Τα Bitcoin ETFs βλέπουν μαζικές εισροές με το BTC να ξεπερνά τα $46,000 στην άνοδο της τιμής

Τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETFs) Bitcoin αντιμετώπισαν την τρίτη μεγαλύτερη εισροή στις 8 Φεβρουαρίου, η οποία ανήλθε στα εντυπωσιακά 403 εκατομμύρια δολάρια. Αυτή η σημαντική εισροή σημειώθηκε παρά την ταυτόχρονη εκροή άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων από το Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

Η σωρευτική εισροή στα spot Bitcoin ETFs έχει πλέον ξεπεράσει τα 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια από την έναρξή τους στις 11 Ιανουαρίου, υπογραμμίζοντας την ισχυρή ζήτηση για Bitcoin στην αγορά. Αυτή η αξιοσημείωτη αύξηση των εισροών συνέπεσε με την τιμή του Bitcoin να διασχίζει το όριο των 46.000 δολαρίων, φτάνοντας σε νέο υψηλό πολλών εβδομάδων και πλησιάζοντας τα 2.000 δολάρια από το ετήσιο ανώτατο επίπεδό της.

Το BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) κατέλαβε την πρωτιά στις ροές ETF με εισροή 204 εκατομμυρίων δολαρίων, ακολουθούμενο από το Fidelity με 128 εκατομμύρια δολάρια, το ARK 21Shares με 86 εκατομμύρια δολάρια και το Bitwise με 60 εκατομμύρια δολάρια. Τα υπόλοιπα επτά ETF είδαν συνολικά εισροές ύψους 27 εκατ. δολαρίων, ενώ το GBTC ανέφερε επιπλέον εκροές ύψους 102 εκατ. δολαρίων.

Σε μια αξιοσημείωτη εξέλιξη, το IBIT ξεπέρασε το GBTC σε ημερήσιο όγκο συναλλαγών, ένα σημαντικό επίτευγμα που συνήθως χρειάζεται πέντε έως δέκα χρόνια για να ξεπεράσει ένα νέο αμοιβαίο κεφάλαιο τον “βασιλιά της ρευστότητας” της κατηγορίας, όπως τόνισε ο ανώτερος αναλυτής του Bloomberg Eric Balchunas.

Οι παρατηρητές της αγοράς ερμηνεύουν τη θετική ροή στα Bitcoin ETFs ως σαφή ένδειξη της αυξανόμενης όρεξης και ζήτησης από τους επενδυτές. Οι καθαρές ροές σε αυτά τα ETFs ουσιαστικά απομάκρυναν περίπου 403 εκατομμύρια δολάρια, που αντιστοιχούν σε περίπου 8.698 BTC, από την αγορά και τα κατεύθυναν σε cold storage.

Τα Spot Bitcoin ETFs έλαβαν έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών στις 10 Ιανουαρίου και άρχισαν να διαπραγματεύονται την επόμενη ημέρα. Από την καθιέρωσή τους, τα εν λόγω ETFs έχουν επιδείξει σταθερά ρεκόρ όγκου συναλλαγών, ξεπερνώντας το ένα δισεκατομμύριο δολάρια που διακινούνται καθημερινά, γεγονός που αντανακλά το έντονο ενδιαφέρον των επενδυτών.

Καθώς πλησιάζει η αντίστροφη μέτρηση για το επόμενο bitcoin halving, με λιγότερες από 70 ημέρες να απομένουν, η δυναμική της αγοράς είναι έτοιμη για μια σημαντική αλλαγή. Η επικείμενη μείωση στο μισό θα μειώσει την προσφορά BTC στην αγορά από 6,25 BTC ανά μπλοκ σε 3,125 BTC. Σε συνδυασμό με την κλιμακούμενη ζήτηση από τους θεσμικούς επενδυτές, αυτή η μείωση της προσφοράς θα μπορούσε να ωθήσει το Bitcoin να επιτύχει νέα υψηλά της αγοράς στο ορατό μέλλον.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: