Τρεις παράγοντες που στηρίζουν την ισχύ του Bitcoin την τρέχουσα εβδομάδα

Οι πρόσφατες επιδόσεις του Bitcoin σημείωσαν πτώση μόλις 0,3% την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο τα αναδυόμενα δεδομένα υποδηλώνουν αρκετούς ελπιδοφόρους παράγοντες που θα μπορούσαν να ωθήσουν το κρυπτονόμισμα σε ένα πιθανό ράλι.

To Bitcoin καταγράφει $702 εκατομμύρια σε εισροές

Η τελευταία έκθεση της CoinShares αποκαλύπτει ότι τα επενδυτικά προϊόντα Bitcoin έχουν δει ένα σημαντικό 99% όλων των εισροών, συγκεντρώνοντας το εντυπωσιακό ποσό των 703 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή η εισροή έχει ωθήσει τα παγκόσμια περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση στο εντυπωσιακό ποσό των 53 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ειδικότερα, οι εκροές του GBTC ETF της Grayscale έχουν επιβραδυνθεί, ευθυγραμμιζόμενες με την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα επενδυτικά προϊόντα BTC παρουσίασαν σημαντική εκροή που ξεπέρασε τα 500 εκατ. δολάρια στα τέλη Ιανουαρίου, συμβάλλοντας ενδεχομένως στη διόρθωση της αγοράς που προηγήθηκε.

Bitcoin Miner Reserves σε άνοδο

Οι Bitcoin miners, οι οποίοι πωλούσαν ενεργά προς το τέλος Ιανουαρίου, παρουσιάζουν τώρα μια αλλαγή στη συμπεριφορά τους. Το Miner Netflow Total την 1η Φεβρουαρίου εμφάνισε μια θετική μεταβολή με την προσθήκη πάνω από 2.400 BTC στο απόθεμα των miners τις τελευταίες 24 ώρες. Ενώ ο Miner’s Position Index (MPI) εξακολουθεί να βρίσκεται πάνω από το 1, υποδεικνύοντας μέτριες πωλήσεις, η συνεχιζόμενη αύξηση των αποθεμάτων των miner θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση του δείκτη MPI, υποδηλώνοντας μια στροφή προς τη διακράτηση.

Τα τέλη Bitcoin αυξάνονται κατά 35% σε μια εβδομάδα

Κατά τη διάρκεια μιας παγιωμένης αγοράς, η αύξηση των εσόδων στην αλυσίδα, και συγκεκριμένα η αύξηση των τελών Bitcoin κατά 35,71% την τελευταία εβδομάδα, σημαίνει αυξημένη ζήτηση στο δίκτυο. Ο πάροχος αναλύσεων blockchain Token Terminal υπογραμμίζει ότι αυτή η άνοδος υποδηλώνει την προθυμία των χρηστών να πληρώσουν υψηλότερα τέλη για ταχύτερη ένταξη στο επόμενο μπλοκ. Αυτή η αυξημένη χρήση του δικτύου θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για μια διευρυμένη βάση χρηστών και, στη συνέχεια, μια θετική πορεία για την τιμή του Bitcoin.

Η τιμή του Bitcoin επανακτά το 50-EMA

Εξετάζοντας το ημερήσιο διάγραμμα, το Bitcoin αντιμετωπίζει άμεση αντίσταση γύρω από τα $44.500, έχοντας ανακάμψει από τη στήριξη των $38.500 στις 23 Ιανουαρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Bitcoin ανέκτησε γρήγορα τη θέση του πάνω από τον εκθετικό κινητό μέσο όρο 50, σηματοδοτώντας μια ανοδική τάση. Ενώ η υψηλότερη αντίσταση ορίζεται στο swing high των 49.100 δολαρίων, μια συνεχιζόμενη ανοδική δυναμική θα μπορούσε να οδηγήσει σε επαναδοκιμασία του επιπέδου των 44.500 δολαρίων.

Συμπερασματικά, παρά την οριακή πτώση της τιμής του Bitcoin, η συρροή θετικών δεικτών, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών εισροών, αυξανόμενων αποθεμάτων των miner, αυξανόμενων τελών συναλλαγών και μιας ανθεκτικής θέσης πάνω από τους βασικούς κινητούς μέσους όρους, υποδηλώνει μια πιθανή άνοδο στο βραχυπρόθεσμο μέλλον του κρυπτονομίσματος.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: