Το Bitcoin ξεπερνά τα 46.000 $ καθώς ο S&P 500 επιτυγχάνει ιστορικά υψηλά

Σε μια σημαντική κίνηση, το Bitcoin ξεπέρασε τα 46.000 δολάρια στο Bitstamp, σημειώνοντας μια αξιοσημείωτη άνοδο πάνω από 2% από το κλείσιμο της ημέρας. Το κρυπτονόμισμα αντιμετώπισε αυξανόμενη ρευστότητα από την πλευρά των πωλήσεων, επιστρέφοντας σε επίπεδα που δεν είχαν παρατηρηθεί από την εισαγωγή των Bitcoin spot ETFs στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένας βασικός παράγοντας που στήριξε την ανοδική πορεία του Bitcoin ήταν οι συνεχείς καθαρές εισροές για εννέα συνεχόμενες ημέρες, σε συνδυασμό με τις χαμηλότερες εκροές από το Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

Ταυτόχρονα, η ανοδική δυναμική του Bitcoin ευθυγραμμίστηκε με ένα ιστορικό ορόσημο για τις αμερικανικές μετοχές. Ο S&P 500 ξεπέρασε το όριο των 5.000 μονάδων, επιτυγχάνοντας ένα ψυχολογικό επίπεδο που δεν είχε επιτευχθεί ποτέ στο παρελθόν. Η Kobeissi Letter τόνισε το πρωτοφανές ράλι των μετοχών, με τον S&P 500 να κερδίζει περίπου 900 μονάδες από το χαμηλό της 27ης Οκτωβρίου, που μεταφράζεται σε σχεδόν 8,5 τρισεκατομμύρια δολάρια σε προστιθέμενη κεφαλαιοποίηση της αγοράς μέσα σε μόλις τρεις μήνες.

Στην ενημέρωση της αγοράς, η QCP Capital εξέφρασε την πιθανότητα να συνεχιστεί η ανοδική τάση τόσο για τις μετοχές όσο και για τα κρυπτονομίσματα. Η εταιρεία προέβλεψε ότι οποιαδήποτε βουτιά στις μετοχές θα αντιμετωπιστεί με αγοραστικό ενδιαφέρον, καθώς οι επενδυτές που δεν έχουν κατανεμηθεί επαρκώς αναζητούν αποδόσεις, με το Bitcoin και το Ethereum να αναμένεται να ακολουθήσουν το παράδειγμα.

Η επόμενη κίνηση του BTC: Βασικά επίπεδα και ανάλυση

Κοιτάζοντας μπροστά, ο Keith Alan, συνιδρυτής της πλατφόρμας συναλλαγών Material Indicators, τόνισε τη σημασία της αποφυγής των wicks κάτω από τον απλό κινητό μέσο όρο των 50 ημερών, που σήμερα βρίσκεται ακριβώς πάνω από τα 43.000 δολάρια. Ο Aksel Kibar, διακεκριμένος trader, σημείωσε ότι η οριζόντια στήριξη της BTCUSD στα 40.000 δολάρια διατηρήθηκε σε εβδομαδιαία βάση κλεισίματος και το trend channel παρέμεινε άθικτο. Ωστόσο, υπογράμμισε τη ζώνη αντίστασης γύρω από τα 48.000- 49.000 δολάρια.

Ο Kibar ασχολήθηκε με το επίμονο εύρος τιμών του Bitcoin, το οποίο διαρκεί πάνω από 150 ημέρες, με τα υψηλά του Ιανουαρίου μετά το ETF να αποτελούν το ανώτερο όριο. Καθώς κυκλοφορούν θεωρίες σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπο του halving τον Απρίλιο, οι συμμετέχοντες στην αγορά παρακολουθούν στενά τη δράση της τιμής του Bitcoin και την αλληλεπίδρασή της με τα βασικά επίπεδα τις επόμενες ημέρες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: