Οι φάλαινες Bitcoin δείχνουν ανανεωμένο ενδιαφέρον καθώς οι τιμές αυξάνονται

Το Bitcoin (BTC) έχει προκαλέσει νέο ενδιαφέρον μεταξύ των μεγάλων επενδυτών, κοινώς γνωστών ως φάλαινες, μετά την αξιοσημείωτη δραστηριότητα που παρατηρήθηκε την Τετάρτη. Την περασμένη εβδομάδα, το BTC επέδειξε μια αντιστροφή της πορείας του από το επίπεδο στήριξης των 60.000 δολαρίων, εκτινάσσοντας την τιμή του στα 72.000 δολάρια στις αρχές της εβδομάδας, πριν σημειώσει μια προσωρινή βουτιά κάτω από τα 70.000 δολάρια.

Τρέχουσα κατάσταση των Bitcoin ETFs

Αυτή η αύξηση του ενδιαφέροντος αποδίδεται εν μέρει στην αυξανόμενη ζήτηση για τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETFs) Bitcoin και στην αυξημένη όρεξη για ρίσκο μεταξύ των φαλαινών. Από την Πέμπτη, το Bitcoin διαπραγματεύεται γύρω στα 70.500 δολάρια, διατηρώντας τη σταθερότητα με μια μέτρια αύξηση 0,22% τις τελευταίες 24 ώρες. Ειδικότερα, το CoinMarketCap αναφέρει σημαντική αύξηση 27% στον όγκο συναλλαγών, φτάνοντας τα 43 δισεκατομμύρια δολάρια, υπογραμμίζοντας τον αυξανόμενο ενθουσιασμό μεταξύ των επενδυτών.

Αναφορές ανάλυσης για BTC ETFs

Μεταξύ των διακεκριμένων Bitcoin ETFs, ξεχωρίζει το FBTC ETF της Fidelity, το οποίο κατέχει σήμερα περίπου 143.000 BTC αξίας περίπου 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα αναλυτικά στοιχεία της SoSoValue υπογραμμίζουν ότι τα Bitcoin ETFs έχουν δει μια ημερήσια συνολική καθαρή εισροή 243 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις 27 Μαρτίου, με αποτέλεσμα η σωρευτική καθαρή εισροή να ανέρχεται σε 11,94 δισεκατομμύρια δολάρια. Αντίθετα, το GBTC της Grayscale είναι το μοναδικό ETF που παρουσιάζει ημερήσιο συνολικό όγκο εκροών, συνολικού ύψους περίπου 300 εκατ. δολαρίων. Μέχρι σήμερα, ο σωρευτικός όγκος καθαρών εκροών έχει φτάσει τα 14,66 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η επικείμενη μείωση του Bitcoin κατά το ήμισυ (bitcoin halving), που αναμένεται τον Απρίλιο, έχει ωθήσει τόσο τους θεσμικούς όσο και τους ιδιώτες επενδυτές να τοποθετηθούν έγκαιρα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαρτίου, καθώς οι τιμές παρουσίαζαν διακυμάνσεις, οι φάλαινες ενέτειναν τη συσσώρευση BTC. Ειδικότερα, η εταιρεία ανάλυσης κρυπτονομισμάτων Santiment ανέδειξε μια συναλλαγή που αφορούσε 15.411,92 BTC, χαρακτηρίζοντάς την ως την τρίτη μεγαλύτερη συναλλαγή σε διάστημα δύο εβδομάδων. Με τo bitcoin halving σε περίπου τρεις εβδομάδες, η Santiment υποδηλώνει ότι οι φάλαινες του Bitcoin συσσώρευσαν ενεργά περιουσιακά στοιχεία αυτή την εβδομάδα. Επιπλέον, σε συνδυασμό με την επακόλουθη αύξηση των ποσοστών χρηματοδότησης των perpetual contract, το Bitcoin φαίνεται έτοιμο για περαιτέρω υψηλά επίπεδα εν αναμονή του γεγονότος του Bitcoin halving.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: