Η διακύμανση του Bitcoin παραμένει κοντά στο χαμηλό ρεκόρ, εντός περιθωρίου 6%

Στις 15 ημέρες που οδήγησαν σε σημαντική πτώση της τιμής στις 7 Ιουνίου, το Bitcoin παρουσίασε ιδιαίτερα χαμηλή μεταβλητότητα, πλησιάζοντας τις λιγότερες διακυμάνσεις που έχουν καταγραφεί σε ολόκληρη την ιστορία των συναλλαγών του.

Ο Rapha Zagury, επικεφαλής επενδύσεων της Swan Bitcoin, παρατήρησε ότι η περίοδος από τις 24 Μαΐου έως τις 7 Ιουνίου συγκαταλέγεται μεταξύ του χαμηλότερου 6% από άποψη μεταβλητότητας. “Ο τελευταίος αριθμός κυλιόμενης μεταβλητότητας 15 ημερών ανέρχεται στο 23%, ο οποίος είναι εμφανώς κοντά στα ιστορικά χαμηλά”, σημείωσε ο Zagury σε ανάρτηση στο X από τις 7 Ιουνίου, τονίζοντας την έλλειψη σημαντικών κινήσεων του Bitcoin κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος.

Σε αυτή την υποτονική περίοδο, το εύρος συναλλαγών του Bitcoin ήταν σφιχτά δεσμευμένο μεταξύ 66.936 και 71.656 δολαρίων. Ωστόσο, μετά από αυτό το τμήμα, η αξία του κρυπτονομίσματος μειώθηκε κατά 3,33%, πέφτοντας στα 69.264 δολάρια, όπως αναφέρει το CoinMarketCap.

Αυτή η πτώση συνέπεσε με την ανακοίνωση της περίληψης της κατάστασης της απασχόλησης στις ΗΠΑ, η οποία έδειξε ισχυρότερη από την αναμενόμενη αύξηση της απασχόλησης, γεγονός που υποδηλώνει ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ενδέχεται να μην μειώσει τα ποσοστά πληθωρισμού στη συνεδρίασή της στις 11 Ιουνίου – ένας κρίσιμος παράγοντας για την πρόβλεψη της τιμής του Bitcoin.

Από την τελευταία ενημέρωση, η τιμή του Bitcoin είναι στα 69.246 δολάρια.

Παρά την πρόσφατη πτώση, ο Zagury επεσήμανε ότι τα ιστορικά δεδομένα από παρόμοιες περιόδους χαμηλής μεταβλητότητας δείχνουν ελπιδοφόρες αποδόσεις. Στις 30 ημέρες που ακολούθησαν τέτοιες φάσεις, το μέσο κέρδος ήταν 20,95%, με τις πιθανές βουτιές και κορυφές να ποικίλλουν σημαντικά. Το έτος που ακολούθησε αυτές τις περιόδους χαμηλής μεταβλητότητας παρουσίασε ακόμη πιο δραματικά αποτελέσματα, με μέση ετήσια απόδοση 820,82%, παρά το γεγονός ότι η ελάχιστη απόδοση ξεκινούσε από 55,59%.

Ο Zagury διευκρίνισε ότι, αν και η απόδοση του παρελθόντος δεν αποτελεί πάντα αξιόπιστο δείκτη πρόβλεψης των μελλοντικών αποτελεσμάτων, υπάρχει σημαντική αξία στην ανάλυση των ιστορικών τάσεων για την ενημέρωση των μελλοντικών προσδοκιών.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: