Το Bitcoin πέφτει καθώς τα ETFs σταματούν το ράλι 19 ημερών εν μέσω ανησυχιών για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Η αξία του Bitcoin υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας εβδομάδας, καθώς η αναμονή αυξάνεται ενόψει των επερχόμενων ανακοινώσεων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη. Εν τω μεταξύ, τα spot Bitcoin ETFs με έδρα τις ΗΠΑ είδαν την πρώτη μείωση των συμμετοχών τους εδώ και σχεδόν τρεις εβδομάδες.

Τις τελευταίες 24 ώρες, το Bitcoin υποχώρησε κατά 2,3%, αγγίζοντας το χαμηλό των 68.186 δολαρίων στις 3:00 π.μ. UTC στις 11 Ιουνίου, σημειώνοντας την πιο αδύναμη επίδοσή του από τις αρχές του μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Η πτώση επηρέασε και άλλα σημαντικά κρυπτονομίσματα, με το Ether, το Solana και το Dogecoin να σημειώνουν πτώση εντός του ίδιου χρονικού διαστήματος.

Η μείωση αυτή συνέπεσε με μια σημαντική απόσυρση από 11 αμερικανικά spot Bitcoin ETFs, τα οποία είδαν μια συλλογική καθαρή εκροή 64,9 εκατομμυρίων δολαρίων στις 10 Ιουνίου, το πρώτο τέτοιο περιστατικό τον τελευταίο μήνα, όπως ανέφερε η Farside Investors.

Επικεφαλής των εκροών ήταν το Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), το οποίο ανέφερε καθαρή μείωση ύψους 39,5 εκατ. δολαρίων, ακολουθούμενο από το Invesco Galaxy Bitcoin ETF (BTCO) με 20,5 εκατ. δολάρια, και ένα μικρότερο ποσό ύψους 3 εκατ. δολαρίων από το Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC).

Αντίθετα, τα ETF της Bitwise και της BlackRock σημείωσαν μέτριες εισροές ύψους 7,6 εκατ. δολαρίων και 6,3 εκατ. δολαρίων αντίστοιχα.

Επιπλέον, το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας των ΗΠΑ είναι έτοιμο να εκδώσει τα στοιχεία του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) του Μαΐου στις 11 Ιουνίου, έναν βασικό δείκτη του πληθωρισμού. Οι αναλυτές προβλέπουν ελαφρά αύξηση κατά 0,1% μετά από αύξηση 0,5% τον Απρίλιο, με τον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού να αναμένεται να διαμορφωθεί στο 3,4%. Ο πυρήνας του πληθωρισμού αναμένεται επίσης να αντιστοιχεί στην αύξηση του Απριλίου κατά 0,3%, σύμφωνα με έκθεση της Morningstar.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς (FOMC) αναμένεται επίσης να συνέλθει για διήμερη συνεδρίαση για να συζητήσει τη νομισματική πολιτική. Σύμφωνα με την εταιρεία επενδυτικών ερευνών Zacks, είναι εξαιρετικά απίθανο η Fed να μειώσει τα επιτόκια, με τις προσδοκίες για την κεντρική τράπεζα να διατηρήσει το επιτόκιό της μεταξύ 5,25% και 5,5%, μια κορυφή που δεν έχει παρατηρηθεί τα τελευταία 23 χρόνια.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: