Το Bitcoin Lightning Network είναι 1.000 φορές φθηνότερο από τη Visa και τη MasterCard: Δεδομένα

Τα νέα δεδομένα από την Glassnode καταδεικνύουν ότι το Bitcoin του. Η χρήση του δικτύου Lightning είναι σημαντικά φθηνότερη από τα παλαιότερα δίκτυα πληρωμών.

Το μέσο ποσοστό τελών, ή το κόστος αποστολής αξίας μέσω του δικτύου Lightning, είναι 0,0029%, δηλαδή 1.000 φορές φθηνότερο από αυτό των επεξεργαστών πληρωμών MasterCard ή Visa.

Ο James Check, επικεφαλής αναλυτής της Glassnode, δήλωσε ότι το μέσο ποσοστό τελών, ή το τέλος που χρεώνεται ανά 1 BTC που αποστέλλεται μέσω του Lightning Network, είναι επί του παρόντος 3.000 Satoshis (η μικρότερη μονάδα Bitcoin). Αυτό “ισοδυναμεί με 0,84 δολάρια για την αποστολή αξίας 28.800 δολαρίων […] που αντιστοιχεί σε αμοιβή 0,0029%”.

“Αρκετά αξιοσημείωτο αν το καλοσκεφτείς”.

Σε μια ανάρτηση στο πρωτόκολλο κοινωνικής δικτύωσης Nostr, ο αναλυτής Bitcoin Dylan LeClair σημείωσε ότι το ποσοστό αυτό είναι πολλές φορές μικρότερο από αυτό που χρεώνουν οι μεγάλες εταιρείες πιστωτικών καρτών.

Το Lightning Network, μια λύση πληρωμών layer 2 που βασίζεται στο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, προτάθηκε αρχικά ως ένας τρόπος για να καταστεί το Bitcoin αποτελεσματικό ως μέθοδος πληρωμής. Αυτά τα σημεία δεδομένων αποδεικνύουν ότι δεν είναι μόνο γρήγορο αλλά και χαμηλού κόστους, με το μέσο ποσοστό τελών να έχει σταθερά χαμηλότερη τάση από τον Νοέμβριο του 2021.

Τα παλαιά δίκτυα πληρωμών, όπως η Visa και η Mastercard, χρεώνουν τους εμπόρους με τέλη περίπου 2-3% ανά συναλλαγή, γεγονός που τα καθιστά ακριβή επιλογή για τις επιχειρήσεις. Σε ένα επερχόμενο ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε στο Πράσινο Ακρωτήριο, ο ιδιοκτήτης μιας από τις λίγες επιχειρήσεις που δέχονται Bitcoin εξήγησε ότι η αποδοχή ξένων Visa και Mastercard κοστίζει πάνω από 8%.

Επιπλέον, ο έλεγχος του Glassnode αναφερόταν σε χρήστες που διαχειρίζονται τους δικούς τους κόμβους και τα δικά τους κανάλια. Πολλοί χρήστες του Lightning εκμεταλλεύονται τα πορτοφόλια θεματοφυλακής, όπως το Wallet of Satoshi και το Alby, για να πραγματοποιούν μικροπληρωμές σε εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης όπως το Nostr.

Ορισμένοι πρώτοι χρήστες του Bitcoin έχουν σημειώσει την αυξανόμενη προτίμηση για λύσεις θεματοφυλακής (καθώς το Bitcoiner mantra είναι “όχι τα κλειδιά σου, όχι το νόμισμα σου”), αν και οι λύσεις ημι-θεματοφυλακής, όπως οι Fedi και Cashu, θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την εξάρτηση από λύσεις πλήρους θεματοφυλακής.

Επιπλέον, η απόδοση του δικτύου Lightning θα μπορούσε να τεθεί υπό αμφισβήτηση. Ο έλεγχος εξηγείται:

“Φυσικά, πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη ότι το τυπικό κανάλι είναι μικρότερο από 1 BTC. Το διάμεσο μέγεθος καναλιού είναι 0,02 BTC και ο μέσος όρος είναι 0,08 BTC, οπότε συνολικά το δίκτυο Lightning παραμένει καλά προσαρμοσμένο για πληρωμές κάτω των 1.000 δολαρίων”.

Στο παρακάτω γράφημα, το μέγεθος του καναλιού τείνει προς τα πάνω, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ κάτω από τα 10.000 δολάρια. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, οι πληρωμές άνω των 1.000 δολαρίων μπορεί να είναι πιο κατάλληλες για την αλυσίδα βάσης Bitcoin, προκειμένου να αποφευχθεί η αποτυχία ή η κακή λειτουργία των πληρωμών.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: