Το Bitcoin ξεκινάει το ταξίδι της Μεγάλης Συσσώρευσης – Gemini’s Winklevoss

Η ανανεωμένη αισιοδοξία γύρω από την έγκριση ενός διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου (ETF) Bitcoin spot έχει πυροδοτήσει αυτό που οι ειδικοί του κλάδου αποκαλούν “The Great Accumulation Race” για το Bitcoin. Αρκετοί μεγάλοι παίκτες, συμπεριλαμβανομένων των Fidelity, Invesco, Wisdom Tree και Valkyrie, έχουν ενωθεί με τον επενδυτικό γίγαντα BlackRock στην υποβολή αιτήσεων για ένα Bitcoin spot ETF στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι αναλυτές πιστεύουν ότι αυτό το κύμα αιτήσεων ETF είναι υπεύθυνο για την πρόσφατη άνοδο της τιμής του Bitcoin κατά 19%, ωθώντας το στα 30.240 δολάρια από τις 16 Ιουνίου.

Ο Cameron Winklevoss, συνιδρυτής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Gemini, δήλωσε στις 21 Ιουνίου ότι πιστεύει ότι τα ιδρύματα και οι μικροεπενδυτές έχουν εισέλθει στη φάση “The Great Accumulation” για το Bitcoin. Ο Winklevoss παρομοίασε την αγορά Bitcoin πριν από τη δημόσια διάθεση των ETFs με τη συμμετοχή σε αγορά πριν από την αρχική δημόσια προσφορά, τονίζοντας ότι το παράθυρο ευκαιρίας για την απόκτηση Bitcoin κλείνει γρήγορα.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος της MicroStrategy, Michael Saylor, τοποθετήθηκε επίσης επί του θέματος, υποδεικνύοντας ότι η αυξανόμενη θεσμική ζήτηση μπορεί σύντομα να επισκιάσει τους ιδιώτες επενδυτές. Σημείωσε ότι ιδρύματα και ιδιώτες αγωνίζονται να εξασφαλίσουν το μερίδιό τους από τα περιορισμένα 21 εκατομμύρια Bitcoins που θα υπάρξουν ποτέ. Ενώ οι μικροεπενδυτές είχαν ένα προβάδισμα και συσσώρευσαν ένα σημαντικό μέρος της προσφοράς Bitcoin που κυκλοφορεί, ο Saylor επεσήμανε ότι ένα σημαντικό 68% αυτού του Bitcoin παραμένει ανέγγιχτο εδώ και ένα χρόνο.

Η τρέχουσα τιμή διαπραγμάτευσης του Bitcoin βρίσκεται στα 30.240 δολάρια, ενώ ο δείκτης Crypto Fear and Greed Index έχει εκτοξευθεί από 49 (ουδέτερη) σε 65 (Greed) μέσα στις τελευταίες δύο ημέρες.

Ο επενδυτής Bitcoin Anthony Pompliano, σε συνέντευξή του στο CNBC στις 21 Ιουνίου, προέβλεψε μια πιθανή διελκυστίνδα μεταξύ των μικροεπενδυτών και της Wall Street. Σημείωσε ότι τα ιδρύματα και οι παράγοντες της Wall Street προσπαθούν να διασφαλίσουν τις θέσεις τους στην αγορά Bitcoin. Ο Pompliano υπογράμμισε επίσης ότι η αξιοσημείωτη πορεία του Bitcoin προς μια κεφαλαιοποίηση αγοράς σχεδόν 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων σημειώθηκε με ελάχιστη θεσμική συμμετοχή, τονίζοντας τη σημασία της έγκαιρης συσσώρευσης των μικροεπενδυτών.

Ο Dylan LeClair, αναλυτής Bitcoin και ιδρυτής της 21st Paradigm, εξήγησε ότι η τιμή του Bitcoin έχει γίνει “εξαιρετικά ανελαστική” λόγω των πρόσφατων καταθέσεων ETF, που λειτουργούν ως καταλύτες για σημαντικές νέες εισροές στην αγορά. Ωστόσο, ο LeClair αναμένει ότι η SEC δεν θα εγκρίνει καμία αίτηση ETF μέχρι τουλάχιστον τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο του 2024. Παρά την καθυστέρηση αυτή, η προσδοκία που περιβάλλει την έγκριση των Bitcoin ETFs συμβάλλει στην εξελισσόμενη δυναμική και ρευστότητα της αγοράς.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: