Η Ripple λαμβάνει in-principle nod για υπηρεσίες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στη Σιγκαπούρη

Η Ripple, μια εταιρεία πληρωμών που βασίζεται στο blockchain, έλαβε in-principle nod από τη Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης (MAS) για να προσφέρει πληρωμές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και προϊόντα token στη Σιγκαπούρη. Η έγκριση επιτρέπει στη θυγατρική της Ripple, Ripple Markets Asia Pacific, να επεκτείνει την υπηρεσία On-Demand Liquidity (ODL), η οποία επιτρέπει στους πελάτες να μεταφέρουν XRP σε παγκόσμιο επίπεδο χωρίς την ανάγκη παραδοσιακών τραπεζικών διαμεσολαβητών.

Η Ripple υπέβαλε αίτηση για θεσμική άδεια πληρωμών σύμφωνα με τον νόμο περί υπηρεσιών πληρωμών της Σιγκαπούρης και η έγκριση σηματοδοτεί την προοδευτική και επικεντρωμένη στην καινοτομία προσέγγιση της Σιγκαπούρης στις υπηρεσίες που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα. Ο διευθύνων σύμβουλος της Ripple Brad Garlinghouse επαίνεσε τη ρεαλιστική στάση της Σιγκαπούρης και τόνισε ότι η χώρα θα αποτελέσει εξέχουσα πύλη για τις δραστηριότητες της Ripple στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού. Η έγκριση επεκτείνει επίσης την πελατειακή εμβέλεια της Ripple και ενισχύει τη δέσμευσή της για την οικοδόμηση ενός χρηματοπιστωτικού συστήματος χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς σύνορα.

Ο επικεφαλής νομικός σύμβουλος της Ripple, Stu Alderoty, υπογράμμισε την ηγετική θέση της Σιγκαπούρης στην ανάπτυξη ενός σαφούς ρυθμιστικού πλαισίου, αποτελώντας παράδειγμα για άλλες ρυθμιστικές αρχές που προσπαθούν να περιηγηθούν στο εξελισσόμενο τοπίο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Εξέφρασε την άποψη ότι η έγκριση της MAS θα υποστηρίξει καλύτερα τους προνοητικούς πελάτες που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τις τεχνολογίες blockchain και κρύπτο.

Το 2022, η Ripple επέκτεινε σημαντικά το εργατικό δυναμικό της στην έδρα της στην Ασία και τον Ειρηνικό, με τη Σιγκαπούρη να διαδραματίζει ζωτικό ρόλο ως κόμβος για τις συναλλαγές ODL. Ενώ η διαδικασία έγκρισης στη Σιγκαπούρη κύλησε ομαλά για την Ripple, η εταιρεία αντιμετώπισε νομικές προκλήσεις αλλού. Από τον Δεκέμβριο του 2020, η Ripple έχει εμπλακεί σε μια νομική μάχη με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), η οποία κατηγόρησε την εταιρεία ότι προσέφερε το XRP ως μη καταχωρημένο τίτλο. Η απόφαση επί της υπόθεσης αναμένεται τους επόμενους μήνες.

Παρά τα νομικά εμπόδια, η Ripple συνεχίζει να κάνει σημαντικά βήματα παγκοσμίως. Πρόσφατα συνεργάστηκε με την κεντρική τράπεζα της Κολομβίας για την πιλοτική εφαρμογή ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας στο XRP Ledger της. Επιπλέον, η Ripple έχει συνάψει συνεργασίες με κεντρικές τράπεζες στο Μαυροβούνιο και την Ταϊλάνδη, μαζί με πολυάριθμες περιφερειακές τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παγκοσμίως.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: