοιγμα της Wall Street στις 9 Φεβρουαρίου, διστάζοντας να επεκτείνει την πρόσφατη άνοδό του με ένα μέτριο κέρδος 6% κατά τις τελευταίες 24 ώρες.

Σημαία προσοχής υψωμένη: Ανάλυση των κινδύνων για Bitcoin Shorters

Τα δεδομένα του TradingView έδειξαν μια υποχώρηση στην πορεία της τιμής του BTC, αφού άγγιξε για λίγο τα 48,100 δολάρια. Η δυναμική, η οποία τροφοδοτείται κυρίως από τις αγορές spot, επέδειξε ανθεκτικότητα κατά τη διάρκεια των διαδοχικών συνεδριάσεων στην Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, παρουσιάζοντας μικρή πρόκληση για τους ανοδικούς επενδυτές.

Τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, τα φώτα της δημοσιότητας ήταν στραμμένα στα 48.100 δολάρια, όπου η μεταβλητότητα παρέμενε, καθώς το Bitcoin συνέχιζε να εξερευνά τα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη του 2021. Οι επιδόσεις αυτής της εβδομάδας σηματοδότησαν την πιο ισχυρή εμφάνιση του Bitcoin από τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους.

Στην τελευταία του ανάλυση στο X (πρώην Twitter), ο γνωστός trader Jelle εξέφρασε την αισιοδοξία του, δηλώνοντας: “Ισχυρή αναπήδηση από τη μεσαία περιοχή, επιτιθέμενος ξανά στα 48.000 δολάρια, όπως αναμενόταν”. Εντόπισε επίσης το τελευταίο εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσει το Bitcoin, προβλέποντας ομαλή πλεύση προς νέα ιστορικά υψηλά μόλις τα ξεπεράσει. Ο Jelle χαρακτήρισε το τρέχον εύρος τιμών ως “στιγμή της αλήθειας”.

Αντίθετα, ο συνάδελφος trader Skew υιοθέτησε έναν πιο προσεκτικό τόνο, προειδοποιώντας ότι η ημέρα θα παραμείνει πιθανότατα “αρκετά ευμετάβλητη”.

Ο Keith Alan, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας Material Indicators, προσέφερε μια διαφοροποιημένη προοπτική, επισημαίνοντας τη σημαντική ρευστότητα στην πλευρά των πωλήσεων ακριβώς κάτω από τα υψηλά των δύο ετών και τα 50.000 δολάρια. Προειδοποίησε τους πιθανούς αγοραστές FOMO (φόβος της απώλειας) σχετικά με περίπου 175 εκατομμύρια δολάρια σε ρευστότητα ζήτησης BTC που ενεργεί ως αντίσταση μεταξύ των σημερινών επιπέδων και των 50.000 δολαρίων, με μόνο περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια σε υποστήριξη προσφοράς μέχρι τα 43.000 δολάρια.

Παρά την προσοχή, ο Alan πρότεινε ότι ένα εβδομαδιαίο κλείσιμο πάνω από τα 45.000 δολάρια θα ήταν ευνοϊκό για τους ταύρους. Τόνισε την πιθανότητα οι φάλαινες να οδηγήσουν την αγορά υψηλότερα, προκαλώντας δυσφορία για τις θέσεις short αν η τιμή ξεπεράσει τα 50.000 δολάρια.

Η ανάλυση συνοδευόταν από ένα διάγραμμα που περιγράφει λεπτομερώς τη ρευστότητα αγοράς και πώλησης, μαζί με το CVD, στο order book BTC/USDT της Binance, του μεγαλύτερου παγκόσμιου ανταλλακτηρίου.

Spot Bitcoin ETFs κερδίζουν την προσοχή με εντυπωσιακές εισροές

Σε μια θετική σημείωση για το ανοδικό κλίμα, τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETFs) Bitcoin στις ΗΠΑ παρουσίασαν ενθαρρυντικές τάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Το Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) παρουσίασε εκροές εντός των αναμενόμενων παραμέτρων, ενώ οι σωρευτικές καθαρές ροές μεταξύ των υπόλοιπων εννέα ETF την προηγούμενη ημέρα σηματοδότησαν τις τρίτες μεγαλύτερες από την έναρξη λειτουργίας τους στις 11 Ιανουαρίου, όπως ανέφερε ο αναλυτής ETF της Bloomberg Intelligence, James Seyffart.

Ειδικότερα, τα ETF της BlackRock και της Fidelity Investments πέτυχαν τον πιο επιτυχημένο πρώτο μήνα διαπραγμάτευσης των τελευταίων τριάντα ετών, ενισχύοντας τη θετική αφήγηση για τους λάτρεις του Bitcoin.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: