Το εντυπωσιακό εβδομαδιαίο κλείσιμο του Bitcoin από το 2021 – Αποκάλυψη 5 βασικών πληροφοριών για την εβδομάδα

Το Bitcoin εισέρχεται στη νέα εβδομάδα με νέα δύναμη, σημειώνοντας το υψηλότερο εβδομαδιαίο κλείσιμο από τον Δεκέμβριο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία του TradingView. Με τιμή κλεισίματος γύρω στα 48.315 δολάρια, την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκαν κέρδη σχεδόν 13,5%, καθιστώντας την μέχρι στιγμής την καλύτερη εβδομάδα του Bitcoin το 2024.

Πού θα πάει στη συνέχεια τo BTC;

Η τρέχουσα δυναμική της τιμής του Bitcoin έχει προκαλέσει συζητήσεις μεταξύ των αναλυτών σχετικά με τις δυνατότητές του να ξεπεράσει το βασικό επίπεδο αντίστασης στα 50.000 δολάρια.

Ενώ ορισμένοι, όπως ο Michaël van de Poppe, ιδρυτής της εταιρείας συναλλαγών MNTrading, εκφράζουν ενδιαφέρον για το πώς θα κινηθεί το Bitcoin γύρω από το όριο των 50.000 δολαρίων τις επόμενες εβδομάδες, άλλοι, όπως ο Keith Alan, συνιδρυτής του trading resource Material Indicators, υπογραμμίζουν τη σημασία της τεχνικής αντίστασης.

Ο Van de Poppe σημειώνει ότι το Bitcoin ήταν ισχυρότερο και πιο ανθεκτικό από ό,τι αναμενόταν, γεγονός που υποδηλώνει μια πιθανή άνοδο στα 57.000 δολάρια πριν από το επερχόμενο halving τον Απρίλιο. Ο Alan, ωστόσο, προειδοποιεί για το επίπεδο Fibonacci 0,618 στα 48.300 δολάρια, τονίζοντας τη σημασία ενός εβδομαδιαίου κλεισίματος πάνω από τα 45.000 δολάρια πριν επιχειρήσει να διασπάσει τα 50.000 δολάρια.

Προειδοποιητικά σήματα από δεδομένα εντός της αλυσίδας

Ο James Van Straten, αναλυτής ερευνών και δεδομένων στην CryptoSlate, προειδοποιεί για πιθανή κορύφωση της αγοράς καθώς το Bitcoin πλησιάζει τα 50.000 δολάρια. Τα δεδομένα on-chain δείχνουν ότι σχεδόν το 95% της προσφοράς Bitcoin είναι τώρα σε κέρδος, ένα επίπεδο που ιστορικά συνδέεται με τις κορυφές της αγοράς. Ο Van Straten προτείνει ότι αυτό θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια τοπική κορυφή, αναφέροντας προηγούμενες περιπτώσεις όπου παρόμοια επίπεδα κέρδους προηγήθηκαν διορθώσεων της αγοράς.

Μακροοικονομικά στοιχεία και ανησυχίες για τον πληθωρισμό

Εν μέσω της ανοδικής πορείας του Bitcoin, αυτή η εβδομάδα δίνει έμφαση στα μακροοικονομικά δεδομένα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ιδίως στις εκτυπώσεις του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (CPI) και του Δείκτη Τιμών Παραγωγού (PPI) για τον Ιανουάριο. Αυτές οι δημοσιεύσεις είναι κρίσιμες για την κατανόηση της καταπολέμησης του πληθωρισμού και τη μέτρηση της πιθανότητας μείωσης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Παρά τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό, ο S&P 500 συνεχίζει να φτάνει σε ιστορικά υψηλά.

Δυσκολία εξόρυξης και βασικές αρχές δικτύου

Η δυσκολία εξόρυξης του Bitcoin αναμένεται να αυξηθεί κατά περίπου 6% στις 15 Φεβρουαρίου, φθάνοντας δυνητικά σε νέα ιστορικά υψηλά πάνω από τα 80 τρισεκατομμύρια για πρώτη φορά. Αυτή η προσαρμογή ακολουθεί ένα άλμα 7,3% δύο εβδομάδες πριν, σηματοδοτώντας την ευρωστία του δικτύου. Ο ρυθμός κατακερματισμού συνεχίζει επίσης την ανοδική του τάση, φτάνοντας σε ιστορικά υψηλά και αυξάνοντας κατά 12% σε τρεις εβδομάδες.

Κρύπτο συναίσθημα και Retail Interest

Καθώς το Bitcoin γνωρίζει άνοδο, το συναίσθημα στον χώρο των κρύπτο χαρακτηρίζεται από επίπεδα απληστίας παρόμοια με εκείνα που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια των ιστορικών υψηλών του 2021, σύμφωνα με τον δείκτη Crypto Fear & Greed Index. Ωστόσο, αναδύεται ένα μοτίβο όπου οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εναλλάσσονται από το Bitcoin στα altcoins, αυξάνοντας την έκθεση στη μεταβλητότητα. Παρά ταύτα, το ενδιαφέρον της κύριας λιανικής για το Bitcoin παραμένει σχετικά χαμηλό, γεγονός που υποδηλώνει ότι η ευρεία διάδοση του FOMO μπορεί να μην εμφανιστεί μέχρι το Bitcoin να φτάσει στο ιστορικό υψηλό του.

For more news, find me on Twitter for news and Giannis Andreou and subscribe to my YouTube channel.

What is your opinion on this issue? Leave me your comment below! I’m always interested in your opinion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: