Το Atomic Wallet παρέχει σημαντική ενημέρωση σχετικά με το Hack, ωστόσο παραμένουν εκκρεμή ερωτήματα

Το Atomic Wallet, ο πάροχος αποκεντρωμένου πορτοφολιού, εξέδωσε μια ολοκληρωμένη “δήλωση συμβάντος” που αφορά την εκμετάλλευση του Ιουνίου που είχε ως αποτέλεσμα πιθανές απώλειες έως και 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, παρά την ενημέρωση, οι χρήστες εξακολουθούν να αναζητούν περαιτέρω διευκρινίσεις και απαντήσεις σε παρατεταμένες ανησυχίες.

Σε μια ανάρτηση στο ιστολόγιο στις 20 Ιουνίου, το Atomic Wallet δήλωσε ότι δεν έχουν αναφερθεί νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του hack από τις αρχικές αναφορές. Η εταιρεία επανέλαβε τον προηγούμενο ισχυρισμό της ότι επηρεάστηκε “λιγότερο από το 0,1%” των χρηστών της εφαρμογής, μια δήλωση που αντιμετώπισε σκεπτικισμό από πολλούς στη διαδικτυακή κοινότητα.

https://twitter.com/AtomicWallet/status/1671574475312177161

Ενώ η Atomic Wallet περιέγραψε τέσσερις “πιθανές” αιτίες για την εκμετάλλευση, συμπεριλαμβανομένων ενός ιού στις συσκευές των χρηστών, μιας παραβίασης της υποδομής, μιας επίθεσης man-in-the-middle ή μιας έγχυσης κακόβουλου κώδικα, δεν επιβεβαίωσε κανένα από αυτά τα σενάρια ως την οριστική αιτία. Η εταιρεία τόνισε, ωστόσο, ότι η υποδομή ασφαλείας της έχει ενημερωθεί.

Το Atomic Wallet ανέφερε επίσης ότι εργάζεται ενεργά σε μια ενημέρωση της εφαρμογής για την ενίσχυση της ασφάλειας, η οποία έχει επαληθευτεί από εξωτερικούς ελεγκτές. Ωστόσο, έχουν εκφραστεί ανησυχίες σχετικά με την ταυτότητα αυτών των ελεγκτών και τη διαθεσιμότητα των δηλώσεών τους για να τις ελέγξουν οι χρήστες.

Εμπειρογνώμονες του κλάδου και χρήστες έχουν εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ανάγκη της Atomic Wallet για ενημέρωση της υποδομής ασφαλείας και τα γεγονότα που προκάλεσαν αυτό το μέτρο. Το ευρύ φάσμα δυνατοτήτων που παρουσίασε η εταιρεία οδήγησε ορισμένους να πιστεύουν ότι δεν υπάρχει ακόμη σαφής κατανόηση του τρόπου με τον οποίο συνέβη η εκμετάλλευση.

Όσον αφορά τη διερεύνηση του hack, η Atomic Wallet δήλωσε ότι παρατήρησε περιπτώσεις ξεπλύματος και ανάμειξης κεφαλαίων, με τα περισσότερα από τα κεφάλαια να παραμένουν ανιχνεύσιμα. Η εταιρεία έχει ζητήσει τη βοήθεια των εταιρειών ανάλυσης blockchain Chainalysis και Crystal Blockchain, αλλά δεν έχουν γνωστοποιηθεί συγκεκριμένες λεπτομέρειες και ευρήματα.

https://twitter.com/AtomicWallet/status/1671574475312177161

Όταν επικοινωνήσαμε για να διευκρινίσουμε ορισμένες πτυχές της δήλωσης, η Atomic Wallet και η Crystal Blockchain δεν ήταν διαθέσιμες για άμεσο σχόλιο, ενώ η Chainalysis δήλωσε ότι δεν μπορεί να παράσχει πληροφορίες σχετικά με το έργο της που σχετίζεται με την Atomic Wallet.

Καθώς οι χρήστες αναμένουν με αγωνία περαιτέρω ενημερώσεις, τα άλυτα ερωτήματα γύρω από το hack του Atomic Wallet συνεχίζουν να δημιουργούν αμφιβολίες σχετικά με την πλήρη έκταση του περιστατικού και τα μέτρα ασφαλείας που έλαβε ο πάροχος πορτοφολιού.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: