Η αποτίμηση του BTC αντιμετωπίζει πιθανή πτώση $60K εν μέσω συρρικνούμενης ρευστότητας προσφορών μετά από νέα πτώση 3%

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στην Ασία στις 11 Ιουνίου, η αξία του Bitcoin υποχώρησε κάτω από τα 68.000 δολάρια, σηματοδοτώντας πιθανή περαιτέρω πτώση της τιμής του στην αγορά. Οι παρατηρήσεις από το TradingView ανέδειξαν μια πτώση 3% που έφερε την αξία του Bitcoin στο χαμηλό των 67.320 δολαρίων στο Bitstamp μετά το κλείσιμο της ημέρας.

Το ψηφιακό νόμισμα δυσκολεύτηκε λόγω της απουσίας ουσιαστικής στήριξης στο κρίσιμο επίπεδο των 69.000 δολαρίων, με την ισχνή ρευστότητα στα exchange order books να συμβάλλει στην αδυναμία των ταύρων του Bitcoin να αποτρέψουν την πτωτική τάση.

Μόλις μία ημέρα νωρίτερα, ο Keith Alan, συνιδρυτής του πόρου συναλλαγών Material Indicators, προειδοποίησε ότι η έλλειψη ουσιαστικών προσφορών μπορεί να προμηνύει εξασθένηση της δύναμης των τιμών του BTC. Σε μια πρόσφατη ενημέρωση στο YouTube, εξήγησε: “Έχουμε κάποια πολυεπίπεδη υποστήριξη προσφορών εδώ, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα πυκνή – ειλικρινά, δεν είναι καν ισχυρή μέχρι τα 60.000 δολάρια”.

Η συζήτηση του Alan περιελάμβανε μια ανάλυση της ρευστότητας του order book για το ζεύγος BTC/USDT στο Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο.

Μετά την πτώση, η Material Indicators υπογράμμισε σε μια ανάρτηση στο X ότι το Bitcoin είχε πέσει αποφασιστικά κάτω από το επίπεδο στήριξης των 69.000 δολαρίων και παραβίασε τον κινητό μέσο όρο των 21 ημερών, έναν σημαντικό δείκτη των βραχυπρόθεσμων τάσεων της αγοράς. Η ανάρτηση ανέφερε: “Τόσο η στήριξη στον κινητό μέσο όρο των 21 ημερών όσο και το R/S Flip στα 69.000 δολάρια έχουν τεθεί σε κίνδυνο”.

“Η πτωτική τάση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Στην πραγματικότητα, αναμένω ότι η χειραγώγηση από τους μεγάλους traders θα συνεχιστεί μέχρι και κατά τη διάρκεια των επικείμενων σχολίων του JPow την Τετάρτη και των οικονομικών ενημερώσεων την Πέμπτη”, συνεχίζει.

Οι κύριοι παράγοντες που θα οδηγήσουν σε πιθανή μεταβλητότητα στο Bitcoin και στις ευρύτερες αγορές κρύπτο αυτή την εβδομάδα αναμένεται να είναι οι βασικοί οικονομικοί δείκτες των ΗΠΑ – συγκεκριμένα, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (CPI) και ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού (PPI) – παράλληλα με την επικείμενη απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τα επιτόκια και την επακόλουθη συνέντευξη Τύπου του προέδρου Τζερόμ Πάουελ.

“Μέχρι τώρα, τα επίπεδα CPI/PPI έχουν κορυφωθεί εντός αυτού του εύρους, ενώ η FOMC έχει δει τα χαμηλότερα επίπεδα”, σημείωσε ο trader Skew, συζητώντας περαιτέρω την κατάσταση.

“Οι επόμενες ημέρες θα είναι σίγουρα ενδιαφέρουσες”, πρόσθεσε.

Μικτές απόψεις για την υποστήριξη του Bitcoin

Σε μια ξεχωριστή ανάλυση, ο trader και αναλυτής Credible Crypto πρότεινε ότι η πρόσφατη πτώση μπορεί να μην οδηγήσει απαραίτητα σε δραστική πτώση στα 60.000 δολάρια. Παρατήρησε συνεχή δραστηριότητα στην αγορά, με σημαντικούς όγκους να εισάγονται και να αποσύρονται από μεγάλους traders, γεγονός που θα μπορούσε να αποτρέψει την πτώση της τιμής κάτω από τα 65.000 δολάρια.

“Κάθε πτωτική κίνηση συνεχίζει να αντιμετωπίζεται με απορρόφηση spot, ακόμη και σε μικρότερες χρονικές κλίμακες”, ανέφερε στους ακολούθους του στο X.

Ο Credible Crypto παρατήρησε επίσης ότι μόλις το Bitcoin άρχισε να ανακάμπτει, η άνωθεν αντίσταση κοντά στα 72.000 δολάρια απομακρύνθηκε γρήγορα.

“Λαμβάνοντας υπόψη τις πιθανότητες να φτάσουμε προληπτικά στο χαμηλότερο εύρος γύρω στα 62.000 με 65.000 δολάρια και να αντιστρέψουμε από εκεί, νομίζω ότι είναι αρκετά καλές”, εκτίμησε.

“Φυσικά, δεν υπάρχουν βεβαιότητες, αλλά η εξέλιξη της δράσης των τιμών κατά τις επόμενες 24 ώρες περίπου θα είναι πολύ αποκαλυπτική”, κατέληξε.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: