Η προσθήκη υπολοίπων πορτοφολιών Bitcoin από την Google πυροδοτεί τη συζήτηση για το απόρρητο

Η Google έχει πρόσφατα επεκτείνει τις λειτουργίες αναζήτησης για να προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να ρωτούν για τα υπόλοιπα των πορτοφολιών σε διάφορα blockchains, συμπεριλαμβανομένων των Bitcoin, Arbitrum, Avalanche, Optimism, Polygon και Fantom. Αυτή η βελτίωση επιτρέπει στους χρήστες να εισάγουν τις διευθύνσεις των πορτοφολιών τους και να λαμβάνουν αποτελέσματα αναζήτησης που παρουσιάζουν τα υπόλοιπα των token κατηγοριοποιημένα ανά δίκτυο, μαζί με την πιο πρόσφατη χρονοσφραγίδα ενημέρωσης.

Οι χρήστες μπορούν να εξερευνήσουν τρεις διαφορετικές μορφές διευθύνσεων Bitcoin – P2PKH, P2SH και Bech32 – και να αποκτήσουν πληροφορίες σχετικά με τα τρέχοντα υπόλοιπα και τις πρόσφατες συναλλαγές τους.

Αυτή η ενσωμάτωση των δεδομένων Bitcoin στα αποτελέσματα αναζήτησης αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την Google στην ενίσχυση της προσβασιμότητας στη δραστηριότητα της αλυσίδας, αξιοποιώντας τον εκτεταμένο ημερήσιο όγκο αναζήτησης.

Ενώ πολλοί βλέπουν αυτή την κίνηση της Google ως ένα θετικό βήμα προς την υιοθέτηση από την ευρύτερη κοινότητα, υπάρχουν ανησυχίες που εκφράζονται από υποστηρικτές του Bitcoin που είναι ευαισθητοποιημένοι ως προς την προστασία της ιδιωτικής ζωής σχετικά με την συγκεντρωτική συγκέντρωση δεδομένων και τις πιθανές επιπτώσεις της στην ιδιωτική ζωή.

Αυτή η τελευταία λειτουργία από την Google ακολουθεί την εισαγωγή των αποτελεσμάτων αναζήτησης domains της Ethereum Name Service (ENS), επιτρέποντας στους χρήστες να ελέγχουν τα υπόλοιπα των πορτοφολιών χρησιμοποιώντας ευανάγνωστα ονόματα domains όπως το “vitalik.eth” για τις διευθύνσεις πορτοφολιών Ethereum.

Με βάση την αρχική εισαγωγή της αναζήτησης υπολοίπου πορτοφολιού Ethereum τον Μάιο του 2023, η πρόσφατη επέκταση της Google καταδεικνύει μια αξιοσημείωτη αλλαγή στην προσέγγιση του τεχνολογικού γίγαντα. Προηγουμένως, η Google είχε απαγορεύσει τις διαφημίσεις που σχετίζονται με το Bitcoin το 2018, αλλά πρόσφατα ανέτρεψε τη στάση της, επιτρέποντας τις διαφημίσεις spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) μετά την έγκρισή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιανουάριο.

Τα αποτελέσματα αναζήτησης περιλαμβάνουν πλέον προϊόντα ETF από διακεκριμένους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων όπως η BlackRock.

Τον Οκτώβριο του 2022, η Google είχε συνεργαστεί με την Coinbase, επιτρέποντας στους πελάτες να πληρώνουν για υπηρεσίες cloud χρησιμοποιώντας κρυπτονομίσματα.

Επιπλέον, η τεχνολογική εταιρεία παρουσίασε την προσμονή της για την εκδήλωση Ethereum Merge – τη μετάβαση του Ethereum από το proof-of-work (PoW) στο proof-of-stake (PoS) – παρουσιάζοντας κινούμενα πάντα που κινούνται συγχρονισμένα.

Σε μια άλλη εξέλιξη το 2023, το Google Cloud συνεργάστηκε με την νεοσύστατη εταιρεία Web3 Orderly Network για την ανάπτυξη εργαλείων ανάπτυξης με επίκεντρο τον χρήστη για αποκεντρωμένα οικονομικά (DeFi), με στόχο να μειωθούν τα εμπόδια εισόδου στον αποκεντρωμένο κόσμο.

Αυτή η συνεργασία επεδίωξε να αντιμετωπίσει τα σημαντικά εμπόδια εισόδου και τις ανησυχίες για την ασφάλεια που ταλαιπωρούσαν επί μακρόν το οικοσύστημα DeFi.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: