Το Bitcoin και τα Stablecoins θα φέρουν μαζική υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων στην Αφρική, λένε οι ειδικοί

Πολλοί θεωρούν την Αφρική τον κοιμώμενο γίγαντα των κρύπτο και αρκετοί ομιλητές στο συνέδριο Blockchain Africa της περασμένης εβδομάδας στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής επέλεξαν το bitcoin και τα stablecoins ως τους δύο κορυφαίους μοχλούς μαζικής υιοθέτησης κρυπτονομισμάτων στην ήπειρο.

Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (CAR) υιοθέτησε το bitcoin ως νόμιμο χρήμα πέρυσι και ο Marius Reitz, Γενικός Διευθυντής για την Αφρική στο ανταλλακτήριο κρύπτο Luno, είπε ότι η υιοθέτηση του bitcoin πιθανότατα θα επιταχυνθεί την επόμενη δεκαετία.

«Νομίζω ότι στο μέλλον, σε 10 περίπου χρόνια, θα μπορούσατε να αρχίσετε να βλέπετε μια κατάσταση όπου οι γειτονικές χώρες αρχίζουν επίσης να δηλώνουν το bitcoin ως νόμιμο χρήμα», είπε ο Reitz. «Το bitcoin θα μπορούσε να γίνει περιφερειακό νόμισμα ή ακόμη και ένα κοινό νόμισμα σε όλη την Αφρικανική Ένωση».

Ο Jonathan Ovadia, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής του νοτιοαφρικανικού ανταλλακτηρίου κρύπτο Ovex, είναι ελαφρώς πιο ανοδικός για τα stablecoins από το bitcoin – παρά το γεγονός ότι τρεις τράπεζες των ΗΠΑ κατέρρευσαν λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα πριν , προκαλώντας προσωρινή μείωση στα σταθερά νομίσματα, όπως το USDC της Circle,  καθώς δισεκατομμύρια δολάρια κρέμονταν σε εκκρεμότητα πριν επέμβουν οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές για να “προστατεύσουν τους καταθέτες”.

«Τα πράγματα όπως το bitcoin είναι υπέροχα, δεν έχουν άδεια, μπορούν να μεταφερθούν ελεύθερα, αλλά δεν μπορείτε πραγματικά να αποθηκεύσετε ολόκληρη την καθαρή σας αξία σε αυτά εάν είστε κατώτατος μισθός στην Αφρική», είπε ο Ovadia. «Νομίζω ότι γενικά, τα stablecoins είναι πιθανώς μια από τις μεγαλύτερες καινοτομίες σε ολόκληρο το κρύπτο οικοσύστημα».

Η έμφαση στη χρησιμότητα των stablecoins ήταν ένα κοινό θέμα στο συνέδριο. Εκατοντάδες συμμετέχοντες από την Αφρική και όχι μόνο εμφανίστηκαν για να ακούσουν περισσότερους από 45 ομιλητές να συζητούν θέματα όπως «Το μέλλον των stablecoins» και «Η υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων σε όλη την Αφρική» – πάνελ στα οποία συμμετείχαν οι Reitz και Ovadia.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: