Το Bitcoin ETF της BlackRock είναι το 7ο που καθυστέρησε από την SEC στις 31 Αυγούστου

Σε μια ακόμη ανατροπή στο συνεχιζόμενο έπος των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETF) Bitcoin στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) αποφάσισε να αναβάλει την αίτηση της BlackRock για το iShares Bitcoin Trust.

Η BlackRock, ένας χρηματοπιστωτικός γίγαντας που διαχειρίζεται πάνω από 8,5 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, βρήκε την αίτησή της για ένα ETF με βάση το Bitcoin να αναβάλλεται από την SEC. Τον Ιούνιο, η BlackRock είχε υποβάλει αίτηση για ένα ETF υποστηριζόμενο από το Bitcoin, με την Coinbase να προβλέπεται να είναι ο θεματοφύλακας των χαρτοφυλακίων Bitcoin του ταμείου και την Bank of New York Mellon να είναι επιφορτισμένη με τη διαχείριση των λογαριασμών fiat.

Η αίτηση της BlackRock έκανε λόγο για την αξία των μεριδίων ETF στον εξορθολογισμό της πολυπλοκότητας και των λειτουργικών προκλήσεων που συνδέονται με τις άμεσες επενδύσεις στο Bitcoin. Η καθυστέρηση στην έγκριση αυτού του ETF ήρθε αμέσως μετά τις προσπάθειες της Grayscale Investments να ανατρέψει μια απόφαση της SEC που αρνήθηκε αρχικά την εισαγωγή του Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) εκτός χρηματιστηρίου στις 29 Αυγούστου.

Πολλοί στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων είχαν υποθέσει ότι η έγκριση ενός Bitcoin ETF που υποστηρίζεται από την BlackRock, τον μεγαλύτερο διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, θα αποτελούσε σημαντικό ορόσημο για την υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο, αυτή η τελευταία καθυστέρηση έχει προσθέσει άλλο ένα επίπεδο αβεβαιότητας στη διαδικασία. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει πλέον στη διάθεσή της επιπλέον 45 ημέρες, μετά τη δημοσίευση της καθυστέρησης στο Ομοσπονδιακό Μητρώο, για να εγκρίνει, να απορρίψει ή να καθυστερήσει εκ νέου την αίτηση της BlackRock, θέτοντας την επόμενη προθεσμία για τις 17 Οκτωβρίου.

Σε μια περίεργη τροπή των γεγονότων, η SEC καθυστέρησε μια σειρά από Bitcoin ETFs στις 31 Αυγούστου. Η WisdomTree, η Invesco Galaxy, η Valkyrie, η Bitwise, η VanEck και η Fidelity βρήκαν όλες τις αιτήσεις τους για ETF να αντιμετωπίζουν μια πιο χρονοβόρα διαδικασία αναθεώρησης, καθώς η SEC συνεχίζει να περιηγείται στο πολύπλοκο τοπίο των ETFs κρυπτονομισμάτων”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: