Τα Bitcoin ETF ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε ημερήσιο όγκο συναλλαγών, η BlackRock κυριαρχεί

Σε ένα σημαντικό ορόσημο για την αγορά κρυπτονομισμάτων, τα spot bitcoin ETFs πέτυχαν συλλογικά έναν ημερήσιο όγκο συναλλαγών που ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια στις 7 Φεβρουαρίου, με επικεφαλής την αξιοσημείωτη επίδοση της BlackRock.

Ο αναλυτής της Bloomberg Intelligence, James Seyffart, χαρακτήρισε την ημέρα ως “ημέρα μεγάλου όγκου” για το IBIT Bitcoin ETF της BlackRock, με τον εκπληκτικό ημερήσιο όγκο συναλλαγών των 341,2 εκατομμυρίων δολαρίων, ξεπερνώντας τα 296,5 εκατομμύρια δολάρια του Grayscale Bitcoin Trust. Το αμοιβαίο κεφάλαιο FBTC της Fidelity εξασφάλισε την τρίτη θέση με όγκο 200 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ τα υπόλοιπα επτά αμοιβαία κεφάλαια συνεισέφεραν 188 εκατομμύρια δολάρια στον συνολικό ημερήσιο όγκο, με αποκορύφωμα το σύνολο να ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Παρά το επίτευγμα αυτό, ο Seyffart υποβάθμισε τη σημασία του, δηλώνοντας ότι η υπέρβαση του ορίου του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων “δεν είναι τόσο μεγάλη υπόθεση” για τα Bitcoin ETFs. Σημείωσε ότι, αν και σηματοδοτεί αύξηση από τις τελευταίες ημέρες, εξακολουθεί να υστερεί σε σχέση με τις πρώτες εβδομάδες διαπραγμάτευσης.

Τα Spot Bitcoin ETFs κυριαρχούν καθώς το GBTC αντιμετωπίζει εκροές

Ταυτόχρονα, οι εισροές σε spot Bitcoin ETF συνέχισαν να ξεπερνούν τις εκροές από το Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) για ένατη συνεχή ημέρα.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία της Farside αποκάλυψαν ότι το GBTC παρουσίασε εκροές 81 εκατομμυρίων δολαρίων στις 7 Φεβρουαρίου, ενώ τα υπόλοιπα εννέα spot Bitcoin ETFs προσέλκυσαν συνολικά εισροές 226 εκατομμυρίων δολαρίων, με αποτέλεσμα καθαρή θετική ροή 145 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μεταξύ των αξιοσημείωτων συνεισφερόντων, η BlackRock σημείωσε εισροές ύψους 56 εκατ. δολαρίων, το ταμείο της Fidelity αυξήθηκε κατά 130 εκατ. δολάρια και η Bitwise παρουσίασε εισροές ύψους 21 εκατ. δολαρίων.

Στις 8 Φεβρουαρίου, ο επενδυτής και συγγραφέας Fred Krueger υπογράμμισε ότι τα συνδυασμένα χαρτοφυλάκια Bitcoin των εννέα ETFs που ξεκίνησαν πρόσφατα ήταν στα πρόθυρα να ξεπεράσουν εκείνα της MicroStrategy, του μεγαλύτερου εταιρικού κατόχου του περιουσιακού στοιχείου. Στις 7 Φεβρουαρίου, τα ETF funds κατείχαν συνολικά περίπου 187.000 BTC, σε σύγκριση με τα 190.000 νομίσματα της MicroStrategy, αξίας άνω των 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Krueger σχολίασε: “Τα ETFs τρώνε τον κόσμο. Έφαγαν κάθε άλλη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων και έχουν το Bitcoin για επιδόρπιο”.

Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι η Fidelity έχει συμπεριλάβει spot Bitcoin στο All-in-One Conservative ETF της, προκαλώντας θετικές αντιδράσεις από τον αναλυτή ETF Eric Balchunas, ο οποίος σημείωσε: “Εάν προσθέτουν στο συντηρητικό, αυτό είναι μάλλον ένα καλό σημάδι”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: