Το Bitcoin ξεπέρασε τα 44.000 $ καθώς η συσσώρευση φαλαινών σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη για περαιτέρω ανοδική τιμή

Σε ένα αξιοσημείωτο ράλι την Τετάρτη, το Bitcoin (BTC) ξεπέρασε τα 44.000 δολάρια, φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων. Το κρυπτονόμισμα σημείωσε αύξηση 2,5% μέσα σε 24 ώρες. Η άνοδος αυτή ακολούθησε την πρόσφατη έναρξη διαπραγμάτευσης spot bitcoin ETFs στις ΗΠΑ, ανεβάζοντας το Bitcoin στα 44.300 δολάρια από προηγούμενη τιμή των 42.700 δολαρίων.Οι αναλυτές της Bitfinex είχαν προηγουμένως προτείνει ότι οι αυξημένες πωλήσεις από τους miner μπορεί να συνέβαλαν στην πρόσφατη πίεση στις τιμές του BTC. Ωστόσο, ένα αντίθετο σενάριο εκτυλίχθηκε καθώς οι “φάλαινες” του Bitcoin, που χαρακτηρίζονται ως σημαντικοί επενδυτές, ενίσχυσαν τη συσσώρευση περιουσιακών στοιχείων τους. Σύμφωνα με τον αναλυτή Ali Martinez, ο αριθμός των πορτοφολιών bitcoin που κατέχουν πάνω από 1.000 btc, που ισοδυναμούν με περίπου 44 εκατομμύρια δολάρια, έφτασε στο υψηλό πολλών μηνών των 73, με βάση τα δεδομένα της Glassnode.

Η θετική δυναμική στις αμερικανικές χρηματιστηριακές αγορές, με τον S&P 500 να πλησιάζει το επίπεδο των 5.000 μονάδων, τον βιομηχανικό μέσο όρο του Dow Jones να πλησιάζει σε ιστορικό υψηλό και τον Nasdaq Composite να πλησιάζει στο ρεκόρ του, πιθανότατα συνέβαλε στο γενικότερο ανοδικό κλίμα στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Το Ether οδηγεί τα κέρδη των Altcoin με την αισιοδοξία των ETF

To ethereum (ETH) αναδείχθηκε πρωτοπόρος στα κέρδη των altcoin, ξεπερνώντας τα 2.400 δολάρια για πρώτη φορά σε δύο εβδομάδες. Η ανανεωμένη αισιοδοξία γύρω από τα spot ETFs έπαιξε σημαντικό ρόλο στο ράλι του Ether.

Η Ark Invest και η 21Shares, σε μια κοινή τροποποίηση της αίτησης, ευθυγράμμισαν την πρότασή τους με τα πρόσφατα εγκεκριμένα spot bitcoin ETFs. Η κίνηση αυτή, που επιτρέπει δημιουργίες μετρητών, αποσκοπούσε στην προληπτική αντιμετώπιση των ρυθμιστικών ανησυχιών. Η επικαιροποιημένη κατάθεση υπαινίχθηκε επίσης την πιθανότητα staking ορισμένων από τα fund’s tokens για να κερδίσουν ανταμοιβές.

Τα Tokens που συνδέονται στενά με το Ether, συμπεριλαμβανομένων των MATIC του Polygon, OPT της Optimism, ARB της Arbitrum και LDO της Lido, παρουσίασαν κέρδη που κυμαίνονταν από 2% έως 5%, αντανακλώντας ένα ευρύτερο θετικό κλίμα στην αγορά altcoin.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: