Το Bitcoin κρατά σταθερά πάνω από $69,000 εν μέσω ρεκόρ Options Expiry

Καθώς η αγορά προετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη τριμηνιαία Bitcoin futures options expiry που έχει γίνει ποτέ, το Bitcoin κατάφερε να διατηρήσει τη θέση του πάνω από το όριο των 69.000 δολαρίων στις 29 Μαρτίου. Ο Hao Yang, ο παγκόσμιος επικεφαλής των derivatives trading στο ανταλλακτήριο Bybit, μοιράστηκε απόψεις σχετικά με το σημαντικό γεγονός:

“Καθώς βιώσαμε τη μεγαλύτερη option expiration στην ιστορία τόσο για την Bybit όσο και για την Deribit, παρατηρήσαμε πιθανές ενέργειες, όπως η μετακύλιση ή η εκκαθάριση θέσεων αντιστάθμισης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ωστόσο, οι ενέργειες αυτές ενδέχεται να έχουν μόνο μικρό αντίκτυπο στις βραχυπρόθεσμες κινήσεις των τιμών”.

Σύμφωνα με μια ανάρτηση της 28ης Μαρτίου από την Deribit, στις 29 Μαρτίου στις 8:00 π.μ. UTC έληξαν cryptocurrency futures options αξίας άνω των 15,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μέσα σε αυτό το τεράστιο ποσό, 9,53 δισεκατομμύρια δολάρια αντιπροσώπευαν την ονομαστική αξία των Bitcoin options, με αναλογία put/call 0,84 και δυνατότητα τιμής “max pain” 51.000 δολαρίων.

Παρά το ενδεχόμενο αυξημένης μεταβλητότητας γύρω από τη λήξη των surrounding options, το σημείο τιμής “max pain” δεν παρέχει απαραίτητα ακριβή ένδειξη της μακροπρόθεσμης πορείας των τιμών του Bitcoin. Ο Yang το παρομοίασε εύστοχα με μια φανταχτερή θήκη υπολογιστή για παιχνίδια, τονίζοντας την περιορισμένη επιρροή του στην πραγματική κίνηση της τιμής του Bitcoin, η οποία παραμένει συνδεδεμένη με τις θεμελιώδεις αξίες του.

Απευθυνόμενος στα επακόλουθα της λήξης, ο Andrey Stoychev, διευθυντής έργου στο τμήμα prime brokerage της Nexo, σημείωσε ελάχιστο αντίκτυπο στις τιμές. Ο Stoychev εξήγησε ότι με τις κλήσεις να βρίσκονται ουσιαστικά στο χρήμα και τις πωλήσεις να συγκλίνουν στο μηδέν, η αντιστάθμιση δέλτα ολοκληρώθηκε σε μεγάλο βαθμό, σηματοδοτώντας περιορισμένο αντίκτυπο στις τιμές από τη λήξη. Ωστόσο, έθεσε ένα κρίσιμο ερώτημα σχετικά με την επανεπένδυση των κερδών από τις αγορές και τις πιθανές επιπτώσεις της στα future contracts.

Η Pre-Halving Bitcoin διόρθωση μπορεί να κλείσει

Παρά τις μικρές διακυμάνσεις, το Bitcoin συνέχισε να παραμένει ισχυρό, διαπραγματευόμενο στα 69.924 δολάρια με μικρή πτώση 0,7% τις τελευταίες 24 ώρες. Παρ’ όλα αυτά, το κρυπτονόμισμα έχει σημειώσει εντυπωσιακή αύξηση 11,9% στο μηνιαίο διάγραμμα.

Αναλογιζόμενη τα ιστορικά μοτίβα, η Rekt Capital πρότεινε σε μια ανάλυση βίντεο στις 26 Μαρτίου ότι η πρόσφατη υποχώρηση του Bitcoin μπορεί να σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της διόρθωσης πριν από το Halving. Εάν το Bitcoin καταφέρει να καθιερώσει το παλιό ιστορικό υψηλό των 69.000 δολαρίων ως επίπεδο στήριξης, αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει το τέλος αυτής της φάσης:

“Το Bitcoin ξεπερνά τώρα το προηγούμενο ιστορικό υψηλό του, τοποθετώντας τον εαυτό του ενδεχομένως για την ολοκλήρωση αυτής της προ-halving υποχώρησης”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: